براي از بين بردن جوش و آکنه چي بخوريم، چي نخوريم؟
سه شنبه 21 دي 1395 - 10:47:08 AM
چه خبر - بايدها و نبايدهاي از بين بردن جوش و آکنه

آکنه نوعي جوش است که در سنين جواني شيوع بيشتري دارد و اغلب جوانان بين 15 تا 25 سال آن را تجربه مي کنند. عوامل متعددي بر ايجاد آکنه موثر است که رژيم غذايي يکي از آن ها است. محققان دريافتند که مصرف برخي مواد غذايي باعث بيشتر شدن آکنه و مصرف برخي مواد، باعث از بين رفتن و کاهش آن مي شوند. وقتي از رژيم ناسالم آمريکايي (نان سفيد و غلات فرآوري شده، غذاهاي آماده و فست فودها و ...) به رژيم سالم تر مديترانه اي که شامل غلات کامل، گوشت لخم، ميوه ها و سبزيجات باشد، تغيير رويه دهيد وضعيت بهتر خواهد شد.

براي از بين بردن آکنه چه چيزهايي را نبايد خورد؟

در اينجا مواد غذايي که آکنه را بدتر مي کنند آورده شده است. از اين مواد به مدت يک هفته اجتناب کنيد و اثر آن را بر روي پوست خود ببينيد.

شير گاوباعث ايجاد جوش و آکنه مي شود

شير گاو باعث افزايش قند خون مي شود و مي تواند التهاب ايجاد کند، همچنين سطح انسولين را بالا مي برد که توليد چربي پوست را افزايش مي دهد. شير گاو همچنين حاوي هورمون رشد است که توليد سلول هاي پوستي را تشديد مي نمايد. در مطالعه اي که در سال 2005 صورت گرفت مشخص شد نوجواناني که شير گاو بيشتري مصرف مي کردند با آکنه هاي شديدتري به نسبت آن هايي که شير نمي خوردند يا کم مي خوردند مواجه شدند. (به اين گروه از افراد توصيه مي شود براي تأمين کلسيم مورد نياز بدن خود ماست را جايگزين شير نمايند.)

شکر باعث ايجاد جوش و اکنه مي شود

مصرف زياد مواد غذايي شيرين مانند انواع نوشيدني هاي شيرين شده، کيک، کلوچه، بيسکوييت، شيريني، شکلات و ... ممکن است باعث آکنه شود. سعي کنيد حداقل براي مدتي کوتاه آن را محدود کنيد تا نتيجه اثربخش آن را بر روي پوستتان مشاهده نماييد.

مواد غذايي با نمايه گلايسمي بالا باعث ايجاد آکنه و جوش مي شود

مواد غذايي با نمايه گلايسمي بالا باعث افزايش سريع قند خون و درنتيجه انسولين مي شوند که نتيجه اش افزايش نوسانات هورموني و التهاب است. که همگي بر آکنه موثر هستند. نان سفيد، برنج سفيد، چيپس سيب زميني، کيک، کلوچه و ... نمايه گلايسمي بالا دارند و بهتر است حذف شوند يا کمتر استفاده شوند. در عوض سبزيجات، غلات کامل، سيب زميني شيرين، بيشتر ميوه ها، حبوبات پخته و ... نمايه گلايسمي پاييني دارند و مناسب تر مي باشند.

هله هوله ها و فست فودها باعث ايجاد جوش و آکنه مي شود

غذاهاي آماده مصرف، غذاهاي فست فود، سرخ کردني ها يا هله هوله ها مانند پفک، کراکر، چيپس و ... به علت تشديد عوامل التهابي، بدن را بيشتر در معرض توليد آکنه قرار مي دهند.

شکلات باعث ايجاد جوش و آکنه مي شود

در مطالعه اي که به منظور تعيين اثر شکلات بر آکنه صورت گرفت؛ به مدت 4 روز خون 7 نفر قبل و بعد از مصرف 50 گرم شکلات جمع آوري شد. و سپس مورد آزمايش قرار گرفت. اين آزمايش نشان داد که سلول هاي خوني بعد از مصرف شکلات مقدار بيشتري از اينتزلوکين -1b توليد مي کنند، که يکي از مارکرهاي التهابي است و باعث آکنه مي شود. از طرفي اين حقيقت وجود دارد که شکلات تلخ يک آنتي اکسيدان است. براي تعيين اثر شکلات بر پوستتان يک هفته مصرف شکلات را قطع کنيد و اثر آن را بر روي پوست خود ببينيد.

براي از بين بردن جوش و آکنه چه چيزهايي را بايد خورد؟ماهي يا بذر کتان مفيد براي جوش و آکنه

رژيم غذايي بيشتر افراد سرشار از مقادير فراواني امگا 6 است، که التهاب زا مي باشد. اما امگا 3 اين گونه نيست و براي پوست مناسب مي باشد. سعي کنيد مقادير بيشتري از روغن امگا 3 را از طريق ماهي، گردو، بذر کتان و ... به دست آوريد.

چاي سبز مفيد براي جوش و آکنه

مطالعه اي در کره جنوبي نشان داد که چاي سبز داراي آنتي اکسيدان فراواني است و باعث کاهش اندازه سلول هاي ايجادکننده جوش مي شود. مصرف مداوم چاي سبز به مدت 8 هفته موثر است. قرار دادن چاي سبز کيسه اي سرد به مدت 10-15 دقيقه بر روي محل جوش هم بسيار مفيد مي باشد.

آبميوه ها مفيد براي جوش و آکنه

ميوه ها و سبزيجات به طور طبيعي باعث برطرف شدن آکنه مي شوند. بسياري از آن ها داراي بتاکاروتن هستند که به طور طبيعي چربي پوست را کاهش مي دهند. ميوه ها و سبزيجات به طور طبيعي ضدالتهاب هستند. سبزيجات برگ سبز تيره مانند اسفناج و بروکلي باعث مي شوند سموم از بدن دفع شوند و انواع توت ها با رنگ هاي تيره مثل شاتوت داراي فيتونوترينت هستند و براي پوست بسيار مناسب مي باشند.

پروبيوتيک ها

پروبيوتيک ها باکتري هاي مفيدي هستند که التهاب و استرس اکسيداتيو در دستگاه گوارش را کاهش مي دهند و از بروز آکنه پيشگيري مي نمايند. ماست، کفير، پنير و ... و نيز غذاهاي تخميري سرشار از پروبيوتيک ها هستند.



منبع : tebyan.net

http://www.CheKhabar.ir/News/50723/براي از بين بردن جوش و آکنه چي بخوريم، چي نخوريم؟
بستن   چاپ