چه خبر -
سمنو که از عصاره جوانه گندم و آرد تهيه مي شود، علاوه بر کاهش وزن در درمان سرطان کولون نيز موثر است.
اين خوراکي مقوي و لذيذ علاوه بر ايران، در بسياري از کشورهاي آسياي ميانه از جمله ازبکستان، تاجيکستان، افغانستان و قرقيزستان پخته مي شود و به آن سمنک (сумалак)مي گويند.
طبخ سمنو در مراسمي به نام سمنو پزان، معمولا از يک هفته مانده به نوروز شروع مي شود و طي مراسمي تا پايان سال ادامه دارد.
در گذشته براي تهيه سمنو فقط از جوانه گندم و آب استفاده مي کردند ؛ولي با گذشت زمان و براي تسريع در پخت سمنو، از کمي آرد نيز استفاده مي شود.
سمنو شبيه به يک پودينگ محبوب در فنلاند و سوئد است. از اين دسر بيشتر براي زنان باردار،کودکان و سالمندان استفاده مي شود.
سمنو مملو از فيبر است. اين غذاي کم کالري و بدون چربي، بهترين رژيم براي بيماران محسوب مي شود.
فيبر بالاي سمنو هضم غذا را آسان مي کند و براي سلامت روده و قلب مفيد است. برخي از مهمترين فوايد اين ماده غذايي عبارتند از :
_ به کاهش وزن کمک مي کند
_ براي بيماران مبتلا به ديابت مفيد است
_ جذب کلسترول و چربي را کاهش مي دهد
_ به دليل فيبر بالا، احتمال بروز سرطان را کاهش مي دهد
_ در درمان سرطان کولون موثر است
_ به سلامت سيستم گوارشي کمک مي کند
_ حاوي مواد معدني فسفر،کلسيم و پتاسيم است
_ حاوي ويتامين هاي a، b و e است
_ به درمان يبوست کمک مي کند
_ به دليل ويتامين b از بروز افسردگي جلوگيري مي کند
_ سيستم ايمني بدن را تقويت مي کند
_ باعث افزايش شير مادران مي شود
_ بهترين ماده غذايي قبل از ورزش است و از انقباض عضلات جلوگيري مي کند
منبع : irna.ir