بايدها و نبايدها براي کساني که سينوزيت دارند
يکشنبه 17 بهمن 1395 - 1:14:00 PM
چه خبر - سينوزيت و بايد و نبايد هايي که بايد رعايت کرد

بايد: به مدرسه و محل کار خود برويد: بعضي از افراد فکر مي‌کنند که در صورت ابتلا به سينوزيت نبايد از محيط خانه خارج شوند، چون ممکن است اين بيماري خود را به ديگران انتقال دهند. اما نبايد نگران سرايت اين بيماري خود به ديگران باشيد، چون سينوزيت مسري نيست.. بنابراين، در صورت ابتلا به سينوزيت اگر احساس ناخوشي فراواني نداريد، مي‌توانيد به مدرسه يا محل کار خود برويد يا ديگر فعاليت‌هاي عادي روزانه خود را انجام دهيد.

نبايد: اگر مي‌توانيد با هواپيما سفر نکنيد: وقتي‌که مبتلا به سينوزيت هستيد، اگر با هواپيما سفر کنيد احتمال ابتلا به گوش‌درد و ديگر عوار ض بيشتر مي‌شود. باوجوداين، اگر عدم استفاده از هواپيما براي شما مقدور نيست، پس از بلند شدن هواپيما (تا زماني که هواپيما در حالت افقي در هوا قرار مي‌گيرد) و پيش از فرود آمدن هواپيما (از زماني که هواپيما شروع به فرود آمدن مي‌کند) خميازه بکشيد و عمل بلع را انجام دهيد. اين کار به باز نگه‌داشتن مجاري‌اي کمک مي‌کند که از گلو تا گوش‌هاي شما امتداد دارند. يک روش ديگر اين است که پره‌هاي بيني‌تان را بگيريد و سوراخ‌هاي بيني‌تان را ببنديد. بعد دهان خود را ببنديد و به آرامي درون بيني بدميد.

بايد: داروهاي بي‌نسخه را به دقت انتخاب کنيد: آيا سر و صورت شما درد مي‌گيرد؟ قرص‌هايي همچون استامينوفن يا ايبوپروفن مي‌توانند باعث تسکين اين درد شوند. اسپري‌هاي بيني ضد احتقان مي‌توانند بيني گرفته شما را باز کنند، اما توصيه مي‌شود که از اين اسپري‌هاي بيني ضد احتقان براي بيش از چند روز استفاده نکنيد. اگر براي مدت طولاني از بعضي از داروها و اسپري‌هاي بيني ضد احتقان استفاده کنيد، ممکن است علائم سينوزيت شما بدتر شوند.

بايد: آب بدنتان را حفظ کنيد: در مدتي که سينوزيت داريد، مايعات فراواني بنوشيد. نوشيدن مايعات گرمي همچون يک چاي گياهي، مي‌تواند به تسکين سينوزيت شما کمک مي‌کند. بعضي از تحقيق‌ها نشان مي‌دهند که بخار يک نوشيدني بسيار گرم نه‌تنها از لحاظ روان‌شناختي باعث تسکين فرد مي‌شود، بلکه از لحاظ جسمي نيز باعث تسکين علائم او مي‌شود. به‌طورکلي، نوشيدن نوشيدني‌هاي گرم به باز کردن گرفتگي بيني شما کمک مي‌کند.

نبايد: الکل ننوشيد: نوشيدني‌هاي الکلي نه‌تنها باعث تامين مايعات بدن شما نمي‌شوند، بلکه باعث کم‌آبي بدن شما هم مي‌شوند. علاوه بر اين، نوشيدن الکل باعث تورم سينوس‌ها و جداره بيني شما مي‌شود که علائم سينوزيت را بدتر مي‌کند.

بايد: از کمپرس‌هاي گرم استفاده کنيد: گرماي مرطوب مي‌تواند فشار سينوس شما را کاهش دهد، مجاري بسته‌شده بيني شما را باز کند و درد شما را تسکين دهد. براي استفاده از گرماي مرطوب مي‌توانيد يک حوله مرطوب را روي صورت خود قرار دهيد يا از طريق يک پارچه بخار را استنشاق کنيد. دوش آب گرم نيز مي‌تواند به شل شدن و خارج شدن مايع مخاط کمک کند.

بايد: از يک مرطوب‌کننده هوا (بخور) استفاده کنيد: بخور سرد مي‌تواند گرفتگي بيني شما را کمتر کند، اما سعي کنيد که آب درون دستگاه مرطوب‌کننده را همواره تميز نگه‌داريد. توصيه مي‌شود که مخزن آب دستگاه مرطوب‌کننده را هرروز خالي کنيد و پيش از پر کردن مجدد آن را به خوبي بشوييد. علاوه بر اين، هفته‌اي يک‌بار اين دستگاه مرطوب‌کننده را با آب‌اکسيژنه رقيق‌شده يا سرکه تميز کنيد تا کپک و باکتري‌هاي درون مخزن آب و ديگر نقاط دستگاه مرطوب‌کننده را از بين ببريد.

نبايد: در استفاده از استخر عجله نکنيد: نتايج تحقيقات انجام‌گرفته در مورد تاثير استفاده از استخر روي بيماري سينوزيت يکسان نيست، اما به نظر مي‌رسد که کلر موجود در آب استخرها مي‌تواند باعث سوزش يا التهاب مجاري بيني شود. بنابراين، اگر حال شما خيلي بد نيست و خواهان شنا کردن هستيد، توصيه مي‌شود که بدون احتياط و باعجله از استخر استفاده نکنيد، بلکه پيش از آن‌ گيره بيني براي شنا تهيه کنيد.

بايد: سينوس‌هاي خود را با محلول نمکي استريل بشوييد: مي‌توانيد براي تسکين سينوزيت مجاري بيني خود را با استفاده از يک محلول نمکي استريل بشوييد. در بازار ظرف‌هاي به اسم قوري يا ظرف مخصوص اين کار وجود دارند که مخصوص شستشوي بيني هستند. براي تهيه محلول شستشوي نمکي از آب استريل يا مقطر يا آب جوشانده سرد شده به اضافه نمک (5/2 گرم يا نصف قاشق چاي‌خوري براي هر يک‌چهارم ليتر) استفاده کنيد.

نبايد: مواد التهاب آور را از طريق تنفس وارد بدن خود نکنيد: هدف شما بايد اين باشد که سينوس‌هاي خود را تسکين دهيد نه اينکه باعث التهاب بيشتر آن‌ها شويد. بنابراين، از توقف در مکان‌هايي که پر از دود سيگار هستند خودداري کنيد و زماني که ميزان آلودگي هوا بسيار بالا است در فضاي درون خانه بمانيد. اگر سيگاري هستيد، توصيه مي‌شود که هر چه زودتر اين عادت ناسالم را ترک کنيد، چون احتمال بروز سينوزيت‌هاي آتي را افزايش مي‌دهد.

بايد: عاقلانه ورزش کنيد: اگر در صورت ابتلا به سينوزيت حال خوب و خوشي داريد ورزش کردن هيچ مشکلي ندارد، اما بايد احتياط‌هاي لازم را مدنظر داشته باشيد. سينوزيت مي‌تواند باعث گيجي و مشکلاتي در هماهنگي بدن شما شود، درنتيجه تا زماني که علائم شما بهبود نيافته‌اند از بلند کردن وزنه خودداري کنيد. اگر در حين ورزش در قفسه سينه خود احساس فشار کرديد، براي مدتي بنشينيد تا ناراحتي شما کاهش يابد. اشکال تنفس در چنين مواردي به قلب شما فشار مي‌آورد.




منبع: salamatnews.com


http://www.CheKhabar.ir/News/53203/بايدها و نبايدها براي کساني که سينوزيت دارند
بستن   چاپ