فوايد شير سويا براي سلامتي
دوشنبه 11 بهمن 1395 - 1:12:47 PM
چه خبر - خواص شير سويا

شيرسويا محلولي پروتئيني و حاوي چربي، کربوهيدرات و ويتامين‌هايي چون b1 ،b6 ،e و همچنين لسيتين و فيبر است. اين شير حدودا” يک‌ چهارم کلسيم شيرگاو را دارد و معمولا توليدکنندگان به آن کلسيم مي‌افزايند.

شيرسويا اگر چه در مقايسه با شير گاو کلسيم پايين‌تري دارد، ولي حاوي فاکتورهايي است که به جذب کلسيم در بدن کمک مي‌کند. بنابراين بهتر است افراد خصوصا” خانم‌ها از قبل دوران يائسگي براي پيشگيري از پوکي استخوان، هم از مواد کلسيم‌دار مثل شير و هم از مواد جاذب کلسيم چون شيرسويا استفاده کنند.

شيرسويا به جهت پروتئين بالا، پروتئيني شبيه گوشت دارد و حاوي تعدادي از اسيد آمينه‌هاي ضروري است، اما در مقايسه، شيرگاو پروتئين با کيفيت‌تري داشته و نبايد شيرسويا را جايگزين آن کرد.

چربي اين نوشيدني در مقايسه با شيرمعمولي به جهت اسيدهاي چرب غيراشباع از افزايش کلسترول جلوگيري و از ريسک ابتلا به بيماري‌هاي قلبي عروقي مي‌کاهد.

اين شير برخلاف شير گاو لاکتوز ندارد و براي افرادي که دچار عدم‌ تحمل لاکتوز هستند مناسب است. البته بد نيست بدانيد که وجود برخي قندها در سويا موجب مي‌شود اين شير کمي ‌نفاخ باشد.

خواص اصلي شير سويا مربوط به گروهي از ايزوفلاونوييدها و فيتواستروژن‌هايي است که خاصيت آنتي‌اکسيداني و شبه‌ هورموني دارند. اين دو ترکيب مي‌توانند در پيشگيري از بيماري‌هاي مزمن چون سرطان پستان و پروستات و همچنين کاهش عوارض يائسگي چون گرگرفتگي، تعريق شبانه، بي‌خوابي و سردرد موثر باشند.

اما اگر از سويا و فرآورده‌هاي آن به مقدار خيلي زياد استفاده کنيد خود مي‌توانند عامل بروز سرطان شوند. در واقع مقدار مازاد فيتواستروژن‌ها در بدن مي‌توانند رشد سرطان‌ هاي مرتبط با هورمون را تحريک کنند به همين دليل متخصصان تغذيه مصرف زياد سويا خصوصا مکمل آن را بدون مشورت با پزشک مربوطه توصيه نمي‌کنند.

حساسيت به شير سويا

عدم تحمل سويا، حالتي است که در آن دستگاه گوارش فرد نمي‌تواند پروتئين شير سويا يا غذاهايي که در تهيه آنها از سويا استفاده شده را هضم کند. اين مشکل در کودکان و نوزادان بسيار شايع است و نشانه‌هاي آن در نوزادان مبتلا که مادرانشان از غذاهاي حاوي سويا استفاده کرده باشند، پديد مي‌آيد.

شايع‌ترين علائم در نوزادان و کودکان، استفراغ، گريه مکرر و اسهال آبکي و در بزرگسالان سردرد، گيجي، منگي، تعرق زياد، تحريک‌ پذيري، تپش قلب و گاهي تنگي‌ نفس است.

خطرناک‌ترين علامت اين بيماري شوک حساسيتي آنافيلاکسي است که با افت فشارخون، ضربان سريع قلب ،تب و از دست‌دادن هوشياري بروز مي‌کند. اين اختلال، درمان دارويي و قطعي ندارد و فقط بايد از غذاهاي حاوي سويا پرهيز کرد.




منبع: hidoctor.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/52736/فوايد شير سويا براي سلامتي
بستن   چاپ