مرمت مغز چيست؟
چهارشنبه 6 بهمن 1395 - 3:12:58 PM
چه خبر - با مرمت مغز آشنا شويد!

نشريه علمي نيوساينتيست در تازه ترين شماره خود به بيماراني اشاره مي کند که مدتها بدون استفاده از وسايل کمکي، قادر به راه رفتن نبودند. اما حالا معلولاني که به نوشته اين نشريه اميدي به بازگشت به زندگي عادي نداشتند زندگي دوباره اي را آغاز کرده اند. اين بيماران به لطف درمانهاي کلينيکي نويني توانسته اند نگاهي جديد به آينده داشته باشند. محققان علوم پزشکي سلولهاي بنيادين را وارد نقاطي از مغز اين بيماران کرده اند که پيش تر متأثر از سکته شده اند.

در ادامه اين گزارش خواندني آمده است: قرار نيست از اين پروژه انتظار معجزه داشته باشيم. در واقع به بيماراني که تحت اين نوع شيوه هاي درماني قرار مي گيرند گفته مي شود با برخاستن از خواب، همه چيز به يکباره تغيير نمي کند بلکه نتايج به تدريج پديدار مي شود. محققان اين روش را گامي جدي در راستاي تلاشهايي مي دانند که به درمان يا مرمت مغز مي پردازند. پيش بيني مي شود طي چند سال آينده چنين نوآوريهايي به عنوان يک روند کلي و قابل دسترس به کار گرفته شود.

نيوساينتيست درخصوص قابليتهاي اين روش نوين مي نويسد: بدون شک اينکه بتوان از سلولهاي بنيادين براي مرمت مغز بهره گرفت رويداد مهمي در علم پزشکي روي داده است. دانشمندان مدتهاست که از سلولهاي بنيادين براي درمانهاي مختلف استفاده مي کنند و حالا اتفاق مهمي در اين زمينه به وقوع پيوسته است. تا مدتها تصور مي شد که نمي توان از سلولهاي بنيادين براي ترميم بخشهاي از کار افتاده مغز استفاده کرد اما حالا همه چيز در حال دگرگون شدن است.

اين گزارش مي افزايد: استفاده از سلولهاي بنيادين به دهه 80 ميلادي برمي گردد. در اين مدت پيشرفتهاي زيادي در اين نوع روش درماني صورت گرفته و به نظر مي رسد حالا نوبت به پيچيده ترين کاربرد درماني اين نوع سلولها رسيده است يعني نفوذ به مغز و جايگزيني سلولهاي آسيب ديده با سلولهاي جديد. از اين رو مي توان گفت محققان از سلولهاي بنيادين براي احياي مغزهاي آسيب ديده استفاده مي کنند.

نيوساينتيست در ادامه به واقعيت مهم ديگري درخصوص مغز اشاره مي کند: وقتي مغز به هر دليل دچار جراحتي مي شود اين خود سرآغاز يک مشکل بزرگ است. ساير اندامهاي بدن قابليت ترميم دارند اما مغز يک فرد بزرگسال به جز دو بخش کوچک آن، قابليت بازسازي نورونها را ندارند. اما حالا روش درماني مبتني بر سلولهاي بنيادين پاياني بر اين استثناست.




منبع: mehrnews.com


http://www.CheKhabar.ir/News/52372/مرمت مغز چيست؟
بستن   چاپ