خورش باميه را به سبک جنوبي ها درست کنيد
29 شهريور 1394 - 10:12:21 ق.ظ

خورش باميه يکي از غذاهاي مخصوص جنوب ايران و شهر دزفول است. اواخر شهريور ماه زمان مناسبي براي خريد باميه تازه و درست کردن يک خورش تمام عيار است.

طرز تهيه خورش باميه، خورش جنوب ايران مواد لازم براي درست کردن خورش باميه براي شش نفر :

باميه ريز : يک و نيم کيلوگرم
گوشت خورشي : 500 گرم
گوجه فرنگي : يک کيلو ( يا رب گوجه فرنگي؛ 3 قاشق غذاخوري)
تمبر هندي : 300 گرم ( يک بسته ) پياز بزرگ 2 عدد
سير : يک بوته
زردچوبه : 2 قاشق مرباخوري
ادويه : يک قاشق مرباخوري
فلفل : يک دوم قاشق مرباخوري
روغن مايع : به مقدار لازم

روش تهيه خورش باميه جنوبي :

ابتدا تمبر هندي را در کاسه مناسب ريخته، روي آن آب کتري سرد شده بريزيد؛ آن را بار گذاشته و اجازه دهيد تا خيس بخورد.
سپس پيازها را پوست گرفته و بعد از شستن به صورت خلالي خرد کنيد.
گوشت خرد شده را هم بشوييد و داخل سبدي بريزيد و اجازه دهيد تا آب اضافي آن خارج شود.
در اين فاصله بوته‌ي سير را داخل کاسه‌اي حاوي آب سرد خيس کنيد.
در يک قابلمه‌ي مناسب مقداري روغن ريخته و روي حرارت قرار دهيد.
بعد از داغ شدن روغن، پياز را داخل روغن ريخته و اجازه دهيد تا طلايي شود.
حالا زرد چوبه را به آن اضافه کرده و بعد از تفت دادن، تکه‌هاي گوشت را بيندازيد و همراه با پياز تفت دهيد.
سيرها را پوست گرفته، به همراه زردچوبه و فلفل و ادويه توسط هاون بکوبيد و سپس آن را داخل گوشت در حال سرخ شدن بريزيد و با آن تفت دهيد.
حالا گوجه فرنگي‌ها را رنده کرده، داخل قابلمه بيفزاييد تا همراه گوشت کمي سرخ شوند.
بعد يک ليوان آب جوشيده سرد شده را داخل قابلمه بريزيد،
در قابلمه را بگذاريد و اجازه دهيد تا گوشت پخته شود. ( اگر مي‌خواهيد از رب استفاده کنيد، ابتدا رب را در روغن گوشت تفت داده و سپس يک و نيم ليوان آب اضافه کنيد. )
در اين فاصله باميه‌ها را شسته و براي آن که له نشود، آن‌ها را به صورت کله قندي برش دهيد. بعد از آن که گوشت پخته شد، باميه‌ها را داخل قابلمه بريزيد و بگذاريد تا همراه گوشت و سير و پياز و گوجه فرنگي يا رب کمي بپزد.
در مراحل آخر پخت، تمبر هندي را از صافي عبور دهيد و شيره‌ي صاف شده را داخل قابلمه بريزيد و بعد از آن که خورش جا افتاد، شعله را خاموش کنيد.

نکته 1 : با توجه به اين که تمبر هندي شور است از اضافه کردن نمک در مرحله‌ اول پخت جلوگيري کنيد.

نکته 2 : از تمبر هندي‌اي استفاده کنيد که رنگ آن روشن باشد در غير اين صورت رنگ خورش تيره مي‌شود.

نکته 3 : اين خورش نبايد خيلي آبکي باشد؛ پس، از اضافه کردن آب زياد خودداري کنيد.



منبع : rasekhoon.net

http://www.CheKhabar.ir/News/5298/خورش باميه را به سبک جنوبي ها درست کنيد
بستن   چاپ