مجوز فرودگاه را با جان‌کندن گرفتم/ ما را به وزارت راه بسپريد نه اقتصاد
دوشنبه 25 بهمن 1395 - 4:04:52 PM
چه خبر -

اکبر ترکان :ما را به وزارت راه بسپريد نه اقتصاد

اکبر ترکان در جلسه اخير کميسيون اصل 90 با محوريت بررسي مشکلات مردم چابهار اظهار کرد: حدود 800 درصد مردم جهان در سواحل زندگي مي کنند، اين در حالي است که در سواحل جنوبي ايران از خرمشهر تا گواتر 1.5 ميليون نفر زندگي مي کنند که کمتر از 2 درصد مي شود.وي با طرح اين پرسش که چرا اينگونه است، ادامه داد: رهبر معظم انقلاب به اين موضوع توجه کرده اند و 10 سال قبل با يک جمله بسيار تکان دهنده اي فرمودند که ما از سواحل غفلت کرده ايم و خودشان نيز برنامه ريزي کرده اند و آنچه که حوزه فرماندهي خود ايشان است، عمل کرده اند.

وي يادآور شد: به دستور فرمانده معظم کل قوا نيروي دريايي ارتش در سواحل مُکران در درياي عمان مستقر شده و چهار قطب جديد استقرار را در پسابندر، کنارک، زرآباد و جاسک تعريف شده است.

وي افزود: در دولت گذشته کميته اي تشکيل شده براي اينکه پس از استقرار نيروي دريايي ارتش در اين مناطق به آن توجه کند که چگونه بايد ساير پشتوانه هاي لازم را براي ايجاد نقطه اي تمدني ايجاد کرد که در همين رابطه وزارتخانه هاي مختلف در اين کميته زير نظر معاون اول رئيس جمهور کار مي کنند.

مشاور رييس جمهوري به دستور کار قرار گرفتن سواحل مُکران در قانون برنامه ششم توسعه اشاره کرد و گفت: هدف اوليه اين طرح اين است که اگر چگونه مي توانيم جمعيت سواحل جنوبي ايران را از 1.5 ميليون نفر به 5 ميليون نفر برسانيم که 2.5 ميليون نفر آن در سواحل خليج فارس و 2.5 ميليون نفر ديگر در سواحل درياي عمان مستقر شوند.

ترکان با بيان اين‌که مي توان 5 قطب اقتصادي با اشتغالزايي 500 هزار نفر در سواحل جنوبي ايجاد کرد که همين اشتغالزايي جمعيت را در منطقه مستقر مي کند، اظهار کرد:‌غفلت هايي در اين حوزه وجود داشته که مربوط به همه ماست و من براي اينکه به کسي بر نخورد همه تقصيرات را به گردن مي گيرم.

وي با بيان اين‌که روزي که منطقه آزاد چابهار تاسيس شد در کنار آن روستاي تيس با جمعيتي 3 هزار نفري وجود داشت، تصريح کرد: مسئولان گفتند شهري به نام تيس روبروي اين روستا ايجاد مي کنيم تا مردم اين روستا در کنارساحل زندگي بهتري برپا کنند، اما متاسفانه در طول 22 سال گذشته نه تنها اين شهر ساخته نشده بلکه طراحي آن روي کاغذ نيز انجام نشده است. امروز جمعيت اين روستا از 3 هزار نفر به 8 هزار نفر رسيده و مردم آن در منجلابي از مشکلات زندگي مي کنند وشهر تيس را براي اهالي نساخته ايم.

وي با اشاره به اين‌که در جنوب استان -سيستان و بلوچستان- 7 رودخانه سيلابي وجود دارد که باوقوع سيل زندگي مردم با خطر مواجه مي شود، تاکيد کرد: مي توانستيم اين آب ها را مهار کنيم.در يکي از اين رودخانه ها زماني که بنده در سال 62استاندار بودم گلنگ سد جگين زده وسد ساخته شد، اما بيشتر از يک نسل است که هنوز شبکه هاي سد ساخته نشده است و رودخانه هاي ديگر نيز باقي مانده اند در حالي که ساختن اين سدها هزينه چنداني هم ندارد.

وي ادامه داد: اينکه مدام قربان صدقه هم برويم کار درست نمي شود و راه حل هاي مشکلات مردم بسيار وسيع تر از اين است که بگوييم اين بندر متعلق به من باشد يا منطقه آزاد ما که مي گوييم بندر و منطقه آزاد مال شما باشد و آش را باجاش بخشيديم اما منيّت ها را رها کنيم.

دبيرشوراي عالي مناطق آزاد تجاري- صنعتي و ويژه اقتصادي اظهار کرد: براي احداث فرودگاه با چه جان کندني رفتيم مجوز گرفتيم در 20 کيلومتري فرودگاه کنارک يک فرودگاه بسازيم با شروع کار ساخت، ده‌ها مدعي پيدا شده که خودمان مي سازيم و رفتند 330 ميليون دلار به طرف خارجي بدهند که بيايد براي شان فرودگاه بسازد در حاليکه ما در ماکو با 80 ميليارد تومان که مي شود 25 ميليون دلار فرودگاه ساختيم و بعيداست اين فرودگاه را بتوانند تا 20 سال ديگر بسازند.

ترکان خطاب به نمايندگان مجلس گفت: اينکه برويد در مجلس تصويب کنيد که دبيرخانه منطقه آزاد به جاي وزارت اقتصاد و دارايي به وزارت راه و شهر سازي واگذار شود به والله بهتر است بگذاريد لااقل وزارت راه در منطقه آزاد فرودگاه و بندر بسازد و مسخره است که برويم دريک منطقه بندر را در يک جا و فرودگاه را در جاي ديگر بسازيم، همه متعلق به يک کشور هستيم و و بايد ظرفيت هاي آن را فعال کنيم.

منبع: دانشجو

http://www.CheKhabar.ir/News/53899/مجوز فرودگاه را با جان‌کندن گرفتم- ما را به وزارت راه بسپريد نه اقتصاد
بستن   چاپ