وجود 3 هزار بمب بالقوه در تهران
پنجشنبه 28 بهمن 1395 - 9:05:50 AM
چه خبر - ساختمانهاي ناايمن در تهران هم زمان با برگزاري چهارمين نمايشگاه رسانه هاي ديجيتال انقلاب اسلامي، پنل بحث و مناظره اي براي اعضاي شوراي شهر در نظر گرفته شد که اقبال شاکري و پرويز سروري در آن حضور يافتند. اقبال شاکري در پاسخ به سوال خبرنگار تسنيم مبني بر اينکه سرنوشت وام هاي در نظر گرفته شده براي کسبه سابق پلاسکو به کجا رسيد؟، گفت: دو کميته تخصصي در شوراي شهر براي بررسي وضعيت کسبه پلاسکو و مسائل حقوقي اين موضوع در نظر گرفته شده است.

وي با بيان اينکه براي استفاده مجدد از زمين پلاسکو نيازمند مقاوم سازي پاساژ کنار آن هستيم در غير اين صورت قابل استفاده نخواهد بود.

اين عضو شوراي شهر همچنين در پاسخ به اين سوال که گزينش مکاني (پاساژ نور) براي استقرار کسبه توسط چه کساني بوده که اکنون برخي ابراز ناراحتي مي کنند و معتقدند اين مکان رونق کافي را ندارد؟، گفت: پيشنهادهاي مختلفي براي استقرار آنها از سمت شهرداري مطرح شده و حتي بوستان گفت و گو يکي از آنها بود اما نهايتا کسبه رضايت دادند که گزينش توسط مالک پلاسکو صورت گيرد و خودشان هم به آنجا رضايت دادند.

وي با بيان اينکه بحثهاي فني در ارتباط با چگونگي فروريختن پلاسکو در کميته هاي فني مورد پيگيري است، خاطر نشان کرد: اين کار با حضور اساتيد مجرب بررسي مي شود و ظرف يکي دو هفته ديگر گزارشي در اين باره ارائه خواهيم کرد.

شاکري با اشاره به مطالبه اصلي مردم از مسئولان در ارتباط با مقاوم سازي ساختمانهاي مشابه پلاسکو و پيشگيري از وقوع سانحه اي ديگر، عنوان کرد: شواي شهر دنبال اين است تا بناهايي که اخطار گرفتند يا ناايمن تشخيص داده شدند با همکاري دادستاني و مديريتي شهري، ايمن سازي شوند.

وي در پاسخ به اين سوال تسنيم که آيا اهرم فشاري هم در برخورد با متخلفان و کسانيکه سرپيچي مي کنند، داريد؟ عنوان کرد: در نظر داريم در ارتباط با ساختمانهايي که هشدارها را جدي نمي گيرند و به نوعي سرپيچي مي کنند، ليست اسامي آنها را با موافقت شوراي شهر منتشر کنيم که در اين صورت مردم نسبت به تعاملاتشان آن اماکن تجديد نظر مي کنند و در واقع فشار افکار عمومي مي تواند به عنوان اهرمي براي حل مشکلشان باشد.

اين عضو شوراي شهر با بيان اينکه نيازمند فرمانده اي واحد در شرايط وقوع بحران هستيم، عنوان کرد: در عاليترين سطوح مديريتي کشور هم چنين بحثي مطرح است و همه مي خواهند مديريت ايمني کشور را به جايي برسانند که با مشخص شدن نقش همه افراد در بحرانها، جمع کردن سانحه تسهيل شود.

وي با بيان اينکه به اندازه کافي قانون و مقررات در کشور داريم، ابراز کرد: شوراي شهر دنبال اين است که اولويت بندي را در ارتباط با ساختمانهاي ت
ناايمن شهر تهران انجام دهد و مراتب ايمن سازي را از طريق مراجع قضايي پيگيري کند.

شاکري با بيان اينکه تا زمان تصويب لايحه مديريت بحران، تمامي دستگاه ها بايد در زمان بروز سانحه يا رخداد در کشور، خود را مسئول بدانند ابراز کرد: در حال حاضر با توجه به اينکه هر بخش به يکي مربوط مي شود، فرمانده واحدي در بخش مديريت شهري نداريم و لذا دستگاه هاي اجراي در زمان بروز سانحه بايد پاي کار باشند و از انجام وظيفه شانه خالي نکنند.

وجود سه هزار بمب بالقوه در تهران

در ادامه اين نشست، پرويز سروري هم در پاسخ به سوالات تسنيم اظهار کرد: سانحه پلاسکو از جمله مواردي بود که تمامي دستگاه هاي مربوطه پاي کار حاضر شدند و تشريک مساعي ايجاد شد و براي اينکه افراد مال از دست داده سريعا اسکان يابند و بتوانند کسب و کار خود را داشته باشند، مکاني براي استقرار آنها در نظر گرفته شد.

اين عضو شوراي شهر با بيان اينکه چنين اقداماتي در شرايط طبيعي جز با قيد فوريت دار با چنين سرعتي انجام نمي شود، گفت: چون مکان استقرار کنوني از ابتدا براي اين کسبه ساخته نشده بود، شايد کارکرد لازم را نداشته باشد اما با اين حال بايد از فرصت ايجاد شده براي کسب روزي شان استفاده کنند.

وي عدم پرداخت وام وعده داده شده از سوي مسئولان به کسبه خسارت ديده سانحه پلاسکو را از جمله دغدغه هاي اعضاي شوراي شهر دانست و ابراز کرد: زمان بروز سانحه و تا هنگاميکه آتش پلاسکو وجود داشت عده اي وعده هاي گوناگون مي دادند اما براي اينکه قولهايشان در پايان ماجرا فراموش نشود، کميته اي را براي پيگيري وعده ها در نظر گرفتيم و با شدت به نمايندگي از طرف کسبه و خانواده شهدا پيگيري مي کنيم.

سروري با بيان اينکه تاکنون سه هزار اخطار از طرف آتش نشاني براي ساختمانهاي ناايمن ارسال شده است، ابرازکرد: در واقع سه هزار بمب بالقوه اکنون در تهران وجود دارد و هر آن ممکن است حادثه اي به اندازه پلاسکو روي دهد.

وي ادامه داد: در تهران اندازه چند هکتار پلاسکو بافت فرسوده داريم و شرايطي را در نظر بگيريد که زلزله اي روي دهد، حتي اگر تکانه اي در بافتهاي فرسوده صورت گيرد اصلا دسترسي براي خدمات رساني به آنها وجود ندارد و کوچه ها امکان تردد را نمي دهد.

اين عضو شوراي شهر خاطر نشان کرد: در ارتباط با مقوله اي که گفتيد چه اهرم فشاري براي مقابله با متخلفان و سرپيچي کنندگان داريد هم بايد بگويم که گزارشي از دستگاه هاي کوتاهي کننده براي کميسيون اصل 90 تهيه کرده ايم تا وارد موضوع شوند و پيش از بحران و فاجعه اي ديگر، درصدد پيشگيري برآيند.

وي درباره اينکه چرا مسئوليت هماهنگيها را به ستاد بحران برحسب وظايف آن واگذار نمي کنند تا فرمانده اي واحد در وقوع بحران باشد؟، گفت: ستاد بحران در حال حاضر فرمانده نيست و هماهنگ کننده است در حاليکه بايد ستادي پاسخگو باشد.




منبع: تسنيم


http://www.CheKhabar.ir/News/54128/وجود 3 هزار بمب بالقوه در تهران
بستن   چاپ