تاثير يک سال زندگي در فضا برروي انسان
يکشنبه 24 بهمن 1395 - 9:11:59 AM
چه خبر - تاثير يک سال زندگي در فضا بر باکتري‌هاي روده

گروهي از محققان به بررسي داده‌هاي جمع‌آوري شده از مطالعه روي دوقلوهاي ناسا مي‌پردازند تا بدانند يک سال زندگي در فضا چه تاثيري بر وضعيت سلامت اسکات کلي فضانورد داشته است.

محققان شاخص‌هاي سلامت اسکات کلي را با برادر دوقلويش مارک که در اين يک سال روي زمين بوده مقايسه مي‌کنند. يکي از اين گروه‌هاي تحقيقاتي از دانشگاه نورث وسترن، به بررسي تغيير ميکروبيوم روده اين فضانورد و هزاران گونه ميکروبي که در داخل روده زندگي و به هضم غذا کمک مي‌کنند پرداخته‌اند. آن‌ها دريافتند که باکتري‌هاي روده اين دو برادر دچار واگرايي جالبي شده است، هر چند هنوز مطمئن نيستند که اين اختلاف معني‌دار باشد.

محققان براساس نمونه‌هايي که از دو برادر به دست آمده دريافتند توازن بين دو گروه اصلي باکتري‌هاي روده يعني firmicutes و bacteroidetes در روده اسکات دچار تغيير شده است. در همين دوره زماني، برادرش مايک صرفا تغييرات ناچيز و اندکي را تجربه کرده است. هر چند با بازگشت اسکات به زمين توازن باکتريايي روده او به حالت قبل بازگشت.

اسکات 340 روز را در ايستگاه فضايي بين‌المللي سپري کرد. قبل از شروع اين سفر، در طول انجام ماموريت فضايي و بعد از اتمام آن نمونه‌گيري‌هاي زيستي زيادي از اسکات به عمل آمد تا نحوه تغيير بدن در فضا بررسي شود. مشخص شده که محيط کم جاذبه مدار پايين‌تر زمين بر سلامت انسان تاثيرگذار است. از جمله اين که مي‌تواند تغييراتي در سيستم قلبي عروقي و سلامت چشم‌ها بر جاي بگذارد. با اين حال اثرات اقامت طولاني مدت در فضا کاملا شناخته شده نيست و همين امر ناسا را تشويق کرد که اين ماموريت يک‌ساله را به انجام برساند. برادر دوقلوي اسکات که خودش هم سابقا يک فضانورد بود به عنوان شاهدي براي اين ماموريت در نظر گرفته شد، چرا که بسياري از خصوصيات ژنتيکي اين دو با هم همسان است.

محققان هنوز نمي‌دانند کدام گروه از باکتري‌هاي روده تراکم و شمار بيشتري دارند و صرفا متوجه تغيير شديد در نسبت بين دو گروه باکتريايي شده‌اند. براي شمارش هزاران گونه باکتريايي و تعيين اين که در زمان اقامت در فضا، کدام گونه تراکم و شمار بالاتري نسبت به ديگري داشته است محققان به زمان بيشتري نياز دارند.

علت اصلي اين عدم تعادل هنوز مشخص نيست، اما يکي از فرضياتي که در اين باره وجود دارد اين است که فضانوردان در ايستگاه فضايي بين‌المللي غذاهاي بسيار تميزي مي‌خورند تا از ابتلا به بيماري‌هايي که منشا غذايي دارند پيشگيري کنند. ميکروب‌هاي بدن ما به شدت تحت تاثير غذاهايي هستند که مي‌خوريم، لذا يکي از دلايل اصلي تغيير باکتري‌هاي روده، تغيير رژيم غذايي است. محققان بر اين باورند که غذاهاي ايستگاه فضايي مي‌تواند دليل اصلي کاهش تنوع باکتري‌هاي روده در فضا باشد. علاوه بر اين محيط کم جاذبه فضا نيز در تغيير باکتري‌ها بي‌تاثير نيست.

محققان همچنين به بررسي سيستم ايمني بدن اسکات مي‌پردازند تا بدانند تغييراتي که بر اثر زندگي در فضا در سيستم ايمني به وجود مي‌آيد چه تاثيري بر باکتري‌هاي روده بر جاي مي‌گذارد. آن‌ها مي‌گويند هر چه در اين بررسي‌ها و تحقيقات به پيش مي روند به موارد جالب‌تري مي‌رسند.




منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/53754/تاثير يک سال زندگي در فضا برروي انسان
بستن   چاپ