پرداخت 23 ميليون اجاره اما دريغ از کپسول حريق
دوشنبه 4 بهمن 1395 - 3:08:10 PM
چه خبر - ماجرا اين بود ...زيارت عاشورا بوده، پيک نيک ترکيده، آتش‌سوزي شداينها بخشي از اظهار نظر هاي کاسبان ساختمان پلاسکو بعد از آتش‌سوزي پنجشنبه بود که به هنگام آتش سوزي و قبل از ريختن يادگار ٥٠ ساله تهران در چهار راه استانبول رد و بدل مي شد.
اما ساعاتي بعد، اين نوستالژي شهر، تبديل به تراژدي شد و ساختمان پلاسکو که نماد تهران مدرن در دهه 40 خورشيدي، فرو ريخت.

جان مهم‌تر است يا چک و سفته

بعد از مهار نسبي حريق، آتش نشان‌ها براي چک کردن ساختمان وارد پلاسکو مي‌شوند و برخي از کسبه براي نجات اجناس و اسناد و چک به درب هجوم مي آورند که با امتناع مامورين مواجه مي شوند اما برخي از آنها به هر قيمتي شده و به زور وارد ساختمان مي شوند. برخي ديگر با استفاده از فرصت پيش آمده از درب پشتي ساختمان يعني از کوچه طاهري خود را به مغازه هايشان مي رسانند. اما ساختمان پلاسکو خسته‌تر از آن بود که توان ايستادن داشته باشد. ناگهان خيابان جمهوري مملو از دود و خاک شد.

بنياد مستضعفان براي پلاسکو چه کرد؟

روز گذشته مرکز توليد پوشاک ايران زير آوار ماند و ٥٦٠ واحد صنفي توليد و عرضه پوشاک، تمام سرمايه خود را از دست دادند.

احمد جعفري يکي از مالکين اين فروشگاه‌ها در گفتگو با اقتصادي ايلنا اظهار داشت: من طبقه هشتم ساختمان پلاسکو مغازه دارم و ماهيانه ١٣ ميليون تومان به صاحب سرقفلي اجاره مي دهم. از طرف ديگر هر سال ٨٠٠ هزار تومان بابت کرايه به مالک که همان بنياد مستضعفان هست پرداخت مي کنم. چرا بايد به دليل نبود امکانات؛ کسبه در آستانه شب عيد خانه خراب بشوند؟ آيا نبايد بخشي از اين پول‌ها صرف تعمير و نگهداري خود ساختمان مي‌شد؟

پدر در بيمارستان پسر به دنبال اجناس باقيمانده

توليدي نسترن که طبقات فوقاني پلاسکو واقع است جزو اولين واحدهايي بود که دچار حريق شد. فرزند مالک اين توليدي اظهار داشت: وقتي ساختمان فرو ريخت پدرم سکته کرد و او را با آمبولانس به بيمارستان رساندند من هم ماندم تا اگر جنسي يا سندي از مال مان پيدا شد بردارم.

اين جوان ٢٠ ساله ادامه داد: با توجه به نزديک بودن شب عيد تمام توليدي ها به صورت شبانه روزي در حال کار بودند و تا سقف مغازه‌ها جنس چيده شده بود. همه پول‌ خود را به اميد بازار شب عيد تبديل به پارچه و جنس کرده بودند. در واقع الان کسبه اين ساختمان از نظر مالي کاملا نابود شدند.

داستان بيمه

اما در اين مواقع مهم‌ترين نکته‌اي که به ذهن مردم مي‌رسد، بيمه و جبران خسارت است که اين قسمت خود حديث مفصلي دارد.

حامد خمسه که بابت مغازه ٣٨ متري خود در طبقه همکف ماهيانه ٢٣ ميليون تومان اجاره مي‌پرداخت، گفت: بيشتر کسبه بيمه نبودند اما من مغازه را بيمه کردم اما الان باز هم ورشکسته هستم.

وي ادامه داد: وقتي مامور بيمه آمد گفت حداکثر کارشناسي ما در مورد اجناس ١٥٠ ميليون تومان است. اين درحالي بود که من بيش از ٥٠٠ توميليون تومان جنس در مغازه داشتم اما بيمه حاضر به بيمه کردن بيشتر نبود و مي‌گفت تعرفه ما مشخص است.

انتقال توليدي‌ها به شهرک صنعتي

يک عضو اتحاديه پوشاک به خبرنگار ايلنا گفت: قرار بود توليدي‌هاي مستقر در اين ساختمان به شهرک‌هاي صنعتي اطراف تهران منتقل شوند اما علاوه بر اينکه آنها حاضر به ترک ساختمان به سبب قرار داشتن به مرکز شهر و دسترسي آسان نبودند، اين شهرک هم آماده نبود و سرانجام هم همين تداخل سبب بروز حادثه شد.

سکته هاي قلبي کسبه پلاسکو

بنا بر مشاهدات عيني خبرنگار اقتصادي ايلنا، از زمان آتش سوزي تا فرو ريختن ساختمان، نزديک به ٨ نفر از کسبه شاغل در پلاسکو به دليل شوک اين اتفاق و مشکل قلبي به بيمارستان منتقل شدند.

ابوالقاسم شيرازي، رييس اتحاديه پوشاک که در محل ساختمان پلاسکو حضور پيدا کرد در پاسخ به سوال خبرنگار ايلنا در خصوص وضعيت مالباختگان اين حادثه گفت: به طور حتم اتحاديه در کنار اين افراد حادثه ديده خواهد بود و وظيفه ذاتي خود را که حمايت از هم‌ صنفي‌هاست را به نحو احسن انجام خواهد داد اما الان اولويت ما نجات آن دسته از افرادي است که در زير آوار مدفون شده اند.

ستاد ويژه

وي ادامه داد: ما ستاد ويژه‌اي را به همين منظور در اتحاديه پوشاک ايجاد کرديم و از روز شنبه آمادگي داريم تا به مالباختگان و کسبه مراجعه کننده به اتحاديه به نحو مقتضي کمک کنيم. متاسفانه تعداد اندکي از کسبه ساختمان پلاسکو بيمه بودند و همين کار را براي ما سخت کرده است.

در حالي که برخي گمانه زني‌ها ارزش اجناس داخل پاساژ را نزديک به ٦٠٠ ميليارد تومان تخمين زده اما هنوز هيچ مقام رسمي آنرا تائيد نکرده است.

چرا پلاسکو پلمب نشد؟

در اين بين هاشمي، استاندار تهران در محل حادثه حضور پيدا کرد تا از نزديک شاهد مديريت ميدان باشد.

وي در گفتگو با خبرنگار ايلنا در مورد علل حادثه گفت: فعلا اولويت ما خروج افرادي است که در زير آوار مانده‌اند. پس از آن به دنبال اين خواهيم رفت که چرا اين ساختمان پلمب نشد تا اين هزينه سنگين به شهروندان وارد نمي‌شد.

با توجه به تعداد واحدهاي صنفي و نوع فعاليت آنها نزديک به 4 هزار نفر در اين ساختمان مشغول به کار بودند. امري که سرپرست نگهبان‌هاي ساختمان پلاسکو آن را به طور ضمني تائيد مي کند.

گرد و خاک خوابيده است اما چشم‌هاي نگران بيشتر شده است. خانواده هايي که نمي دانند در غم از دست رفتن سرمايه زندگي خود گريه کنند يا از غم عزيز خود که براي نجات گوشه‌اي از اين سرمايه خود را به خطر انداخته و به داخل ساختمان رفته است.




منبع: ايلنا


http://www.CheKhabar.ir/News/51464/پرداخت 23 ميليون اجاره اما دريغ از کپسول حريق
بستن   چاپ