کاهش خطر آرسنيک با خيساندن و آبکش کردن برنج
جمعه 22 بهمن 1395 - 8:13:22 AM
چه خبر -

سولفيد آرسنيک در زبان فارسي زرنيخ ناميده ميشود و اکسيدش مرگ موش. آرسنيک عنصري شيميايي ميباشد که as علامتش در جدول تناوبي است و 33 هم عدد اتمي اش. از آرسنيک در آفت کش هاي حشره کش و علف کش استفاده ميشود. همچنين آرسنيک را در آلياﮊهاي گوناگون مصرف ميکنند. آرسنيک نقطه ذوبش c°808، جرم اتمي اش 74٫92160، نقطه جوشش c°603، شعاع اتمي اش å 1٫33 و رنگش خاکستري ميباشد.

دانشمندان هشدار داده اند، ميليون ها نفر از مردم، خودشان را با روش معمول پخت و پز برنجشان در معرض خطر آرسنيک، قرار مي دهند. آزمايشات اخير نشان داده است، يک روش رايج پخت برنج – جوشاندن برنج در آب و بخارپز شدن آن تا خارج شدن آب – مي توانند افرادي که آن را مصرف مي کنند در معرض خطر اثرات آرسنيک موجود در آن قرار دهد. گفتني است آرسنيکي که برنجتان را آلوده مي کند حاصل رشد استفاده از سموم و آفت کش هاي صنعتي است. مواد شيميايي به طيف وسيعي از مشکلات بهداشتي از جمله بيماري هاي قلبي، ديابت و سرطان منجر گرديده و باعث پيشرفت و گسترش آن ها مي شود.

در حالي که بسياري از افراد بر اين باورند هنگامي که برنج پخته شود اثري از آرسنيک نيست، اما دانشمندان ادعا کرده اند اين تنها در صورتي مي باشد که به مدت يک شب برنج را از قبل خيس کرده باشيد.

andy meharg، پروفسور علوم زيستي از دانشگاه کوئينز بلفاست، در برنامه “به من اعتماد کن، من دکتر هستم!” سه روش پختن برنج را آزمايش کرد تا ميزان سطح آرسنيک موجود در آن را بسنجد.

در روش نخست، پروفسور meharg رايج ترين روش پخت برنج را به کار برد. بدين صورت که او دو برابر مقدار متوسط برنج آب اضافه کرد و اجازه بخارپز شدن داد. وي در اين روش بيشترين مقدار باقيمانده آرسنيک را در برنج پخته شده مشاهده کرد.

در روش دوم، meharg پنج برابر مقدار متوسط برنج آب اضافه کرد. و آب اضافه را خارج کرد. اگرچه ميزان آرسنيک کاهش يافت.

اما در روش آخر، پروفسور برنج از قبل خيسانده شده را پخت. و دريافت که ميزان سطح آرسنيک تا 80 درصد کاهش يافته است.

او به همه توصيه کرد از امن ترين روش پخت برنج استفاده کنند. و برنج را به مدت يک شب خيس کنند سپس آن را بپزند.

با توجه به تحقيقات، حدود 54 درصد از محصولات مبتني بر برنج انگلستان حاوي سطوح بالايي از آرسنيک مي باشند.




منبع: zoomtech.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/53587/کاهش خطر آرسنيک با خيساندن و آبکش کردن برنج
بستن   چاپ