در استفاد از يخچال فريزرتان مراقب اين اشتباهات باشيد
سه شنبه 26 بهمن 1395 - 10:11:39 AM
چه خبر - 8 اشتباه بزرگ در استفاده از يخچال فريزر

يکي از اشتباهات رايج در استفاده از يخچال قرار دادن غذاي داغ يا ولرم در يخچال است. چون گرماي غذاي داغ يا حتي ولرم دماي داخل يخچال را بالا مي برد و در نتيجه در وظيفه نگهداري از مواد غذايي ديگر اختلال به وجود مي آيد. به اين ترتيب خطر آلوده شدن مواد غذايي که به درستي بسته بندي نشده اند افزايش پيدا مي کند. همه افراد بخصوص خانم‌ها روزانه زياد با يخچال سر و کار دارند. در واقع يخچال يکي از لوازم ضروري هر آشپزخانه اي است که بدون آن کميت کارهاي خانه لنگ مي شود.
اين وسيله به قدري دم دستي شده است که کسي تصور نمي کند نتواند درست از آن استفاده کند. در حالي که خيلي از عادت‌هاي ما به وسيله ضروري و حتي مواد غذاي داخل آن آسيب مي زند. در واقع قرار دادن غذاي داغ در يخچال، نبستن در آن، تميز نکردن يخچال و غيره جزو اشتباهاتي است که اکثر خانم‌ها در استفاده از يخچال مرتکب مي شوند. در اين مطلب ليستي از اشتباهات رايج استفاده از يخچال را ارائه مي دهيم. لطفاً با ما همراه باشيد.

قرار دادن غذاي داغ يا ولرم در يخچال

يکي از اشتباهات رايج در استفاده از يخچال قرار دادن غذاي داغ يا ولرم در يخچال است. چون گرماي غذاي داغ يا حتي ولرم دماي داخل يخچال را بالا مي برد و در نتيجه در وظيفه نگهداري از مواد غذايي ديگر اختلال به وجود مي آيد. به اين ترتيب خطر آلوده شدن مواد غذايي که به درستي بسته بندي نشده اند افزايش پيدا مي کند. بنابراين لازم است که قبل از قرار دادن باقيمانده غذا داخل يخچال آن‌ها را کاملاً سرد کنيد. اگر عجله داريد و يا هواي داخل آشپزخانه گرم است مي توانيد ظرف غذا را داخل ظرف بزرگتري که حاوي آب سرد و يخ است قرار دهيد تا دماي آن با سرعت بيشتري پايين بيايد و خنک شود.

مواد غذايي را همانطور که خريده ايد داخل يخچال قرار مي دهيد

هر قدر هم که عجله داشته باشيد بايد توجه کنيد که چيدن مواد غذايي خريداري شده در يخچال اهميت دارد. بهتر است قبل از قرار دادن خريدهايتان داخل يخچال آن‌ها را از پلاستيک ها يا کارتن ها خارج کنيد. چون ممکن است که اين پلاستيک ها يا کارتن ها تميز نباشند و يخچال نيز به ميکروب هاي موجود در آن‌ها آلوده شود. پلاستيک مواد غذايي امکان آلوده شدن مواد غذايي ديگر را بالا مي برد و همچنين مانع از چرخش هواي سرد در داخل يخچال مي شود.

در يخچال جاي هر ماده غذايي نيست

در يخچال براي چيدن هر ماده غذايي مناسب نيست. اين قسمت از يخچال براي نگهداري تخم مرغ، سس ها و نوشيدني ها اختصاص داده شده است. بنابراين نمي توان هر ماده غذايي که دم دستتان باشد در اين قسمت قرار دهيد. چون دماي اين قسمت مانند بخش هاي ديگر يخچال نيست. بنابراين از قرار دادن سوسيس کالباس، گوشت و غيره در اين قسمت بپرهيزيد و آنجا را مواد غذايي اشاره شده اختصاص دهيد.

در يخچال را باز نگه مي داريد

برخي از افراد در يخچال را با در کابينت يا کمد اشتباه مي گيرند. چون در آن را باز گذاشته و به کارهاي ديگرشان مي رسند. البته گاهي در يخچال دچار مشکل شده و به خودي خود خوب بسته نمي شود که در اين صورت نياز به تعمير دارد. يا اينکه برخي افراد در چيدن مواد غذايي دقت نمي کنند و تراکم مواد غذايي مانع از بسته شدن در يخچال مي‌شود. در هر حال اين کار باعث خراب شدن مواد غذايي مي شود که در آن‌ها به خوبي پوشانده نشده است. توصيه مي شود از باز و بسته کردن زياد در يخچال نيز خودداري کنيد چون تعادل دماي داخل آن به هم مي ريزد. همچنين از باز نگه‌داشتن طولاني در آن خودداري کنيد.

غذاها را دير به يخچال منتقل مي کنيد

درست است که گفته شد ابتدا بايد غذاها را خنک کنيد بعد به يخچال انتقال دهيد. اما نبايد زمان خنک کردن و انتقال آن‌ها را به يخچال طولاني کنيد. در واقع نبايد زمان انتقال مواد غذايي به يخچال بيش از 2 ساعت طول بکشد. چون برخي بعد از پخته و آماده شدن مستعد هاگ هستند که ممکن است کپک زده و در دماي محيط باعث ايجاد ترکيبات سمي شود.

گوشتي که 3 روز در يخچال مانده است را يخ زده مي کنيد

گوشت خريده ايد و داخل يخچال قرار داده ايد و يادتان رفته است. چند روز بعد يادتان مي افتد و تصميم مي گيريد آن را براي نگهداري طولاني مدت يخ زده کنيد. اما اين کار کاملاً اشتباه است. هر ماده غذايي تازه را بايد بلافاصله يخ زده کرد بخصوص اگر اين ماده غذايي گوشت باشد. چون ممکن است بعد از 3 تا 4 روز نگهداري در يخچال خطر رشد باکتري ها زياد شده باشد. بنابراين بايد آن را بدون معطلي مصرف کنيد و يخ زده کردن آن کار اشتباهي است.

يخچالتان را دو بار در سال تميز مي کنيد

درست است که باز کردن و تميز کردن يخچال کار سخت و وقت گيري است. اما اجتناب از اين کار اشتباه است و سلامتي را به خطر مي اندازد. نبايد باز کردن يخچال را به ايام خانه تکاني محدود کنيد. لازم است که هر ماه يکبار يخچالتان را تميز کنيد بخصوص اگر گوشت زيادي در آن نگهداري مي کنيد. توصيه مي کنيم بعد از تميز کردن يخچال 4 تا 5 قطره ليموترش را روي يک دستمال نم دار ريخته و آن را روي سطوحي که با مواد غذايي تماس دارد بکشيد. همچنين مي توانيد از جوش شيرين نيز براي ضدعفوني کردن يخچالتان استفاده کنيد.

يخچال را با گنجه يا انباري اشتباه مي گيريد

قرار دادن مواد غذايي داخل يخچال سرعت رشد ميکروارگانيسم ها را کند مي کند و به اين ترتيب بروز مسموميت و آلودگي غذايي کاهش مي يابد. اين کار باعث نگهداري باکيفيت مواد غذايي نيز مي شود. اما نبايد مواد غذايي را طولاني مدت در يخچال نگهداري کنيد. بهتر است مواد غذايي را کم خريداري کنيد و تازه به تازه به مصرف برسانيد. يخچال براي تازه نگه‌داشتن مواد غذايي است نه براي نگهداري طولاني مدت از آن‌ها.



منبع : tebyan.net

http://www.CheKhabar.ir/News/53956/در استفاد از يخچال فريزرتان مراقب اين اشتباهات باشيد
بستن   چاپ