شگفتي دانشمندان از تغييرات بدن دوقلوهاي فضانورد
سه شنبه 12 بهمن 1395 - 9:05:40 AM
چه خبر - تغييرات بدن دوقلوهاي فضانورد

اين تحقيقات که با کمک دوقلوهاي فضانورد اسکات و مارک کلي انجام گرفت، اسکات بين سال‌هاي 2015 تا 2016 ميلادي مدت 340 روز را به‌طور متوالي در ايستگاه فضايي بين‌المللي اقامت کرد. در حالي که مارک اين مدت را در زمين زندگي کرد. هدف از انجام اين تحقيقات مقايسه ويژگي‌هاي ژنتيکي و فيزيکي دو برادر به‌منظور درک چگونگي اثرگذاري ميکروگرانش بر بدن انسان در يک بازه زماني طولاني است. براي دستيابي به اين هدف، قبل، بعد و در زمان اجراي آزمايش از هردو برادر نمونه‌هاي بيولوژيکي متعددي گرفته شد.

از آنجا که مارک و اسکات دوقلوهاي همسان هستند، در عمل ساختار ژنتيکي يکسان دارند، اما در هر حال بدن دو برادر يکي نيست و در مواردي مانند بيان ژن با يکديگر تفاوت‌هايي دارند. به همين علت نمونه‌گيري از دو برادر امري ضروري بود.

پس از بازگشت اسکات از فضا در نخستين آزمايشات بر خلاف انتظار معلوم شد، طول تلومرهاي او بيشتر از مارک است. تلومرها پوشش محافظي هستند که در انتهاي زنجيره دي ‌ان اي قرار دارند. از آن زمان تاکنون اندازه تلومرهاي اسکات به وضع طبيعي بازگشته است اما محققان مطالعات جديدي را روي تلومرهاي ساير فضانوردان آغاز کردند تا دريابند که زندگي در فضا چطور موجب افزايش طول تلومرها مي‌شود.

علاوه بر اين بدن اسکات در طول اقامت او در فضا کمتر متيلاسيون را تجربه کرده است، اما اين فرآيند در بدن برادر او افزايش داشته است. متيلاسيون فرآيندي است که در آن مولکول‌هاي موسوم به گروه متيل، به مولکول‌هاي دي ان اي اضافه مي‌شوند. محققان هنوز علت اين امر را نمي‌دانند. علت علاقه ناسا به مطالعه آثار ميکروگرانش بر بدن انسان اين است که ناسا قصد دارد به زودي ماموريتي را براي ارسال انسان به مريخ اجرا کند.
گزارش اوليه اين تحقيقات در نشريه nature منتشر شده است.

منبع: ايرنا

http://www.CheKhabar.ir/News/52772/شگفتي دانشمندان از تغييرات بدن دوقلوهاي فضانورد
بستن   چاپ