علت زير بودن يا زنانه بودن صداي برخي آقايان چيست؟
سه شنبه 14 دي 1395 - 10:49:49 AM
چه خبر - اختلال زير بودن يا زنانه بودن صداي مردان چيست؟

همه ما مي دانيم که گفتار مهمترين عامل برقراري ارتباط ميان انسان هاست. هر فرد تقريبا 70% از ارتباطات خود را با گفتار انجام مي دهد و نقش به خصوصي در زندگي اجتماعي اش ايفا مي کند.

به نظر شما صداي فرد چقدر در رابطه با تفکرات ما نسبت به شخصيت وي موثر است؟

غالبا در برخورد با افراد غريبه و ناآشنا پس از ظاهر اولين عاملي که نظر ما را جلب مي کند صداي وي است که بايد متناسب با سن، جنس و جثه ي فيزيکي اش باشد .حال مردي را در نظر بگيريد که صدايش اين تناسب را نداشته باشد،

صدمات اجتماعي داشتن صداي زنانه براي مردان:- جدي گرفته نشدن- تمسخر توسط دوستان و آشنايان- از دست دادن فرصت هاي شغلي- ناکامي در روابط عاطفي به دليل فرض عدم وجود صفات مردانه

تغييرات حنجره در دوران بلوغ پسرها:

در دوران بلوغ در پسرها تغييرات فيزيکي در اندازه حنجره و جايگاه قرارگيري آن در گردن بوجود مي آيد؛ حنجره بزگ تر شده و همچنين کمي به سمت پايين مي آيد که همين امر موجب بلندتر شدن تارهاي صوتي و به اصطلاح بم تر شدن صدا مي گردد.

علاوه بر روند رشدي، عوامل ديگري همچون نقايص هورموني، عوامل روانشناختي و عوامل اجتماعي نيز در وجود اين اختلال نقش دارند.

علت زير بودن يا زنانه بودن صداي آقايان چيست؟

در آقايان هورمون تستسترون عامل بوجود آورنده ي صفات ثانويه مردانه است، اين هورمون با تاثير بر تارهاي صوتي موجب بم تر شدن صدا مي گردد. زير بودن بيش از حد صدا در آقايان يا همان زنانه بودن صدا، به علت ايجاد انقباض ناخواسته و غير ارادي در تارهاي صوتي ايجاد مي شود. يعني علي رغم اينکه تارهاي صوتي از نظر اندازه مانند ساير مردان مي باشد ولي نوعي انقباض شديد باعث کوتاه شدن تارهاي صوتي و در نتيجه زير شدن صدا مي شود.برخي از قاريان و يا افراد حرفه اي از جمله خوانندگان سبک کلاسيک مي توانند به صورت ارادي اين حالت را ايجاد کنند و سپس به حالت عادي بازگردند.

علل روانشناختي و محيطي زنانه شدن صداي آقايان چيست؟

- ترس از مسئوليت هاي فردي بعد از بلوغ و از دست دادن حمايت هاي عاطفي و اجتماعي

- اعتماد به نفس کم و عدم تمايل به صحبت در جمع با صداي بلند

- عدم توجه و اهميت دادن به صداي خود

- مسائل تربيتي اعم از وجود يک پيوند عاطفي عميق ميان فرد و مادر خود

- قرار گرفتن در محيط زنانه(عوامل محيطي)

- نداشتن مسئوليت هاي اجتماعي

- تشويق نشدن براي پذيرش نقش مردانه

- ماندن در دوران کودکي

صداي زير يا زنانه در مردان درمان پذير است؟

علي رغم وجود عوامل روانشناختي و محيطي که در بالا مطرح شد، به صورت فيزيکي توانايي هاي تنفسي نقش مهمي در باقي ماندن اين صدا دارد.بايد بدانيم که اين اختلال اغلب درمان پذير بوده و راه هاي درماني آن بسيار راحت هستند. آسيب شناس گفتار و زبان بعد از ارزيابي هايي که انجام مي دهد و تشخيص علت اختلال با ارائه تمرينات صوتي در دوره هاي زماني محدود براي پايين آوردن جايگاه حنجره در گردن به درمان مبادرت مي ورزد.چنانچه خود يا يکي از نزديکان و دوستان شما اين مشکل را دارد هرچه سريعتر وي را به گفتار درماني معرفي کنيد.

و در آخر؛ هميشه به ياد داشته باشيم که هيچوقت براي داشتن يک صداي خوب دير نيست.




منبع:salamatnews.com


http://www.CheKhabar.ir/News/50172/علت زير بودن يا زنانه بودن صداي برخي آقايان چيست؟
بستن   چاپ