چه کساني بايد و چه کساني نبايد خامه بخورند؟
يکشنبه 12 دي 1395 - 10:48:02 AM
چه خبر - خامه صبحانه| مضرات و فوايد آن

يک متخصص تغذيه درباره بايدها و نبايدهاي مصرف خامه صبحانه براي برخي از سنين و خطرات احتمالي آن توضيح داد.

خامه جزو مواد لبتي نيست

شهاب اوليايي متخصص تغذيه درباره مصرف خامه هاي صبحانه گفت: به عقيده بسياري از افراد خامه، به دليل پايه شير خود، جزو مواد لبني محسوب مي شود اما به عقيده متخصصان تغذيه خامه از نظر غذايي در دسته چربي ها قرار مي گيرد. خامه چربي بالايي دارد. هرميزان ويتامين محلول در چربي در شير وجود داشته باشد حدود 10 برابر آن در خامه و به همين دليل غلظت ويتامين هاي a وd در آن بيشتر است.

چه کساني بايد و چه کساني نبايد خامه بخورند؟

براي بيان مضرات و فوايد خامه بايد به شرايط مصرف کننده آن نگاه کنيم، بعنوان مثال:

مصرف خامه براي کودکان، نوجواناني که با کمبود رشد مواجه هستند بسيار توصيه مي شود چون درحجم کم، انرژي خوبي را به بدن داده و در ضمن رساندن مواد مغذي و ويتامينها، رشد بدن را تامين مي کند.

- درحالي که افراد مبتلا به فشار خون و اضافه وزن بايد از مصرف خامه ها پرهيز کنند و حتي اگر عدم مصرف امکان پذير نباشد بايد به مقدار بسيار کم و به ندرت مورد استفاده قرار گيرند، البته مصرف زياد خامه براي افراد عادي (بدون افزايش وزن و بيماري خاص) هم توصيه نمي شود.

مصرف چقدر خامه مجاز است؟

مصرف خامه بايد بعنوان تفريح و در حداقل موارد نه اينکه در برنامه غذايي معمول افراد به طور مرتب قرار گيرد.

خامه را با اين مواد ترکيب نکنيد

نبايد به خامه ها ترکيباتي مثل انجير، عسل يا شکلات را اضافه کرد.

خامه روي کيک خامه نيستند

ماده اي که تحت عنوان خامه فرم گرفته براي کيک ها به مصرف مي رسد جز سفيده تخم مرغ و مقدار زيادي شکر ( که بدون هيچ نوع ارزش غذايي، مضرات فراواني را براي بدن به همراه دارد) چيز ديگري نيست لذا نبايد نام خامه را روي آنها گذاشت.

توجه:

استفاده از خامه هاي فله و بدون نام و نشان مي توانند خطراتي همچون تب مالت را به همراه داشته باشند لذا فقط توصيه به مصرف خامه هاي شناسنامه دار است.





منبع:yjc.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/50002/چه کساني بايد و چه کساني نبايد خامه بخورند؟
بستن   چاپ