بدترين روغن ها براي سرخ کردن کدامند؟
دوشنبه 4 بهمن 1395 - 4:15:59 PM
چه خبر - بدترين روغن ها براي سرخ کردن و پخت و پز

عضو هيئت علمي انستيتو تغذيه و صنايع کشور گفت: مردم اطلاعات روي روغن هاي خريداري شده را با دقت ملاحظه کنند که نوع آن روي بسته درج شده است و در مصارف خوراکي به هيچ عنوان از روغن پوميس که هيچ ارزش غذايي ندارد استفاده نکنند.

دکتر عزيزالله زرگران عضو هيئت علمي انستيتو تغذيه و صنايع کشور گفت : در رابطه با روغن ها معضلي که وجود دارد بخصوص در بحث روغن زيتون اين است که يک نوع زيتون فرابکر در بازار موجود است که که با پرس کردن زيتون روغن آن را استخراج مي کنند که اين نوع از روغن بهترين نوع روغن زيتون شناخته شده است اما نکته اي که وجود دارد اين است در استخراج کردن اين روغن مقدار تفاله از زيتون ها باقي مي ماند که با افزود برخي از حلّال هاي ناشناخته و قرار دادن آنها در حرارت هاي فراوان روغن پوميس را توليد مي کنند که مشکل اساسي همين حلّال ها هستند چرا که نمي دانيم ترکيبات اين مواد از چه درست شده اند و از طرفي احتمال سرطان زا بودن اين ترکيبات حلّالي بسيار زياد است .

به گفته او نوع ديگر روغن زيتون ، روغن تصفيه شده است که در نسبت به روغن زيتون هاي فرابکر قيمت کمتري دارند اما برخي مي پندارند روغن تصفيه شده روغن بدون خاصيت است که اين تصورت کاملا اشتباه است .
زرگران تاکيد کرد : مردم اطلاعات روي روغن هاي خريداري شده را با دقت ملاحظه کنند لذا نوع آن روي بسته درج شده است و در مصارف خوراکي به هيچ عنوان از روغن پوميس که هيچ ارزش غذايي ندارد استفاده نکنند و بدانند روغن زيتون هاي پوميس در کشور غير مجاز هستند و بصورت قاچاق وارد ايران مي شوند .

عضو هيئت علمي انستيتو تغذيه و صنايع کشور اظهار داشت : چندي پيش سفري به کردستان – بانه داشتم در آن جا کالاهاي قاچاق بسياري را مشاهده کردم که هيچ گونه نظارتي روي اين قبيل کالاها صورت نمي گيرد ، چه خوب است وزارت بهداشت که متولي سلامت مردم است پاسخ گوي اين گونه تخلفات از سوي سودجويان باشد .

وي در پايان خاطرنشان کرد : در بحث مصرف روغن يک نکته کليدي وجود دارد ، مردم بايد بدانند براي چه مصرفي چه روغني استفاده کنند و استفاده از يک نوع روغن براي تمامي پخت و پز ها کاملا اشتباه است چرا که يک زماني نياز به مقاومت بالا در سرخ کردن داريم که در اينجا بايد روغن هاي سرخ کردني استفاده کنيم حتي اگر در آن پالم داشته باشد زيرا مي دانيم روغن پالم بهترين روغن در مصارف سرخ کردني است همچنين زماني که به حرارت ملايم نياز بود قطعا روغن زيتون ، هسته انگور و کنجد بهترين گزينه ها هستند .

لازم به ذکر است روغن کنجد براي سرخ کردني هاي خيلي سنگين با دماي بالا بر خلاف آنچه که عموم جامعه ميپندارند روغن مناسبي نيست . در رابطه با روغن هاي ناسالمي چون روغنهاي جامد ، بعنوان روغنهاي اشباع و با اسيد چرب ترانس، بدترين نوع روغنها شناخته مي شوند که افزايش ابتلا به بيماري هاي قلب و عروق، سکته هاي قلبي و مغزي، گرفتگي عروق و ... را به همراه دارند.



منبع : salamatnews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/51841/بدترين روغن ها براي سرخ کردن کدامند؟
بستن   چاپ