بررسي وضعيت تعطيلي هاي سال 1396
سه شنبه 26 بهمن 1395 - 9:12:45 AM
چه خبر - روز هاي تعطيل در تقويم 1396

«ايران بهشت کارمندان است» اگر اين جمله در هيچ موردي مصداق نداشته باشد که خب بديهي است ندارد درباره روزهاي قرمز روي تقويم مصداق دارد، اينکه تعداد تعطيلي هاي رسمي تقويم آنقدر هست که ايران را بهشت کارمندان بدانيم، همين است که هنوز مانده به سال جديد، ماه هاي سال بعد توسط کارمندان رصد مي شود تا وضعيت قرارگيري تعطيلي هاي تقويم را با تعطيلات خودمان هماهنگ کنيم و از حالا به دلمان صابون بزنيم که مثلا 22 بهمن سال آينده جمعه نيست!

شايد همين دلخوشي هاي بي سبب کوچک است که کارمندان ايراني را به همان چند ساعت کار مفيد روزانه وادار مي کند، همين دلخوشي هاست که باعث مي شود بشود سوژه همين گزارش کوتاه و دلچسب!

فروردين؛ خواب بيشتر از کار

فروردين گل سر سبد تعطيلي هاي ايران است. بي نظير ميان تمام تعطيلات سال نوي جهان. بي اغراق هيچ جاي جهان نيست که اين ميزان تعطيلي را براي جشن سال نو داشته باشند. 15 روز تعطيلي ناب که بيشتر اين تعطيلي ها زير پوشش سياه رنگ پنهان شده اند. از تعطيلات رسمي آغاز مي کنيم. اگر 29 اسفند يعني سالروز ملي شدن صنعت نفت را جزو سال جديد حساب نکنيم تعطيلي هاي رسمي به سياق هر سال از اولين روز آغاز مي شود. چهار روز اول سال جزو تعطيلي هاي رسمي است.

از سه شنبه تا جمعه چهارم فروردين. اولين خسران سال از همين روزهاي اول هويداست چرا که چهارم فروردين که تعطيل رسمي است روز جمعه است و اولين تعطيلي سال در روز چهارم سال حرام شده است! هر چند تعطيلات غير رسمي اين ماه آنقدر هست که جبران چنين خسراني را کند. با همان رسمي ها که ادامه دهيم مي رسيم به روز 12 فروردين که روز جمهوري اسلامي است و روز بعدش هم روز طبيعت که از اقبال خوب اولي روز شنبه است و دومي يکشنبه تا اولين بين التعطيلي سال از روز به هفته برسد. همين نکته است که تعطيليهاي فروردين را از سه شنبه اول فروردين تا غروب دلگير يکشنبه سيزدهم فرودين ادامه مي يابد. قرمزهاي فروردين ادامه دارد، چرا که تقريبا يک هفته پس از سيزده بدر يک تعطيلي ميان هفته دلچسب ديگر رخنمايي مي کند. ولادت حضرت علي (ع) که در روز 22 فرودين درست در روز سه شنبه قرار گرفته. با دو روز مرخصي ( و شايد هم يک روز) اين تعطيلي مي تواند به جمعه وصل شود تا چند روز کار جاي خودش را به رخوت يک تعطيلي چهار روزه بدهد.
فروردين، ماه عجيبي است. فروردين سال جديد ميزان تعطيلي هايش بيشتر از روز کاري است. 31 روز فروردين، 18 روز تعطيلي رسمي و غير رسمي داريم و سهم کار در اين ماه تنها 13 روز است.

ارديبهشت؛ کمي هم کار

پس از تعطيلات فراوان ماه اول هر چقدر هم تعطيلي در تقويم ارديبهشت ديده شود کم است، چه برسد که يک روز از تعطيلي رسمي اين ماه هم درست افتاده باشد روي روز جمعه. سه شنبه 5 ارديبهشت اولين تعطيلي رسمي اين ماه است که بهانه تعطيلي مبعث رسول اکرم است. ديگر بايد تا آخر ماه دلخوش به جمعه هاي قرمز بمانيم چرا که 22 ارديبهشت که نيمه شعبان است هم در تقويم سال جديد جمعه است.

خرداد؛ سومين ماه و سومين جمعه

اين ماه هم روزهاي قرمز روي تقويم ديده مي شود.14 و 15 خرداد امسال طوري روي تقويم قرار گرفته که براي عده اي يک تعطيلي چند روزه است و براي عده اي ديگر شايد به اندازه يک آخر هفته معمولي. هر چند کارمندان ايراني معمولا از دسته دوم نيستند و نهايت استفاده را از اين تعطيلات خواهند کرد. تعطيلات دو روزه 14 و 15 خرداد سال آينده روزهاي يکشنبه و دوشنبه است تا شنبه قرباني بين التعطيلي شود و تعطيلات کارمندان از عصر چهارشنبه و در بدبينانه ترين حالت از ظهر پنجشنبه آغاز شود. البته ناگفته نماند که در سومين ماه سال جديد سومين تعطيلي رسمي هم همزمان را جمعه شده است تا اراده کارمندان در بين التعطيلي شنبه هفته قبلش محکم تر شود و دلخوش به همان چهار – پنج روز ميانه خرداد باشند.

تير؛ وقتي هفته مي شکند

تابستان نامش با تعطيلي قرين است اما براي عده بسياري که هنوز درگير درس و مشق هستند . اما تيرماه سال آينده هم با 8 روز تعطيلي رسمي به نوعي در ميان ماه هاي ميانه سال از رکورد خوبي برخوردار است. به ويژه اينکه دو روز از اين تعطيلي 5 و 6 تيرماه پشت سرهم است و هر کارمندي وسوسه مي شود که اين بار دو روز را با حربه بين التعطيلي به سر کند تا يک هفته نيمه تعطيل را براي خود بسازد. روزهاي دوشنبه و سه شنبه 5 و 6 تيرماه به بهانه عيد سعيد فطر روي تقويم قرمز رنگ شده اند تا کارمندان محترم با توجه به جايگاهشان بتوانند شنبه و يکشنبه را قرباني کنند تا هفته را بشکنند. تعطيلي بعدي در روزهاي آخر ماه است . 29 تيرماه که شهادت امام جعفر صادق (ع) است و در روز پنجشنبه قرار گرفته . اين سه روز با احتساب 5 جمعه اي که در اين ماه است 8 روز تعطيلي را به نام اين ماه سند زده است.

مرداد؛ صلات ظهر مرداد

مردادماه در گرماگرم تابستان شاهد اولين ماه بي تعطيل سال هستيم . اين داستان وقتي براي کارمندان غم انگيزتر مي شود که بدانيم تعداد روزيها جمعه هم در اين ماه 31 روزه فقط چهار روز است تا هفته هاي کاري سختي در مرداد گرم سال آينده انتظارمان را بکشد.

شهريور؛ حسن ختام گرما

هر چند بايد چشممان کم کم عادت کند به ديدن سياهي هاي تقويم اما شهريور هم با 5 جمعه و يک تعطيلي ميان هفته مي تواند حسن ختام مناسبي براي فصل گرم سال باشد. بهتر آنکه تعطيلي ميان هفته بهانه شادماني دارد و عيد سعيد قربان است و بهتر از آن اين که در روز شنبه 18 شهريور قرار گرفته تا وصل شود به جمعه تا دو روز تعيلي را در گرماي آخرين ماه تابستان تجربه کنيم.

مهر؛ اولين ماه سي روزه سال

آغاز پاييز و پايان تابستان ميزان مراجعه به تقويم خيلي بيشتر مي شود. دانش آموزان و معلمان و دانشجويان و ... همگي دوباره دست به تقويم مي شوند تا وضعيت تعطيلي ها را بعد از سه ماه تعطيلي رصد کنند. اولين ماه سي روزه سال چهار جمعه دارد و دو روز تعطيلي ميان هفته که البته روزهاي تاسوعا و عاشوراست و طبعا پشت سر هم. البته اين دو روز هم در 8 و 9 مهر است و روزهاي شنبه و يکشنبه است.

آبان؛ دو تعطيلي و يک بين التعطيلي

دومين ماه پاييز هم مثل ماه اول است. تعداد تعطيلي ها 6 روز است با اين تفاوت که پراکندگي اش متفاوت تر است. 18 آبان که به بهانه ربعين حسيني تعطيل است در روز پنجشنبه قرار گرفته است و 28 آبان که شهادت امام رضا (ع) است در روز يکشنبه است. اين تعطيلي شايد شامل يک بين التعطيلي شود تا يک روز به تعطيلي هاي اين ماه اضافه شود. ضمن اينکه گفتني است در هشتمين ماه سال آينده شاهد چهارمين تعطيلي خواهيم بود که متقارن مي شود با روز جمعه.

آذر؛ ادامه فرمول پاييز

فرمول پاييز ادامه دارد؛ 4 جمعه و دو روز ميان هفته. آذر هم از همين فرمول پيروي مي کند. شهادت امام حسن عسکري (ع) که در روز دوشنبه تقويم قرار گرفته است و ميلاد رسول اکرم (ص) که در پانزدهم آذرماه و در روز چهارشنبه قرار گرفته است. درست مثل ماه قبل اين تعطيلي هم بوي بين التعطيلي مي دهد تا پاييز هم جاي خودش را به تعطيلي هاي زمستان بدهد.

دي؛ برهوت تعطيلي و تسکين جمعه

برهوت قرمزي روي تقويم. کارمندان محترم بايد در دي ماه سرد سال خودشان را براي يک ماه کار و تلاش آماده کنند چرا که اين اولين ماه سال است که هيچ تعطيلي ميان هفته اي در خود نمي بيند. البته آنقدر هم سخت نمي گذرد چرا که دي اولين ماه سي روزه است که به جاي چهار جمعه پنج جمعه دارد تا شايد کمي تسکين بخش کارمندان باشد!

بهمن؛ 5 روز تعطيلي

روال زمستان ادامه دارد. بهمن ماه هم شامل 5 تعطيلي است که شامل چهار جمعه است. 22 بهمن سال آينده اما در روز يکشنبه است تا از همين حالا بتوانيد برنامه ريزي کنيد براي يک بين التعطيلي دلچسب.

اسفند؛ ماه آخر

اولين روز و آخرين روز اسفند روي تقويم سال آينده قرمز است. اولين روز اسفند سال آينده به بهانه شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها تعطيل است. ماهي که در روز سه شنبه آغاز مي شود. البته که 29 اسفند هم به بهانه روز ملي شدن صنعت نفت تعطيل است. هر چند تعطيلي 29 اسفند هميشه به پاي تعطيلات نوروز نوشته مي شود. باقي اش 4 جمعه اي است که در تقويم سال بعد قرمز شده اند.




منبع: jamejamonline.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/53949/بررسي وضعيت تعطيلي هاي سال 1396
بستن   چاپ