برداشتن خال و آنچه بايد قبل از برداشتن خال بدانيد
دوشنبه 4 بهمن 1395 - 4:40:29 PM
چه خبر - نکاتي درباره برداشتن خال ها

بعضي از خال‌ها را با عنوان ، خال مادرزادي مي‌شناسيم. که حدود يک درصد نوزادان در هنگام تولد، دچار اين نوع خال هستند. اندازه اين خال‌ها مي‌تواند از کوچک، متوسط تا بزرگ متغير باشد. خال‌هاي بزرگ ممکن است به قدري بزرگ باشند که تمام يا قسمتي از تنه يا اندام را در بر بگيرند. خال‌هاي کوچک و متوسط، سرعت رشد کمتري نسبت به رشد نوزاد دارند و با گذشت زمان کوچک مي‌شوند.

خال‌هاي ديگري نيز در بدن وجود دارد، که مي‌توان به خال‌هاي هاله‌دار، خال آبي، خال برجسته و... اشاره کرد.

بعضي از انواع خال احتمال سرطاني شدن را دارند. ملانوم، خطرناک‌ترين سرطان پوستي، مي‌تواند روي بعضي از خال‌ها ايجاد شود.

خال‌هاي خوش خيم اغلب داراي شکل متقارن، مدور، لبه دار، رنگ يکنواخت و اندازه‌اي (قطر) کمتر از 6 ميلي‌متر دارند.

چه خالي را برداريم؟

بيشتر خال‌ها خوش خيم و غير سرطاني هستند و نياز به برداشتن ندارند، فقط آن‌هايي نياز به اقدام‌هاي درماني دارند که به نحوي غير عادي باشند، يا از لحاظ زيبايي، فرد بخواهد آن را بردارد. هر لکه خالي که به طور ناگهاني دچار تغييراتي در اندازه، شکل و يا رنگ و خونريزي، خارش يا درد شود، نياز به بررسي بيشتري دارد. همچنين بايد مراقب خال‌هاي بعد از 20 سالگي بود.

بهترين راه برداشتن خال

بهترين و عملي‌ترين راه براي برداشتن خال، جراحي و خارج کردن کل خال از چربي زير جلدي و سپس دوختن پوست با بخيه است. اگر جراح ماهر باشد، اين‌ کار به زيبايي لطمه نمي‌زند. روش ديگر تراشيدن ضايعه با تيغ جراحي است. براي برداشتن خال از روش‌هاي غير جراحي، مثل سوزاندن با دستگاه و يا برخي اسيدها هم استفاده مي‌شود.

اگر متخصص پوست تشخيص داد که خال از نظر باليني، کاملا خوش‌خيم است، با احتياط فراوان مي‌تواند از ليزرهاي لايه بردار، براي برداشتن خال استفاده کند. استفاده از ليزري که براي برداشتن خالکوبي استفاده مي‌کنند، به هيچ وجه براي برداشتن خال مناسب نيست. زيرا فقط رنگ فعال را از بين مي‌رود و سلول خال باقي مي‌ماند. و اگر روزي سرطاني شود، تشخيص آن بسيار سخت خواهد بود.

خال مادرزادي حتما بايد جراحي شود. براي خال‌هاي مادرزادي(که اغلب مو دار هستند) بهترين راه، جراحي و برداشتن کامل آن‌هاست، زيرا خطر سرطاني شدن اين خال‌ها از ساير خال‌ها بيشتر است. هرچه اندازه خال مادرزادي بزرگ‌تر باشد، خطر سرطاني شدن آن بيشتر است.




منبع: zibamoon.com


http://www.CheKhabar.ir/News/51938/برداشتن خال و آنچه بايد قبل از برداشتن خال بدانيد
بستن   چاپ