وضعيت صدور گواهينامه براي مشمولان غايب
چهارشنبه 27 بهمن 1395 - 3:05:35 PM
چه خبر - چگونگي گرفتن گواهينامه از سوي مشمولين غايب يا فراري سربازي سردار تقي مهري در حاشيه ششمين گردهمايي بين‌المللي ايمني راه‌ها و سومين گردهمايي بين‌المللي نروتروما با حضور در جمع خبرنگاران، عوامل بروز تصادفات را راننده، جاده، خودرو، قوانين و مقررات و شرايط محيطي عنوان و اظهار کرد: خوشبختانه ما در 9 ماهه اول امسال شاهد کاهش 350 مورد فوتي تصادفات نسبت به سال گذشته بوده‌ايم. اين در حاليست که يک ميليون گواهينامه جديد صادر شده و يک و نيم ميليون خودرو نيز وارد چرخه حمل و نقل شده است.

وي افزود: بايد توجه کرد که ما در سطح جاده‌هاي برون شهري 3200 نقطه حادثه‌خيز داريم و 2000 نقطه حادثه‌خيز درون شهري نيز در کشور وجود دارد.

وي در پاسخ به سوالي درباره استانداردهاي خودروها در کشور گفت: در اين زمينه از سال 90 به بعد جهت گيري ما در کشور بهتر شد؛ به طوريکه بر اساس قوانين پليس، ديگر خودروهاي بدون "ترمز ضد قفل" و "کيسه ايمني هوا" را شماره نمي‌کند. البته هنوز هم تمام خودروهاي موجود در سطح کشور اين شرايط را پيدا نکرده‌اند، اما اميدواريم اين اتفاق در سال‌هاي آينده رخ دهد.

مهري با اشاره به اهميت نقش رسانه‌ها و به ويژه رسانه ملي گفت: بر اين اساس ما با هماهنگي سازمان صدا و سيما و همچنين آموزش و پرورش اقدامات خوبي را در حوزه‌هاي آموزشي انجام داده‌ايم و البته مردم هم اقدامات موثري را در اين زمينه داشته‌اند.

وي درباره ميزان نزديکي قوانين ترافيکي جمهوري اسلامي ايران با سازمان بهداشت جهاني گفت: ما در تمام قوانين who پيشرو هستيم؛ به طوريکه در حال حاضر ممنوعيت استفاده از تلفن همراه در حين رانندگي، لزوم بستن کمربند ايمني، ممنوعيت استفاده از الکل در حين رانندگي در بين قوانين ما وجود دارد و شديدترين جريمه و برخورد قانوني را با اين تخلفات به ويژه با مصرف الکل انجام مي‌دهيم. همچنين مصرف مواد روان‌گردان نيز جزو تخلفات حادثه‌ساز محسوب مي‌شود.

وي افزود: در عين حال بحث اجباري شدن استفاده از صندلي کودک را هم پيشنهاد داده‌ايم تا بتوانيم آن را جزو کدهاي تخلفاتي محسوب کنيم. بايد توجه کرد که در 9 ماهه اول امسال تعداد جان باختگان از نظر گروه سني به اين شرح است که تا سن 10 سالگي 8 درصد، بين 11 تا 20 سالگي 11.6 درصد، بين 61 تا 70 سالگي 8.8 درصد و 71 سال به بالا 9.2 درصد جان‌شان را در تصادفات رانندگي از دست داده‌اند.

مهري همچنين استفاده از کلاه ايمني را يکي از قوانين کشور براي موتورسواران دانست و گفت: در اين زمينه 60 درصد تمرکز پليس بر روي موتورسواران بوده تا از کلاه ايمني استفاده کنند و حتي در برخي استان‌ها کلاه‌هاي ايمني را به صورت رايگان تهيه کردند و به موتورسواران داده‌اند.

وي همچنين از پيشنهاد پليس براي تعبيه اجباري وسيله اطفاي حريق در خودروهاي شخصي خبر داد و گفت: در عين حال يکي از ضعف‌هاي ما در کشور نداشتن سيستم اطفاي حريق در جاده‌هاست که متولي اين کار مشخص نيست و ما واحد آتش نشاني مستقل براي اطفاي حريق در جاده‌ها نداريم.

مهري در پاسخ به سوالي درباره مصوبه مجلس مبني بر امکان صدور گواهينامه براي مشمولين غايب يا فراري سربازي گفت: مجلس در سال 95 يک ماده قانوني را تصويب کرد که بر اساس آن کساني که سربازي نرفته‌اند و مشمول سربازي هستند مي‌توانند گواهينامه دريافت کنند. اين در حاليست که يکي از وظايف پليس شناسايي و دستگيري مشمولين غايب و فراري سربازي است. حال از آنجايي که اين دو وظيفه با هم تناقض دارند، قرار است مجددا اين موضوع در مجلس مورد بحث قرار گيرد.



منبع: خبرگزاري ايسنا



http://www.CheKhabar.ir/News/54087/وضعيت صدور گواهينامه براي مشمولان غايب
بستن   چاپ