چرا حتما بايد گوشي هاي موبايل را بازيافت کرد؟
دوشنبه 4 بهمن 1395 - 4:25:23 PM
چه خبر - بازيافت گوشي هاي موبايل

چند ميليارد زباله موبايل روي کره زمين وجود دارد که بازيافت نکردن آنها مي تواند عواقب مرگباري براي انسان داشته باشد. به همين دليل در کشورهاي مختلف برنامه هاي مختلفي براي بازيافت زباله هاي موبايل يا به طور کلي طباله هاي الکتريکي وجود دارد.

چندين سال است که موبايل به يکي از ابزارهاي اساسي زندگي هر انساني تبديل شده است؛ بيش 7٫2 ميليارد موبايل روي کره زمين وجود دارد و هر سال ميليون ها موبايل هم از چرخه مصرف خارج مي شوند، برخي از اين موبايل‌ها که از چرخه مصرف خارج شده و بازيافت هم نشده اند آسيب هاي شديدي به محيط زيست و در نتيجه انسان وارد مي کنند.

در واقع وقتي که موبايلي از چرخه مصرف خارج مي شود 3 اتفاق ممکن است براي آن رخ دهد؛ برخي بازيافت مي شوند و دوباره مورد استفاده قرار مي گيرند، در برخي ديگر از مواقع فقط عناصر درون موبايل بازيافت مي شوند. اما در واقع بيشتر موبايل ها اصلا بازيافت نمي شوند و آسيب هاي شديدي به محيط زيست وارد مي کنند.

در تحقيقي که چند سال پيش سازمان محيط زيست ايالت متحده آمريکا انجام داده بود،‌ مشخص شد خطر زباله‌هاي موبايل 17 برابر زباله‌هاي پرخطر است.
يکي از مدارکي هم که اين عواقب مرگبار زباله‌هاي موبايل را نشان مي دهد، شهر گويو در چين است که به نوعي شهر زباله هاي الکترونيکي بدل شده. ده‌ها هزار کارگر در اين شهر کار مي کنند تا زباله هاي الکترونيکي را بازيافت کنند.

بر اساس آمار يک سازمان غيرانتفاعي به نام «شبکه کاري بازل» که در آمريکا واقع شده است، شهر گويو سالانه يک و نيم ميليون تن زباله الکترونيکي را دريافت و بازيافت مي کند. از جمله اين زباله ها مي توان به مدارهاي الکترونيکي، موبايل، مانيتورهاي کامپيوتر، و دستگاه هاي بازي، اشاره کرد.
فعالان محيط زيست متعلق به گروه گرين‌پيس مي گويند بيشتر اين زباله ها از آمريکا و کشورهاي غربي ديگر به چين وارد مي شوند. به گفته آنها زباله هاي ابزار الکترونيکي سمي هستند و نه تنها براي کارگران چيني، بلکه براي محيط زيست نيز ضرر دارند.

بازيافت موبايل و سود چند ميليون دلاري آن

به دليل همين پيامدهاي مرگبار بازيافت نشدن موبايل، چند سالي است که در کشورهاي مختلف شرکت هاي خصوصي و دولتي شروع به انجام اقداماتي براي بازيافت اين وسيله کرده اند، اين اقدامات سودهاي زيادي هم براي برخي از اين شرکت ها داشته است.

بر اساس تحقيقي دانشگاه سنت باربارا کاليفرينا در سال 2010 منتشر کرد، سه شرکت به طور ميانگين 2٫10 ميليون دلار هزينه بازيافت موبايل کردند و به طور ميانگين از اين اقدام درآمدي 17 ميليون دلاري داشته اند. از سويي ديگر در هر يک تن گوشي کارکرده 300 گرم طلا وجود دارد که اين هم مي تواند سود زيادي براي شرکت‌هاي بازيافتي داشته باشد.

گفتني است بازيافت کلي موبايل سودآورتر از بازيافت برخي از اعضاي آن است.
البته فعالان محيط زيست راه ديگري هم براي کاهش زباله‌هاي موبايلي پيشنهاد داده اند؛ آنها مي گويند راه ديگري که براي نجات از پيامدهاي زباله موبايل وجود دارد تغيير ندادن موبايل تا حد ممکن و يا اهدا کردن آن به افراد ديگر است. چيزي که عملا و با پيشرفت روزانه موبايل‌ها و گوشي‌هاي هوشمند، به سختي ممکن است اتفاق بيفتد.




منبع: 7sobh.com


http://www.CheKhabar.ir/News/51897/چرا حتما بايد گوشي هاي موبايل را بازيافت کرد؟
بستن   چاپ