کيهان از فلسفه غربي ها براي بي تفاوتي شخصيت فيلم فروشنده نسبت به تجاوز نوشت
پنجشنبه 23 دي 1395 - 10:50:16 AM
چه خبر - يادداشت روزنامه ي کيهان درباره عدم موفقيت فيلم فروشنده در گلدن گلوب 2017

در حالي که شبکه‌هاي خارجي و هواداران داخلي فيلم «فروشنده»، اميد زيادي به جايزه گلدن گلوب اين فيلم بسته بودند و از مدت‌ها قبل براي آن روزشماري کرده و هر خرده کانديدايي و جايزک اين فيلم در برخي محافل غربي را به کوس و کرنا مي‌زدند، سرانجام در روز واقعه، «فروشنده» ميدان را به فيلم «او» ساخته پل ورهوفن هلندي باخت.

فيلمي که در جشنواره کن نيز عليرغم جايزه فيلم «فروشنده»، اما صدر ليست بسياري از منتقدين را اشغال کرد. فيلمي که همان موضوع «تجاوز» را دستمايه قرار داده بود که «فروشنده» نيز محور قصه‌اش را بر آن بنا کرد. موضوعي که بسياري از فيلم‌هاي جشنواره‌اي و اسکاري يکي دو سال اخير گويا براساس بخشنامه نانوشته‌اي، بدان پرداخته‌اند. اما تنها تفاوتي که در اين ميان، فيلم «او» با فيلم «فروشنده» داشت، اين بود که شخصيت اصلي آن در مقابل تعرض و تجاوز به خانه و ناموس خود، بي‌تفاوت نبود و درصدد انتقام برآمد. شايد داوران گلدن گلوب هم از اينکه شخصيت‌هاي فيلم «فروشنده» در برابر تعرض و تجاوز به جان و مال و ناموس خود، منفعل بوده و درصدد بخشش متجاوز برآمدند، دچار يأس فلسفي شده و دلزده گشتند!

فيلم فروشندهفيلم فروشنده

فيلم فروشنده

فروشنده به خاطر سرمايه گزاري قطري ها و دلارهاي نفتي توانست کانديد شود!!!

اگرچه ساختار سينمايي فيلم «فروشنده» نيز نسبت به فيلم «او» و البته سه فيلم ديگري که نامزد دريافت گلدن گلوب بهترين فيلم غيرانگليسي زبان بودند، بسيار ضعيف‌تر به نظر مي‌رسيد. مطلبي که منتقدان و کارشناسان متعددي در داخل و خارج و حتي در ميان نشريات معتبر اروپايي و آمريکايي بدان اشاره داشتند. شايد رسيدن اين فيلم تا همين حد نامزدي جوايز گلدن گلوب نيز ناشي از سرمايه‌گذاري قطري‌ها و دلارهاي نفتي وهابيون متنفذ در سيستم سياسي هنري آمريکا بود که فيلم «الهه‌ها» (ديگر رقيب «فروشنده») را نيز از همين طريق به نامزدي گلدن گلوب رسانده بودند! ضمن اينکه تهيه‌کننده اصلي فيلم «او» نيز عرب پولدار ديگري به نام «سعيد بن سعيد» و کمپاني او يعني sbs بود!!

لازم به ذکر است که اهم جوايز گلدن گلوب امسال (فيلم موزيکال و کارگرداني و فيلمنامه و موسيقي و بازيگري و ترانه) به فيلم «لالالند» از فيلمساز يهودي‌تبار و اسرائيلي هاليوود يعني «ديمين چزل» رسيد و ايزابل هوپرت (هنرپيشه يهودي ديگر) جايزه بهترين هنرپيشه زن را گرفت. فيلم همجنسگرايانه مهتاب نيز گلدن گلوب بهترين فيلم درام را دريافت کرد. دو جايزه بهترين موسيقي و بهترين ترانه به آهنگساز يهودي‌، «جاستين هورويتز» براي فيلم «لالا لند» که يادآور موزيکال‌هاي کلاسيک هاليوود و روياپردازي‌هاي غلوآميز آنهاست، جوايز متعدد آهنگساز معروف صهيونيست به نام «ايروينگ برلين» را تداعي کرد که براي 60 سال افسانه‌ها و اسطوره‌هاي يهودي و صهيوني را در قالب ترانه‌ها و قصه‌هاي آهنگين در معروف‌ترين موزيکال‌هاي تاريخ سينما گنجاند تا تبليغ بي‌واسطه صهيونيسم و اهداف ضد بشري آن در قالب فيلم و موسيقي در اذهان مخاطبان باشد.

گروه فرهنگ و هنر
منبع:روزنامه ي کيهان

http://www.CheKhabar.ir/News/50907/کيهان از فلسفه غربي ها براي بي تفاوتي شخصيت فيلم فروشنده نسبت به تجاوز نوشت
بستن   چاپ