ريشه بيماري آلزايمر شناسايي شد
شنبه 9 بهمن 1395 - 1:13:29 PM
چه خبر -

در اين تحقيقات که بر اساس تجربيات حاصل از آزمايش روي موش‌هاي آزمايشگاهي انجام گرفته است، معلوم شد کمبود ويتامين a‌ در جنين يا بدن نوزاد مي‌تواند عامل محرک واکنش‌هاي بيوشيميايي عامل آلزايمر باشد. در نتيجه رساندن ويتامين a به بدن نوزادان مي‌توان روند ابتلا به بيماري آلزايمر را کندتر کند.

به گزارش گاردين،محققان اثرات کمبود ويتامين a را در رحم و در بدن نوزادان موش‌هايي که به‌طور ژنتيکي دستکاري شده بودند، آزمايش کردند. در نتيجه مشخص شد موشي که در دوران جنيني کمبود ويتامين a‌ داشته است، در فرآيندهاي آموزشي و حافظه عملکرد ضعيف‌تري را نشان مي‌دهد. در واقع کمبود نسبي اين ويتامين موجب افزايش توليد نوعي ويتامين موسوم به بتا آميلوييد در بدن مي‌شود.

اين پروتئين در جريان بيماري آلزايمر، پلاک‌هايي را ايجاد مي‌کند که نورون‌هاي مغز را از بين مي‌برند. موش‌هايي که در رحم کمبود ويتامين a‌ داشتند و پس از تولد مقدارکافي اين ويتامين را دريافت کردند نيز در مقايسه با موش‌هاي عادي عملکرد ضعيف‌تري داشتند. البته اين موش‌ها در مقايسه با موش‌هايي که در رحم مادر کمبود ويتامين a‌ داشته و بعد از تولد هم اين ويتامين را به ميزان کافي دريافت نکردند، عملکرد بهتري داشتند.

نتايج اين تحقيقات به وضوح نشان مي دهد که کمبود ويتامين a حتي در مراحل اوليه بارداري، تاثير نامطلوبي بر رشد مغز جنين باقي مي‌گذارد و آثار بلندمدتي بر سلامتي دارد و حتي ممکن است منجر به بروز بيماري آلزايمر در بزرگسالي شود.

هويج، کاهو، سيب زميني، روغن کبد ماهي، فلفل قرمز، فلفل دلمه‌اي، انبه، خردل، گردو، ريحان خشک شده، گوجه فرنگي، برگه زردآلو، هلو، اسفناج و جگر گوساله منبع غني ويتامين a هستند.

البته لازم به ذکر است که جذب بيش از حد ويتامين a توسط کرم ها و داروهاي داراي ويتامين a نيز مي تواند باعث اختلال در رشد جنين شود و بايد تحت نظر پزشک از اين مواد استفاده کرد.





منبع: salamatnews.com


http://www.CheKhabar.ir/News/52556/ريشه بيماري آلزايمر شناسايي شد
بستن   چاپ