آنچه بايد در مورد مصرف گوشت بوقلمون بدانيد
چهارشنبه 20 بهمن 1395 - 12:13:44 PM
چه خبر -

گوشت بوقلمون داراي آهن، روي، فسفر، پتاسيم و ويتامين‌هاي b است و کم‌ترين ميزان چربي اشباع و کلسترول را در مقايسه با گوشت قرمز دارد، درعين‌حال منبع غني از انواع ويتامين b و ويتامين a است

آشنايي با خواص گوشت بوقلمون

مصرف گوشت بوقلمون به‌ويژه در فصل سرما براي کودکان و سالمندان بسيار مناسب است. به دليل اسيدآمينه موجود در گوشت بوقلمون اين ماده غذايي مي‌تواند از تجمع سرب و جيوه در بدن جلوگيري و به عملکرد کبد براي دفع سموم بدن کمک کند. بوقلمون کلسترول بد خون را کاهش مي‏‏دهد، آرامش و سرحالي ايجاد مي‏کند، از سرطان جلوگيري مي‏کند، ترشح هورمون تستوسترون را افزايش مي‏دهد و سيستم ايمني را تقويت مي‏کند. 150 گرم گوشت بوقلمون حدود نيمي از اسيدفوليک موردنياز روزانه را تأمين مي‌کند؛ همچنين منبع خوبي از پروتئين، سلنيوم، روي و پتاسيم و ويتامين‏هاي b1، b3، b6 و b12 و اسيدآمينه تريپتوفان است.

گوشت بوقلمون بدون پوست، به‌طور طبيعي چربي کمي دارد که معادل يک گرم چربي در هر 30 گرم گوشت است؛ لذا کساني که داراي رژيم غذايي کم‌چربي هستند، مي‏توانند از آن استفاده کنند. گوشت سفيد و بدون پوست بوقلمون، يک ماده غذايي با پروتئين بالا و چربي کم است. کساني که بايد غذاهاي کم‌چرب بخورند، مي‏توانند از قسمت سفيد گوشت بوقلمون استفاده کنند. جالب اينجاست که به‌دليل بافت خاصي که گوشت بوقلمون دارد برخلاف برخي پروتئين‌ها هنگام طبخ حجم خود را از دست نمي‌دهد.

گوشت بوقلمون و کلسترول

مصرف گوشت بوقلمون به دليل کلسترول بالاي اين گوشت (بين دوازده تا چهارده درصد) براي افراد با کلسترول بالا مضر است و افراد داراي کلسترول بالا مي‌توانند از قسمت‌هاي روشن‌تر گوشت بوقلمون که بدون پوست بوده و داراي چربي، چربي اشباع و کلسترول کمتري است استفاده کنند. اگر سينه مرغ و بوقلمون را مقايسه کنيم، ميزان پروتئين موجود در گوشت مرغ بيشتر بوده و ازنظر ميزان کلسترول، گوشت مرغ بدون پوست، کلسترول بسيار پايين‌تري نسبت به گوشت بوقلمون دارد؛ ازاين‌رو، با در نظر گرفتن اين تفاوت، استفاده از گوشت مرغ براي بيماران داراي کلسترول بالا توصيه مي‌شود. اين نکته درباره گوشت بوقلمون حائز اهميت است که قسمت تيره گوشت بوقلمون چربي بيشتري نسبت به قسمت گوشت سفيد آن دارد؛ بنابراين بهتر است افراد داراي فشارخون و چربي بالا از قسمت گوشت سينه آن استفاده کنند. قسمت روشن‏تر گوشت بوقلمون که بدون پوست باشد، داراي چربي، چربي اشباع و کلسترول کمتري از گوشت گاو است.

جلوگيري از سرطان

اسيدآمينه تريپتوفان براي فعاليت سلول‏هاي t لازم است که در گوشت بوقلمون يافت مي شود. سلول‏هاي t يک نوع از سلول‏هاي سيستم ايمني بدن هستند که سلول‏هاي سرطاني را از بين مي‏برند. در فقدان تريپتوفان، سلول‌هاي t فعال مي‏ميرند.

افزايش هورمون تستوسترون

پروتئين موجود در گوشت بوقلموني که به‌طور طبيعي (بدون استفاده از مواد شيميايي و هورموني) پرورش داده‌شده است، ميزان هورمون تستوسترون را در بدن آقايان، در حد مطلوب نگه مي‏دارد؛ ولي هورمون‏هايي که در پرورش بوقلمون‏هاي صنعتي استفاده مي‏شوند، توليد هورمون استروژن (هورمون زنانه) را افزايش و هورمون تستوسترون را کاهش مي‌دهند. کمبود پروتئين در برنامه غذايي مردان مسن، منجر به افزايش گلوبولين، باند شده با هورمون جنسي گرديده و باعث کاهش فعاليت هورمون تستوسترون مي‏شود. کاهش اثر تستوسترون باعث کاهش عملکرد جنسي و توده عضلاني و گلبول‏هاي قرمز خون و پوکي استخوان مي‏شود.

ايجاد آرامش و سرحالي

ناقلين عصبي از اسيدهاي آمينه تشکيل مي‏شوند و ناقل عصبي به نام «سروتونين» از اسيدآمينه تريپتوفان تشکيل‌شده است. سروتونين باعث سرحالي و آرامش در بدن مي‏شود؛ لذا مصرف غذاهايي مثل بوقلمون باعث سرحالي مي‏شود.

بهبود کم‏خوابي

اسيدآمينه تريپتوفان موجود در گوشت بوقلمون نقش مهمي در خوابيدن دارد و باعث بهبود خواب در مبتلايان به بي‏خوابي مزمن مي‏شود.

هشدارها:

گوشت بوقلمون داراي مقدار کمي اگزالات است؛ لذا بيماران مبتلابه سنگ کليه اگزالاتي، خيلي کم بايد آن را بخورند.

تقريباً تمامي چربي بوقلمون در پوست آن موجود است؛ همچنين گوشت تيره‌رنگ آن چربي بيشتري از گوشت روشن‏تر (سفيد) آن دارد؛ لذا قبل از پختن گوشت بوقلمون، تمامي پوست آن را جدا کنيد؛ درضمن افراد مبتلابه چربي خون بالا بهتر است از گوشت روشن‏تر آن استفاده کنند. گوشت بوقلمون داراي اسيدآمينه پورين است؛ بنابراين مبتلايان به نقرس بايد آن را به ميزان خيلي کم ‌مصرف کنند.

بوقلمون‏هايي که به‌طور طبيعي و ارگانيک پرورش داده مي‏شوند، هيچ نوع هورمون و آنتي‌بيوتيکي در بدن خود ندارند.

پيشگيري و درمان کم‌خوني، به دليل وجود هموگلوبين زياد در ران بوقلمون، مصرف آن براي افرادي که کمبود آهن دارند بسيار مفيد است و توصيه مي‌شود.





منبع: salamatnews.com


http://www.CheKhabar.ir/News/53469/آنچه بايد در مورد مصرف گوشت بوقلمون بدانيد
بستن   چاپ