مراقب نان خشک کپک‌زده که بجاي ادويه به شما مي فروشند باشيد!
پنجشنبه 23 دي 1395 - 7:47:14 PM
چه خبر - ادويه را به صورت ساييده نشده تهيه کنيد

تقلب در توليد ادويه يکي از قديمي‌ترين انواع تقلب‌ها است و گران بودن نسبي ادويه‌ها و امکان فروش فله‌اي آن احتمال تقلب را افزايش مي‌دهد. ترکيبي از نان خشک کپک‌زده، رنگ‌هاي غيرمجاز شيميايي و افزودني‌هاي غيربهداشتي گاها مي‌تواند جزو ترکيباتي باشد که با آنها ادويه فله‌اي غيربهداشتي و نامرغوب توليد مي‌شود. ادويه‌هايي که مصرفشان تهديدکننده سلامت است زيرا حاوي سم قارچي آفلاتوکسين بوده که حين پخت از بين نمي‌رود و اين سم قارچي مي‌تواند کم‌کم بدن را مستعد به ابتلاي سرطان کند. بله، سرطان! آن هم سرطان گوارش و کبد...

به منظور پرهيز از خريد ادويه تقلبي، پيشنهاد مي‌شود:

1. ترجيحا از ادويه بسته‌بندي شده در شرکت‌هاي مجاز و خوشنام که تحت‌نظر وزارت بهداشت فعاليت مي‌کنند، ادويه را تهيه کنيد.

2. ادويه را به صورت ساييده نشده تهيه کرده و در منزل، خودتان نسبت به ساييدن آن اقدام کنيد. بسياري از کارخانجات بزرگ مواد غذايي يا رستوران‌ها و هتل‌هاي معتبر، اين مسير را ترجيح مي‌دهند.

3. به عموم مردم توصيه مي‌شود که هرگز از کنار تقلبات و تخلفات مواد غذايي به راحتي عبور نکنند و موارد مشاهده شده را به سامانه رسيدگي به شکايات وزارت بهداشت به شماره 1490 اطلاع دهند.

4. هرگز و به هيچ عنوان نسبت به فروش نان خشک به هيچ فردي اعم از افراد دوره‌گرد و... اقدام نکنند چراکه رشد کپک روي اين نان‌ها و توليد آفلاتوکسين متعاقب آن - که سرطان‌زاي قطعي کبد است- باعث بروز بيماري‌هاي بدخيم در جامعه مي‌شود.

5. توصيه مي‌شود نان خشک را همانند ساير پسماندها و ترجيحا به همراه پسماندهاي آلي (غذايي) به سطل‌هاي زباله انتقال يا به کيوسک‌ها و خودروهاي بازيافت تحويل دهيد.



*دکتر آراسب دباغ‌مقدم، متخصص علوم غذا و صنايع غذايي، عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي




منبع:salamaneh.com


http://www.CheKhabar.ir/News/50926/مراقب نان خشک کپک‌زده که بجاي ادويه به شما مي فروشند باشيد!
بستن   چاپ