شلغم پخته را با پوست بخوريم و يا بدون پوست؟
دوشنبه 20 دي 1395 - 11:50:19 AM
چه خبر - خواص شلغم و طرز صحيح مصرف آن

دکتر سيد رضا رضايي درياکناري متخصص طب سنتي، با اشاره به خواص و فوايد شلغم و تاکيد بر اين‌که هنگام مصرفش بايد پوست نازک آن گرفته شود، گفت: خوردن شلغم مي‌تواند مقاومت بدن را در برابر بيماري‌هاي ويروسي و عفوني بالا ببرد و سبب التيام علايم زکام و سرماخوردگي شده، از ابتلاي افراد به آن جلوگيري کند. شلغم ترکيباتي دارد که خلط آور، درمان کننده سرفه‌هاي خشک و گلودرد و ملين سينه و التيام دهنده تنگي نفس ناشي از زکام است و با کمک به لينت مزاج، سموم و ميکروب‌ها را از بدن خارج مي‌کند.

اين متخصص طب سنتي درباره چگونگي مصرف شلغم براي التيام علايم سرماخوردگي گفت: با استفاده از بخور شلغم آبپز يا بخارپز مي‌توانيد به التيام سردرد ناشي از سرماخوردگي و سينوزيت و خروج اخلاط مجاري تنفسي کمک کنيد و سينوس‌ها و گرفتگي بيني را به اين طريق رفع کنيد. قرقره آب شلغم پخته هم براي التيام گلودرد موثر است.

براي رفع سرماخوردگي نوزادان و کودکان مي‌توانيد در شلغم حفره‌اي ايجاد کرده و در آن مقداري عسل بريزيد و روي آن را بپوشانيد، آب شيريني که از اختلاط عسل و آب شلغم ايجاد مي‌شود به عنوان يک شربت شيرين و مقوي مي‌تواند با تقويت سيستم ايمني کودکان، اثرات درماني مطلوبي داشته باشد.

يکي از موثرترين راه‌هاي استفاده از اين سبزي، تهيه سوپ شلغم است و اگر اين سوپ را از ترکيب جو، هويج، شلغم، پياز و گشنيز تهيه کنيد، درمان کننده فوق العاده سرماخوردگي محسوب مي‌شود.

اين متخصص طب سنتي با اشاره به اينکه منافذ ريز سطح شلغم، محل تجمع ميکروب‌هاي موجود در خاک است، توصيه کرد: شلغم خام قبل از پختن و يا استفاده به صورت خام بايد بخوبي با اسکاچ تميز و شسته و هنگام مصرف شلغم پخته، پوست نازک روي آن نيز جدا شود.




منبع:salamatonline.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/50647/شلغم پخته را با پوست بخوريم و يا بدون پوست؟
بستن   چاپ