جوانسازي صورت با جراحي و يا بدون جراحي؟
يکشنبه 19 دي 1395 - 8:48:36 AM
چه خبر - آيا عمل هاي زيبايي براي افراد سالمند خطرناک است؟

وقتي در تلويزيون يا رسانه‌ها تصويري از سالمند زيبا يا خوش‌تيپي ظاهر مي‌شود، بي‌اختيار مي‌گوييم خوش به حالشان، چقدر جوان مانده‌اند، انگار پيري فقط مال ماست... ولي سالمندي يک روند فيزيولوژيک است و با افزايش سن سلول‌ها خواه‌ناخواه پيرتر مي‌شوند. اين روند در پوست صورت و کلاژن‌ها که وظيفه آن استحکام، انعطاف‌پذيري و بازسازي دائم پوست است، اتفاق مي‌افتد و فرد دچار افتادگي يا چين و چروک در پوست مي‌شود.

گرچه شدت اين فرآيند تحت‌تاثير عوامل مختلفي در طول زندگي است و با رعايت نکته هايي مي‌توان روند آن را به تاخير انداخت، ولي متوقف کردن آن با علم کنوني امکانپذير نيست و براي زيباتر شدن در دوران سالمندي بايد اعمالي روي پوست انجام شود. راز جواني پوست سالمندان را بايد در جراحي‌هاي زيبايي و گاهي هم هنر گريم جستجو کرد. گفت‌وگوي ما را با دکتر محمدرضا قاضي سعيدي، فوق‌تخصص جراحي پلاستيک و زيبايي، در همين رابطه بخوانيد.

رايج‌ترين علت مراجعه سالمندان به جراحان پلاستيک چيست؟

علت اصلي مراجعه سالمندان به جراحان پلاستيک جوانسازي صورت است. جوانسازي صورت به 2 صورت جراحي و غيرجراحي انجام مي‌شود و هدف اين است که چهره بيمار چند سال جوان‌تر به نظر برسد. نتايج روش‌هاي بدون جراحي مانند روش‌هاي جراحي چشمگير نيست، ولي مزيت‌اش اين است که با کمترين دستکاري روي صورت مي‌توان نتيجه نسبتا رضايتمندي براي بيمار ايجاد کرد.

لطفا درباره روش‌هاي بدون جراحي توضيح دهيد.

مهم‌ترين روش تزريق ژل و بوتاکس است. ژل استانداردي که براي جوانسازي پوست سالمندان يا جوانان توصيه مي‌شود، ژل قابل‌جذب اسيد هيالورونيک است. ژل اسيد هيالورونيک را مي‌توان براي خط خنده، چين و چروک‌هاي نقاط مختلف صورت و به ندرت براي زير پلک‌ها استفاده کرد. بعد از تزريق عوارض خاصي هم ديده نمي‌شود. اين کار در مطب‌ها انجام مي‌شود.

روش بعدي تزريق بوتاکس است که براي چين و چروک‌هاي پيشاني، گوشه بيني و کنار چشم، خط اخم و گاهي هم بالا بردن ابروها و به ندرت براي کنار لب و گونه از آن استفاده مي‌شود. نتايج بوتاکس 5-4 روز بعد از تزريق معلوم مي‌شود و اغلب اوقات براي پزشک و بيمار رضايت‌بخش است، اما ماندگاري آن بين 4 تا 6 ماه است و در صورتي که اثر آن از بين برود نياز به تکرار است. تصور اشتباهي وجود دارد که با چند بار تزريق بوتاکس، اثر آن دائمي مي‌شود، در حالي که چنين نيست و با تکرارهاي مکرر تزريق، اثر دائمي ايجاد نمي‌شود.

و روش جراحي؟

روش جراحي، ليفت صورت است که بهترين نتايج و ماندگارترين روش براي از بين بردن افتادگي و چين و چروک‌هاي پوست صورت محسوب مي‌شود. در اين روش پلک‌‌ها و ابروها کشيده مي‌شوند. بهترين سن انجام ليفت صورت، 45 تا 55 سالگي است ولي محدوديت سني وجود ندارد و سالمندان در هر سني که هستند، مي‌توانند عمل ليفت صورت انجام دهند.

اگر از نظر عوارض بعد از عمل جراحي بخواهيم موضوع را بررسي کنيم، عوارض در خانم‌ها بسيار کمتر از آقايان ديده مي‌شود، چون پوست صورت آقايان محکم‌تر به بافت‌هاي زيرين چسبيده و به همين دليل عوارضي مانند خونريزي و نکروز پوست( مردن بافت)، بيشتر ديده مي‌شود.

ماندگاري ليفت چقدر است؟

اگر عمل ليفت به خوبي انجام شود، ماندگاري حدود 10 تا 15 سال خواهد داشت. با يک ليفت خوب مي‌توان ظاهر صورت بيمار را 15-10 سال جوان‌تر کرد، ولي بايد به اين نکته توجه داشت که جراح اصلا قصد ندارد با عمل ليفت ظاهر صورت را تغيير دهد و هدف فقط جوان‌ترسازي است.

جراحي هم طوري است که برش‌هاي روي پوست مشخص نمي‌شود. جراح 2 برش کوچک در جلو و پشت گوش ايجاد مي‌کند و با تکنيک‌هاي خاص پوست، لايه‌اي از عضله را به عقب مي‌کشد و تا حدودي افتادگي زير گردن نيز اصلاح مي‌شود.

نکته‌هايي که سالمندان قبل و بعد از عمل بايد به آن توجه کنند، چيست؟

وقتي سالمندان براي انجام جراحي زيبايي مراجعه مي‌کنند، قبل از عمل بايد از نظر قلبي-عروقي، بيماري‌هاي زمينه‌اي و... بررسي شوند و در صورت مساعد بودن شرايط مي‌توان بيمار را براي انجام عمل جراحي آماده کرد. بيماراني که داروهاي ضدانعقادي مانند آسپرين يا هپارين مصرف مي‌کنند حتما بايد يک هفته قبل و بعد از عمل دارو را با دستور پزشک قطع کنند.

بيماراني که سيگار مي‌کشند نيز بايد 3-2 هفته قبل عمل و 1 ماه بعد از عمل سيگار را ترک کنند، زيرا دود سيگار احتمال بروز عوارض بعد از جراحي را زياد مي‌کند و احتمال نکروز پوست در بيماران سيگاري شايع است.

آيا درست است که بعد از يک سني، بعضي از اعمال جراحي مانند جراحي پلاستيک بيني نبايد انجام شود؟

همه اعمال جراحي زيبايي را در صورتي که شرايط بيمار مساعد باشد مي‌توان انجام داد، حتي گاهي گفته مي‌شود سالمندان نمي‌توانند جراحي زيبايي بيني انجام دهند ولي در هيچ منبع علمي محدوديت سني ذکر نشده است. نکته مهمي که بايد جراحان به آن دقت کنند اين است که وقتي بيماران بعد از 35 سالگي براي جراحي زيبايي بيني مراجعه مي‌کنند نبايد تغييرات زياد در شکل بيني ايجاد شود، چون هر چه سن بالاتر مي‌رود، پذيرش تغييرات زياد روي صورت از نظر رواني براي بيماران دشوارتر مي‌شود. براي سالمندان که خواهان تغيير در شکل بيني هستند بهتر است فقط اشکالات واضح بيني از بين برود و شکل اصلي بيني تغيير چنداني نکند.

آيا عوارض بعد از عمل جراحي زيبايي در سالمندان بيشتر از جوانان است؟

به هر حال ايمني بدن سالمندان ضعيف‌تر و احتمال عوارض نسبت به جوانان ممکن است بيشتر باشد. طبيعي است که با افزايش سن قدرت عروق و انقباضات در اثر خونريزي کمتر خواهد شد و احتمال خونريزي و خونمردگي بعد از عمل در سالمندان شايع‌تر است. همچنين قوام پوست سالمندان مانند جوانان نيست و انتظار آنها بايد بعد از عمل، بجا و منطقي باشد.

هيلاري کلينتون يکي از سرشناس‌ترين سياستمداران آمريکايي است که جراحي‌هاي زيبايي متعددش بارها سوژه رسانه‌هاي آمريکايي شده است. ليفت صورت، تزريق فيلر و پرکننده‌هاي صورت، جراحي افتادگي پلک، بالا کشيدن ابرو، برداشتن پوست اضافه دور چشم، ليفت گردن، ليپوساکشن و بوتاکس از جراحي‌هاي زيبايي است که انجامش را به او نسبت داده‌اند.




منبع:salamat.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/50494/جوانسازي صورت با جراحي و يا بدون جراحي؟
بستن   چاپ