آيا محصولات تقويت‌کننده ناخن واقعا تاثير دارند؟
25 شهريور 1394 - 11:42:17 ق.ظ

ژنتيک يکي از عوامل موثر بر رشد ناخن است طوري که در برخي خانواده‌ها رشد ناخن سريع‌تر و در بعضي کندتر است.

رشد بهتر و سلامت ناخن ها

بي شک داشتن ناخن‌هاي بلند و يکدست يکي از معيارهاي زيبايي خانم‌هاست، اما خيلي‌ها از داشتن چنين ناخن‌هايي محرومند چون ناخن‌هايشان رشد خوبي ندارد و بعد از کمي ‌بلند شدن مي‌شکند يا با وجود جنس خوب ناخن‌ها هنگام انجام کارهاي خانه و... آسيب مي‌بيند، به همين دليل سراغ گزينه کاشت ناخن مي‌روند که البته همه مي‌دانيم عوارض زيادي دارد، اما آيا بدون کاشت هم مي‌توانيم ناخن‌هاي زيبايي داشته باشيم و ناخن سالم چه ويژگي‌هايي دارد؟

ناخن‌ها از کراتين ساخته مي‌شوند که در واقع پروتئين مو و پوست نيز است؛ گرچه ناخن شکل ويژه‌اي از کراتين دارد که جنسي مشابه ترکيبات شيميايي شاخ حيوانات است. بعلاوه اين که ناخن مقاديري کلسيم، آهن و روي نيز دارد. بد نيست بدانيد آب قادر است از ناخن عبور کند به همين دليل هم تماس مداوم با آب و شوينده‌ها مي‌تواند ناخن را خشک و شکننده کند.

آيا مي‌دانيد چه عواملي باعث رشد بهتر و سلامت ناخن‌ها مي‌شود؟

دکتر محمدعلي نيلفروش‌زاده، متخصص پوست و مو و رئيس مرکز تحقيقات پوست و سلول‌هاي بنيادي دانشگاه علوم پزشکي تهران مي‌گويد: متوسط رشد ناخن سه ميلي‌متر در ماه است ولي بين 4.4 تا 1.9 ميلي‌‌متر در ماه متغير است. جالب اين که حاملگي هم باعث افزايش سرعت رشد و سوءتغذيه باعث کاهش آن مي‌شود. همچنين بعضي بيماري‌هاي شديد نيز اختلال در رشد ناخن را به همراه دارند که ازجمله آنها مي‌توان به اوريون و تيفوئيد اشاره کرد. در عين حال، ژنتيک يکي از عوامل موثر بر رشد ناخن است طوري که در برخي خانواده‌ها رشد ناخن سريع‌تر و در بعضي کندتر است.

آيا محصولات تقويت‌کننده ناخن واقعا تاثير دارند؟

به گفته دکتر نيلفروش‌زاده تقويت‌کننده‌هاي ناخن براي استفاده روي ناخن‌هاي خيلي ضعيف و شکننده و ورقه ورقه شده در کوتاه‌مدت مفيد هستند، اما اگر شما از آنها براي مدت طولاني‌تر از سه هفته استفاده کنيد، ناخن‌ها بيش از اندازه سفت شده و همين مساله باعث مي‌شود در معرض شکسته شدن، ورقه ورقه شدن و... قرار بگيرند. در اين ميان فراموش نکنيد يک روش خوب و مفيد براي داشتن ناخن‌هاي سالم و محکم، ماليدن کرم دست و روغن‌هاي گياهي روي ناخن‌ها و پايه آنها پس از هر بار شست‌وشوي دست است.

کاشت ناخن، نه؟!

نگهداري ناخن‌هاي کاشته شده در طولاني‌مدت مي‌تواند باعث واکنش‌هاي شديدي چون عفونت پوست اطراف ناخن‌ها، شل شدن ناخن‌ها و درماتيت شود. خانم‌هايي که مدام از ناخن‌هاي مصنوعي و کاشته شده استفاده مي‌کنند متوجه مي‌شوند که ناخن‌هاي طبيعي آنها نازک‌تر و مات‌تر شده است. حالا اگر اصرار زيادي روي کاشت ناخن داريد به توصيه دکتر نيلفروش‌زاده هر سه ماه يک بار ناخن‌هاي کاشته شده را برداريد و اجازه دهيد ناخن‌هاي طبيعي استراحت کنند.

عوارض ناخن جويدن؟

خيلي‌ها فکر مي‌کنند ناخن جويدن فقط در بچه‌ها ديده مي‌شود در حالي که بسياري از بزرگسالان هم از اين مشکل رنج مي‌برند. اگر کودک براي مدت کوتاهي ناخن‌هايش را بجود يا انگشتش را بمکد عادي است، ولي وقتي اين عادت دائمي و شديد شود، والدين بايد در پي درمان آن باشند. در واقع علاوه بر احساس خجالت به دليل جويدن ناخن و داشتن ناخن‌هاي زشت، اثرات منفي و خطرناک ديگري نيز اين عادت زشت دارد که ازجمله مهم‌ترين آنها بايد به عفونت‌هاي دهان اشاره کرد؛ چراکه موقع جويدن ناخن، معمولا دست‌ها کثيف و آلوده هستند و به اين ترتيب ورود باکتري‌هاي روي دست به دهان باعث عفونت دهان، لب‌ها و لثه خواهد شد. در اين ميان مشکلات دنداني را هم نبايد ناديده گرفت. به گفته دکتر نيلفروش‌زاده، ناخن‌ها سفت هستند و جويدن آنها کار سختي است. پس اگر ناخن‌هايتان را بجويد، دندان‌ها بخصوص دندان‌هاي جلويي خود را خراب مي‌کنيد. پس علاوه بر داشتن دست‌هايي زشت، دندان‌هاي جلويي شما دچار ترک‌ و شکسته مي‌شوند. همچنين جويدن ناخن باعث مي‌شود ناخن‌ها ضعيف و سست شده و باکتري‌ها و قارچ‌ها وارد ترک‌هاي کوچک و زخم‌هاي روي ناخن شوند. البته اگرچه برخي انواع عفونت‌هاي ناخن براحتي درمان مي‌شود ولي برخي ديگر مثل قارچ ناخن به درمان‌هاي زمانبر نياز دارند.

چه بيماري‌هايي روي سلامت ناخن‌ها تاثير مي‌گذارند؟

به گفته دکتر نيلفروش‌زاده، برخي مشکلات ناخن نشان‌دهنده اختلالات داخلي است. به عنوان مثال کمرنگي يا سفيدي ناخن‌ها معمولا به دليل افزايش سن است، اما گاهي اوقات مي‌تواند نشان‌دهنده يک بيماري جدي مثلا کم‌خوني، نارسايي قلبي، بيماري‌هاي کبد، سوءتغذيه و... باشد. همچنين ناخن سفيد با حاشيه‌هاي تيره‌تر معمولا نشان‌دهنده مشکلات کبدي مثل هپاتيت است. زردي انگشتان دست نيز از ديگر علائم مشکلات کبد است. از طرفي يکي از شايع‌ترين علت‌هاي زردي ناخن، عفونت قارچي است با اين حال در موارد نادر زردي ناخن مي‌تواند نشان‌دهنده مشکلات جدي مثلا تيروئيد شديد، بيماري ريوي يا پسوريازيس باشد. در عين حال ناخن مايل به آبي مي‌تواند يکي از علايم مشکلات ريوي، ناخن‌هاي موج‌دار علامت اوليه پسوريازيس يا ورم مفاصل التهابي و ترک خوردن و جدا شدن، خشکي و شکنندگي ناخن‌ها که اغلب ترک خورده و از هم جدا مي‌شوند مربوط به بيماري تيروئيد است. خطوط تيره زيرناخن بعضي وقت‌ها به دليل بيماري ملانوماست که خطرناک‌ترين نوع سرطان پوست محسوب مي‌شود.

بهترين روش گرفتن ناخن با ناخن‌گير

ممکن است ناخن گرفتن موضوعي ساده به نظر برسد، اما در اغلب مواقع اگر بدرستي انجام نشود مي‌تواند مشکلاتي مثل شکاف‌هاي ناخن يا فرو رفتگي ناخن در گوشت را به وجود بياورد. به گفته دکتر نيلفروش‌زاده، بهترين روش استفاده از ناخن‌گير تميز و سپس سوهان کشيدن است. هرگز سعي نکنيد ناخن‌ها بويژه ناخن‌هاي پا را براي اين که مثل شکل انگشت پا شوند، گرد بگيريد بلکه آنها را صاف کوتاه کنيد تا از فرو رفتن ناخن در گوشه‌هاي گوشت انگشتان پا جلوگيري کنيد. بعد از گرفتن ناخن‌ها با استفاده از سوهان ناخن، سطوح غيرهموار و خشن را صاف و يکدست کنيد، اما زماني که سوهان مي‌کشيد اين کار را در يک جهت انجام دهيد.

گردآوري : گروه سلامت سيمرغ

منبع : jamejamonline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/5045/آيا محصولات تقويت‌کننده ناخن واقعا تاثير دارند؟
بستن   چاپ