کاهش کلسترول خون با کيوي
پنجشنبه 7 بهمن 1395 - 11:13:41 AM
چه خبر - کيوي و کلسترول خون

مواد غذايي که پايه و اساس گياهي دارند، مانند کيوي، بدون کلسترول بوده و حاوي ترکيباتي هستند که مي‌توانند سطح ليپوپروتئين‌هاي با چگالي کم يا همان کلسترول بد که ldl نيز خوانده مي‌شوند، را کاهش داده و همچنين ليپوپروتئين با چگالي بالا يا همان کلسترول خوب که hdl نيز ناميده مي‌شوند را افزايش دهند. از پزشک خود بخواهيد به شما کمک کند تا با يک برنامه رژيم غذايي و شيوه زندگي سالم بتوانيد کلسترول خونتان را کنترل نماييد.

تحقيقات چه مي‌گويد؟

در سال 2009، يک مطالعه که در مجله بين المللي علوم غذايي و تغذيه چاپ شده است، گزارش داد: بزرگسالان تايواني با کلسترول خون بالا که دو عدد کيوي در روز به مدت 10 هفته مصرف کردند، کاهش قابل توجهي در سطح کلسترول بد (ldl) خونشان را مشاهده نمودند که اين کاهش با افزايش سطح کلسترول خوب (hdl) همراه بود.محققان به اين نتيجه رسيدند که خوردن کيوي مي‌تواند يک راه خوب براي کاهش خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي باشد. مطالعه ديگري که در ماه ژوئن 2013 در مجله انگليسي تغذيه چاپ شد، نشان داد که مردان داراي کلسترول خون بالا با مصرف يک رژيم غذايي سالم که شامل دو عدد کيوي در روز بود، توانستند سطح کلسترول کل خونشان را کاهش دهند در حالي که مقدار کلسترول hdl آن‌ها افزايش داشت.

راه‌هايي براي مصرف کيوي

اگر به دنبال تغييراتي درمان کننده در شيوه زندگي تان هستيد، توصيه هايي در رژيم غذايي، توسط موسسه ملي سلامت توصيه شده که موجب کاهش سطوح کلسترول خون مي‌شود، شما بايد دو تا چهار واحد از ميوه‌هاي تازه يا کنسرو شده بدون شکر، ميوه‌هاي فريز شده، خشک شده و يا کنسرو شده در هر روز مصرف کنيد. يک واحد کيوي معادل يک دوم فنجان کيوي خرد‌شده تازه يا يک کيوي متوسط است.

سعي کنيد تکه‌هاي کيوي را به ماست بدون چربي يا کم چربي براي وعده صبحانه اضافه کنيد، مي‌توانيد آن را با سالاد خود در وعده ناهار مصرف کنيد و يا اينکه از آن به عنوان يک دسر سالم بعد از شام بهره ببريد.

فيبر در کيوي

موسسه ملي سلامت توصيه مي‌کند که مصرف مقدار زيادي از فيبر در رژيم غذايي مي‌تواند به کاهش سطح کلسترول کمک کند، به خصوص اگر اين فيبر را از منابع غني از فيبر محلول دريافت نماييد.

چربي اشباع شده در کيوي

يک کيوي کامل که حدود 5 سانتي متر قطر دارد، شامل 0/36 گرم چربي که تنها 0/02 گرم آن اشباع است، مي‌باشد. موسسه ملي سلامت مي‌گويد چربي‌هاي اشباع شده، مهم‌ترين عامل در رژيم غذايي است که بر سطح کلسترول تام و ldl اثر مي‌گذارد. مصرف غذاهايي که چربي‌هاي اشباع کمي دارند، به کاهش کلسترول خون کمک مي‌کند. چربي‌هاي اشباع شده در يک کيوي با سايز متوسط کمتر از يک درصد از حد تعيين شده براي بزرگسالان است که در يک رژيم غذايي 2000 کالري توصيه مي‌شود.

کيوي و آب آن

فيبر محلول، آب را در دستگاه گوارش شما جذب کرده و به شکل يک ژل چسبناکي در مي‌آيد که مي‌تواند توانايي روده را در جذب کلسترول مهار کند. يک کيوي حاوي حدود 7/1 گرم فيبر، با 7/0 گرم فيبر محلول است. فيبر محلولي که از يک کيوي حاصل مي‌شود به اندازه يک‌دوم فنجان کلم پخته‌شده، يک فنجان کرفس خام يا 3 قاشق غذاخوري جوانه گندم مي‌باشد.




منبع: armandaily.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/52418/کاهش کلسترول خون با کيوي
بستن   چاپ