آيا هيسترکتومي باعث کم شدن لذت جنسي مي شود و توضيحات بيشتر
يکشنبه 10 بهمن 1395 - 2:14:01 PM
چه خبر - هيسترکتومي و لذت جنسي

عمل هيسترکتومي عملي است که در آن بخش يا کل رحم برداشته مي‌شود. علي رغم انجام عمل هيسترکتومي و برداشتن رحم که انواع مختلفي از برداشتن قسمتي از رحم تا برداشتن کل رحم و هيسترکتومي کامل، و برداشتن رحم همراه تخمدان ها را هم شامل مي شود، انجام اين عمل در اکثر زنان هيچ تاثير منفي بر روي لذت جنسي آنان نخواهد گذاشت؛ به گونه‌اي که حتي در برخي موارد با بهبود زندگي جنسي همراه خواهد بود. در هيسترکتومي معمولا هيچ تغييري در اعضاي مرتبط با رابطه جنسي اعم از بخش خارجي اندام تناسلي و همچنين بخش هاي داخلي واژن که در ايجاد لذت جنسي موثر هستند، ايجاد نمي گردد. البته در صورت برداشتن تخمدان ها همراه با جراحي هيسترکتومي شما شاهد نشانه هاي يائسگي زودرس از جمله خشکي واژن خواهيد بود که با رعايت دستورات لازم، حين نزديکي از لذت کافي برخوردار خواهيد بود. بسياري از زنان پس از 6 هفته قادر به برقراري رابطه جنسي خواهند بود. البته در خصوص زمان برقراري رابطه جنسي بايد با پزشک خود مشورت نمائيد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : برداشتن رحم چه وقت ضروري است؟

آشنايي بيشتر با هيسترکتومي

رايج ترين عمل جراحي براي برداشتن رحم هيسترکتومي است. اين عمل يکي از روش هاي جلوگيري دائمي براي بچه دار شدن است. با انجام اين عمل مي توان لوله هاي فالوب را نيز برداشت. اين عمل براي اهداف درماني نيز استفاده مي شود که مي توان به جلوگيري از بروز سرطان رحم اشاره کرد. در اينجا با انواع هيسترکتومي، عوارض هيسترکتومي و مراقبت‌ هاي بعد از هيسترکتومي آشنا شويد

به عمل جراحي که هدف از انجام آن برداشتن کامل يا قسمتي از رحم مي‌باشد عمل هيسترکتومي (hysterectomy)‌ يا زهدان برداري گفته مي‌شود. در عمل کامل، تمام اجزاي رحم شامل تنه، فوندوس و گردن رحم برداشته مي‌شود و در عمل جزئي تمام اجزا به جز گردن رحم برداشته مي‌شود.

آشنايي بيشتر با هيسترکتوميآشنايي بيشتر با هيسترکتومي

در نوع ديگر اين عمل که به آن هيسرکتومي راديگال گفته مي‌شود تنه رحم، فوندوس، لوله‌هاي فالوپ، قسمت فوقاني واژن و غدد لنفاوي لگني خارج مي‌شوند. نتيجه‌ي اين عمل عدم توانايي زن در باردار شدن مي‌باشد. در صورت انجام اين عمل قبل از يائسگي احتمال وقوع يائسگي زودرس وجود دارد و اگر به هنگام عمل لوله‌هاي فالوپ يا تخمدان (به عمل برداشتن تخمدان‌ها افورکتومي گفته مي‌شود.) نيز همراه با رحم خارج شوند فرد وارد دورهٔ يائسگي مي‌شود. اين عمل جراحي زماني توصيه مي‌شود که ديگر راه درمان ديگري باقي نمانده باشد؛ چرا که هيسترکتومي همچون ديگر عمل‌هاي جراحي خطرات حين عمل و تأثيرات پس از عمل طولاني را در پي خواهد داشت.

چه زماني بايد عمل هيسترکتومي انجام بگيرد؟

اين عمل يکي از گزينه‌هاي درماني در زنان مبتلا به فيبروئيد، اندومتريوز، بيماري التهابي لگن و يا دوره‌هاي سنگين قاعدگي مي‌باشد. اگر فردي به پرولاپس رحم مبتلا باشد ممکن است پزشک براي ترميم پرولاپس از عمل هيسترکتومي استفاده نمايد. با اين حال اين عمل بيشتر در زناني انجام مي‌شود که سرطان نداشته باشند اما به علت خونريزي و درد شديد در ناحيه‌ي رحم ترجيح مي‌دهند که رحم خود را بردارند.

انواع هيسترکتومي

روش جراحي هيسترکتومي به دو روش شکمي و واژينال انجام مي‌شود. انتخاب روش انجام عمل به مواردي همچون اندازه رحم، تجربه و تخصص پزشک جراح بستگي دارد.

در هيسترکتومي شکمي (رايج‌ترين نوع اين عمل) برشي تقريبا 6 اينچي بر روي شکم انجام مي‌شود و از اين طريق عمل صورت مي‌پذيرد.

هيسترکتومي واژينال عمل جراحي از طريق واژن مي‌باشد. در اين نوع از عمل هيچ اثري بر روي بدن باقي نمي‌ماند.

عوارض هيسترکتومي چيست؟

عوارض جانبي اين عمل که ممکن است در برخي موارد بروز کند عبارتند از:

- خونريزي شديد در هنگام عمل

- نوسانات خلقي ناشي از عدم تعادل هورموني

- پوکي استخوان

- افزايش وزن

- عفونت مثانه و يا برش جراحي که ممکن است لازم باشد فرد آنتي بيوتيک مصرف کند.

- آسيب ديدن مثانه يا حالب

- ترومبوز وريدي که البته بسيار نادر است. (به ايجاد لخته خون در سياهرگ‌هاي ساق پا، ران يا لگن ترومبوز وريدي گفته مي‌شود.)

- التهاب و درد مزمن لگني

- نئوپلاسم‌هاي سرويکس

- سرطان تخمدان (معمولاً همراه هيسترکتومي براي کاهش احتمال بروز سرطان تخمدان، تخمدان‌ها نيز از بدن خارج مي‌شوند.)

دوره‌ي بهبود بعد از عمل هيسترکتومي

پس از عمل به مدت چند روز استفاده از مسکن‌هاي قوي تجويز مي‌شود. همچنين استفاده از پمپ درد يک روش خوب براي کاهش درد پس از عمل مي‌باشد. اغلب زنان به مدت 3 الي 5 روز بعد از عمل جراحي در بيمارستان بستري مي‌شوند. دوره نقاهت عمل تا رسيدن به بهبودي کامل نيز 4 الي 6 هفته به طول مي‌انجامد.

نکته:

اگر قبل از انجام عمل هيسترکتومي سرطاني وجود نداشته باشد و دهانه رحم برداشته شده باشد، از اين به بعد ديگر نيازي به انجام تست پاپ اسمير نيست. در صورتي که اين عمل به صورت جزئي انجام شده باشد، بعد از عمل نيز نياز به انجام تست پاپ اسمير باقي خواهد ماند. انجام عمل هيسترکتومي در موارد وجود سرطان رحم تنها راه درمان مي‌باشد و راه حل جايگزيني وجود ندارد.

مراقبت‌هاي لازم بعد از انجام عمل هيسترکتومي:

- بعد از عمل از جوراب ضدواريس براي پيشگيري از لخته و آمبولي استفاده نمائيد.

- پزشک شما به احتمال زياد براي شما آنتي بيوتيک تجويز خواهد کرد.

- کنترل عملکرد صحيح سيستم ادراري، ممکن است پس از عمل مثانه به طور موقت عملکرد خود را از دست بدهد؛ بنابراين قرار دادن سوند مثانه در پايان جراحي مفيد است.

- کنترل بيمار از نظر خونريزي داخلي انجام مي‌گيرد.

- استحمام از روز دوم بعد از عمل و بلافاصله بعد از برداشتن پانسمان بصورت روزانه انجام مي‌گيرد و بهتر است بعد از حمام، محل زخم با سشوار کاملا خشک شود.

- در صورتي که طي اين عمل هر دو تخمدان شما نيز برداشته شود، علائم يائسگي همانند گرگرفتگي و تعريق بروز مي‌کند و در اين شرايط معمولا پياده‌روي و مصرف کلسيم براي جلوگيري از پوکي استخوان توصيه مي‌شود.

- پس از عمل جراحي، رحم خارج شده جهت بررسي وجود يا عدم وجود بيماري بدخيم و… به آزمايشگاه پاتولوژي فرستاده مي‌شود و جواب اين آزمايش بايد حتما به پزشک معالج نشان داده شود.

- تا مدت 3 روز از خوردن غذاهاي نفخ آور همچون حبوبات، پلو و خورش، ميوه خام، سبزي خام، آب ميوه خام و … بپرهيزيد.




منبع: hidoctor.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/52648/آيا هيسترکتومي باعث کم شدن لذت جنسي مي شود و توضيحات بيشتر
بستن   چاپ