زندگي دانشمندان بعد از فرمان ترامپ/ زنداني به نام آمريکا
شنبه 16 بهمن 1395 - 9:05:46 AM
چه خبر - زندگي دانشمندان بعد از فرمان ترامپ

"احسان نازک‌دست"، کارشناس دينامک سيال دانشگاه نيويورک، از جمله دانشمنداني است که حکم تازه دونالد ترامپ برايش آينده را نامعلوم کرده است.
طبق اين حکم، ورود اتباع 7 کشور مذبور به خاک آمريکا براي مدت 90 روز محدود شده است و اين محقق ايراني که براي شرکت در عروسي خواهرش قصد سفر به ايران را داشت، اکنون تصوير روشني در مورد امکان بازگشت خود ندارد.

"نازک‌دست" که نزديک به يک دهه در آمريکا زندگي مي‌کند و داراي گرين کارت است، اکنون آمريکا را يک زندان مي‌داند.قانون جديد باعث اعتراضات زيادي در فرودگاه‌هاي آمريکا و همچنين ناراحتي و نگراني در کشورهاي هدف‌گرفته‌شده در اين حکم شده است.اين فرمان همچنين زندگي حرفه‌اي و شخصي دانشمندان کشورهاي مذکور را که در آمريکا کار يا تحقيق مي‌کنند، به شدت تحت تاثير قرار داده است.

شرکت گوگل هفته گذشته بيش از 100 کارمند غير آمريکايي خود را که در خارج از اين کشور بودند و ممکن بود اين قانون از ورود آنها جلوگيري کند، به آمريکا بازخواند.

دانشجويان و دانشمنداني هم که براي تعطيلات به خارج از آمريکا سفر کرده بودند، طي روزهاي اخير به سرعت اقدام به بازگشت کردند. البته گزارش‌هاي زيادي حاکي از آن بود که تعداد زيادي از دانشگاهياني که مدارک معتبر ورود به آمريکا را نيز داشتند، به همراه پناهجويان در فرودگاه‌ها دستگير شده يا به کشور مبدا بازگردانده شدند.شوراي روابط آمريکايي- اسلامي نيز اين هفته دادخواستي را به دادگاه منطقه‌اي ناحيه غرب ويرجينيا ارائه کرده و طي آن قانوني که آن را "منع مسلمانان" خوانده بود، به چالش کشيد.

"لنا مصري"، مدير قضايي ملي اين شورا در بيانيه‌اي اعلام کرده بود: اين قانون بيشتر تعصب آميز است تا واقع‌گرايانه.طبق قانون جديد، ممکن است کشورهاي بيشتري به اين فهرست محدوديت اضافه شوند.دانشمندان از مليت‌ها و مذهب‌هاي مختلف اکنون دست به اعتراض زده‌اند. نامه سرگشاده‌اي که به امضاي بيش از 7000 محقق و دانشمند از جمله 43 برنده جايزه نوبل رسيده، در مورد آسيب شديدي که فرمان تازه ترامپ به پيشتازي آمريکا در تحصيلات عاليه و تحقيقات خواهد زد، هشدار داده و اين حکم را غيرانساني، غيرموثر و غيرآمريکايي خوانده است.

"ماري سو کولمان"، رئيس انجمن دانشگاه‌هاي آمريکا در واشنگتن در بيانيه‌اي اظهار کرد: ما اهميت يک فرآيند قوي ارائه ويزا را براي امنيت کشورمان درک مي‌کنيم؛ اما اين حکم اکنون باعث آسيب شده و بايد هرچه سريع‌تر پايان يابد.قانون جديد باعث شده تا کاخ آرزوهاي دانشمنداني که طي جنگ از خانه‌هاي خود در سوريه، عراق و يمن فرار کرده‌اند و در جستجوي مکان امن به سوي آمريکا رفته بودند، در هم فرو بريزد.

محققان و دانشگاهيان ايراني بيشتر از ساير مليت‌ها تحت تاثير اين فرمان عجيب قرار گرفته‌اند. طبق نامه سرگشاده دانشمندان، حدود 1500 دانشجو از ايران طي سه سال گذشته مدرک دکتراي خود را از دانشگاه‌هاي آمريکا دريافت کرده بودند.

"هنگامه اسماعيل‌بيگي"، مهندس پزشکي زيستي ايراني در دانشگاه ايلي‌نويز مي‌گويد که بسياري از اساتيد اين دانشگاه ايراني هستند. وي سالانه به 300 دانشجو در آمريکا درس مي‌دهد، اما اکنون به عنوان تهديدي براي اين کشور قلمداد مي‌شود. او اکنون تصميم گرفته به انگليس نقل مکان کند تا در آنجا به کار خود ادامه دهد.

"آتنا اکرمي"، محقق فوق دکتراي علوم اعصاب دانشگاه پرينستون اظهار کرد: چگونه مي‌توانم در آمريکا بمانم و آزمايشاتم را آغاز کنم، وقتي هميشه بايد در بيم اين باشم که در صورت بروز اتفاقي براي خانواده‌ام نمي‌توانم به خانه‌ام برگردم. اکنون هزاران نفر مانند من به اين شکل فکر مي‌کنند.

منبع: ايسنا




http://www.CheKhabar.ir/News/53085/زندگي دانشمندان بعد از فرمان ترامپ- زنداني به نام آمريکا
بستن   چاپ