5 عضله‌ اي که حتما بايد تمرين دهيد
دوشنبه 4 بهمن 1395 - 4:38:40 PM
چه خبر -

احتمالاً با هر يک از گروه‌هاي عضلاني اصلي در بدن انسان آشنا هستيد. به ‌احتمال‌ زياد يک برنامه‌ي تمريني مؤثر تنظيم کرده‌ايد که هر گروه عضله را به ست‌هاي جداگانه از ورزش‌هاي مختلف تقسيم مي‌کند. اما شايد از اين عضلات حياتي مختلف که براي تندرستي شما ضروري هستند، کاملاً بي‌خبر باشيد. گرچه جاي نگراني نيست. ورزش‌ هاي وزنه‌ برداري پايه‌اي و حرکات کششي مختلف، 5 عضله‌ي مهم که حتي اسمشان را هم نشنيده‌ايد، تمرين مي‌دهند.

1- عضله‌ مازويي بزرگ (psoas major)

عضله‌ مازويي بزرگ (psoas major)عضله‌ مازويي بزرگ (psoas major)

psoas major يک عضله در باسن است که ران فوقاني را به ستون فقرات وصل مي‌کند. اين عضله همچنين ران تحتاني را به عضله‌اي با عنوان iliacus (خاصره‌اي) متصل مي‌کند، که سلسله‌اي از اعصاب را ايجاد مي‌کند که گروه‌ هاي عضلاني حياتي مختلفي مثل چهار سر ران و عضلات شکمي را قادر به عملکرد مي‌سازند. psoas که معمولاً به‌ عنوان يک عضله‌ي تا کننده‌ي باسن در نظر گرفته مي‌شود، ستون فقرات را تثبيت مي‌کند، که يعني کمک مي‌کند تا شما صاف بايستيد. براي ورزش دادن عضله‌ي psoas، سعي کنيد ران خود را موازي با زمين بلند کنيد، درحالي ‌که کمرتان را به مدت 20 تا 30 ثانيه راست نگه‌ داشته‌ايد، و سپس پاها را عوض کنيد.

2- عضله‌ بالا برنده‌ي کتف (levator scapulae)

عضله‌ بالا برنده‌ي کتف (levator scapulae)عضله‌ بالا برنده‌ي کتف (levator scapulae)

عضله‌ي levator scapulae جمجمه و گردن را به تيغه‌هاي شانه متصل مي‌کند. اين عضله تثبيت ‌کننده‌ي اصلي در ورزش‌هاي پي‌ در پي شانه مثل پرس شانه، است. اگرچه ممکن است اين عضله براي ورزشکاران عادي نسبتاً ناشناخته باشد، اما جزء اصلي حرکات «بالا آوردن شانه» و «کشش گردن» است.

3- عضله‌ گلابي ‌شکل (piriformis)

 عضله‌ گلابي ‌شکل (piriformis) عضله‌ گلابي ‌شکل (piriformis)

عضله‌ piriformis، که در زبان لاتين به معني «گلابي‌شکل» است، مسئول چرخش خارجي زانو است، که کمک مي‌کند تا از آسيب‌هاي زمين ‌گير کننده، مثل پارگي غضروف زانو جلوگيري نماييد. اين عضله در زير ناحيه‌ي سريني قرار دارد، و موازي با عضله‌ي سريني متوسط (gluteus medius) قرار گرفته است. اين عضله در اصل يک چرخاننده‌ي باسن است که مانع تاب برداشتن زانوها در هنگام فعاليت‌هاي طبيعي انسان، مثل راه رفتن مي‌شود. piriformis را مي‌توان با انجام اسکات و ددليفت، تمرين داد.

4- عضله‌ بازويي قدامي (brachialis anticus)

قطعاً با عضلات جلو بازو، که از نظر علمي به‌ عنوان biceps brachii شناخته مي‌شوند، آشنا هستيد. اما ممکن است ندانيد که جلو بازوها در واقع آن عضله‌اي نيستند که شما در جلوي آينه با افتخار به آن‌ها نگاه مي‌کنيد. brachialis anticus يک عضله‌ي بالايي بازو است که عميق ‌تر از جلو بازو قرار مي‌گيرد، و به خم شدن مفصل آرنج کمک مي‌کند. همچنين عضله‌ي اصلي است که هنگام انجام حرکت جلو بازوي استاندارد، تمرين داده مي‌شود. عضلات بازوهاي شما، ازجمله brachialis، محرک‌هاي مهمي براي رشد عضلات کل بدن هستند.

5- عضله‌ گودي زانو (popliteus)

عضله‌ گودي زانو (popliteus)عضله‌ گودي زانو (popliteus)

عضله‌ي popliteus (پوپليته يا رکبي) شايد يکي از حياتي ‌ترين عضلات در کل بدن شما باشد. popliteus که در پايين زانو و نزديک استخوان قلم پا قرار گرفته، مسئول باز کردن زانوها است، که به شما اجازه مي ‌دهد راه برويد. همچنين کمک مي‌کند تا ران و درشت ‌ني را بچرخانيد، و در هر دو وضعيت ايستاده و نشسته مورد استفاده قرار مي‌گيرد. تمرين دادن popliteus توانايي شما براي راه رفتن صحيح را تقويت مي‌کند، در حالي ‌که در جلوگيري از آسيب‌هاي باسن نيز کمک مي‌کند. ورزش ‌هايي که پيش‌ ازاين اشاره شد، مثل اسکات و ددليفت، کمک مي‌کنند تا عملکرد مؤثر popliteus خود را حفظ کنيد.

سخن پاياني

درک آناتومي بدن انسان گاهي مي‌تواند دشوار باشد، اما هر عضله در بدن داراي يک هدف جداگانه براي کمک به تحرک است. همان اصل کلي حکم فرماست: همه‌ چيز به هم متصل است. حتي اگر هدف اصلي شما از تمرين کردن، سوزاندن چربي بدن براي بهتر ساختن ظاهرتان بوده است، به‌ طور همزمان به عملکرد طبيعي بدنتان نيز کمک کرده‌ايد.




منبع: fitnessmagazine.ir


save

http://www.CheKhabar.ir/News/51936/5 عضله‌ اي که حتما بايد تمرين دهيد
بستن   چاپ