چرا بايد هر روز سر ساعت مشخصي غذايمان را بخوريم؟
پنجشنبه 14 بهمن 1395 - 10:11:52 AM
چه خبر - تحقيقات جديد درباره لزوم نظم وعده‌هاي غذايي

يک پژوهش جديد نشان مي‌دهد که الگوهاي منظم و زمان بندي درست براي وعده‌هاي غذايي مي‌تواند به داشتن يک زندگي سالم و در نهايت کاهش خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي، ديابت و سکته مغزي کمک کند.
انجمن قلب آمريکا aha با مرور کلي از شواهد علمي فعلي نشان داده‌اند که چه وقت و چگونه عادات غذايي افراد مي‌تواند خطر حمله قلبي و سکته و همچنين ساير بيماري‌هاي قلبي و عروقي را افزايش دهد.

محققان در اين پژوهش نشان داده‌اند که الگوهاي رفتاري بزرگسالان براي مصرف وعده‌هاي غذايي و تنقلات در طول 40 سال گذشته در ايالات متحده تغيير کرده است.
براي مثال در اين سالها شاهد بوده‌ايم که ميزان انرژي دريافتي زنان از مواد غذايي از 82 درصد به 77 درصد کاهش يافته و در مقابل مقدار انرژي دريافتي آنها از تنقلات از 18 درصد به 23 درصد رسيده و اين مسئله در مورد مردان نيز گزارش شده است.

همچنين تمايل به خوردن سه وعده غذا در روز به صورت استاندارد نيز در زنان و مردان کاهش يافته و مردم در ايالات متحده در حال حاضر وعده‌هاي غذايي خود را در ساعت‌هاي نامعين صرف مي‌کنند.
اين در حالي است که به گفته محققان اين پژوهش، داشتن برنامه ريزي منظم براي صرف وعده‌هاي غذايي، تاثير بسزايي بر سلامتي فرد دارد.

پژوهش‌هايي که بر روي حيوانات نيز صورت گرفته نشان مي‌دهند که اگر آنها در ساعات نامعين و در زمان‌هايي غير از زمان فعاليت مانند خواب غذا دريافت کنند، سبب تغيير در روند سوخت و ساز بدن آنها شده که اين امر در نهايت به افزايش وزن، مقاومت به انسولين و متورم شدن بدن آنها منجر خواهد شد.
در اين پژوهش همچنين مشخص شد که مصرف منظم و روزانه صبحانه مي‌تواند به جلوگيري از بيماري‌هاي مزمن کمک کند.

صبحانه به عنوان يکي از مهمترين وعده‌هاي غذايي محسوب شده و اين در حالي است که 20 تا 30 درصد از مردم در آمريکا از خوردن اين وعده مهم غذايي پرهيز مي‌کنند.
پژوهش‌هاي انجام شده در اين زمينه نشان مي‌دهد که عدم مصرف صبحانه، احتمال چاقي را افزايش مي‌دهد. علاوه بر اين، حذف صبحانه با خطر بيماري‌هاي قلبي عروقي، ديابت نوع 2 و بيماري‌هاي مزمن در ارتباط است.

تمرکز بر روي زمان بندي غذا يک نقطه شروع براي جلوگيري از اضافه وزن و چاقي است.
همچنين ايجاد تغييرات در رژيم غذايي و مصرف منظم انرژي با کالري بالا در ساعات اوليه روز مي‌تواند خطرات بيماري‌هاي قلبي، ديابت و اضافه وزن را کاهش دهد.

به گفته محققان اين پژوهش، با وجود تحقيقات انجام شده، باز هم براي کسب اطلاعات بيشتر درباره تاثير مصرف وعده‌هاي غذايي بر سلامت انسان، نيازمند پژوهش‌هاي بيشتر هستيم.
يافته‌هاي اين پژوهش در مجله circulation به چاپ رسيده است.




منبع: isna.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/52960/چرا بايد هر روز سر ساعت مشخصي غذايمان را بخوريم؟
بستن   چاپ