5 کشف علمي مهم که بصورت اتفاقي در سال 2016 رخ دادند!
يکشنبه 12 دي 1395 - 8:47:07 AM
چه خبر - کشف هاي اتفاقي در سال 2016

سال 2016 ميلادي با پيشرفت‌ها و اکتشافات گسترده‌اي در علم به پايان رسيد که برخي از آنها به صورت اتفاقي و فارغ از هدف آغازين حاصل شدند.

اکتشافات علمي همواره نتيجه مطالعات دقيق و پيچيده هستند، اما در اين ميان برخي از اکتشافات علمي با ورود عوامل ناخواسته يا اتفاقي با پروسه‌ مطالعاتي کشف مي‌شوند. در ادامه با مهمترين اکتشافات اتفاقي علمي سال 2016 ميلادي آشنا مي‌شويد.

حس ششم عنکبوتي

محققان دانشگاه کرنل در حال مطالعه بر روي قدرت تحليل بينايي عنکبوت‌هاي جهنده با استفاده از الکترود بودند که به طور اتفاقي دريافتند با صداي صندلي يکي از محققان شاخص‌هاي الگوهاي مغزي عنکبوت به شدت تغيير کرد.
آنها براي کشف علت اين تغيير، عملکرد نورون‌هاي صوتي اين جانور را نيز مورد بررسي قراردادند و در نهايت متوجه شدند امواج صوتي در اين جانور از گيرنده‌هاي مو شکل موجود در بدن دريافت مي‌شود. اين اکتشاف همچنين نشان داد که بر خلاف باور موجود قدرت تشخيص سيستم شنوايي اين جانور بيش از سه متر است.
محققان معتقدند اين اکتشاف اتفاقي سرانجام منجر به توليد حسگرهاي مويي گيرنده امواج صوت براي دستگاه‌هاي کمک شنوايي در انسان خواهد شد.

فلز هيولا

محققان دانشگاه رايس در حال انجام آزمايش براي توليد مواد مغناطيسي از مواد نانو مغناطيس بودند که به طور اتفاقي موفق به کشف قوي‌ترين آلياژ فلزي شناخته شده در جهان شدند.
پروفسور اميليا مورسون، محقق فيزيک از دانشگاه رايس در مورد چگونگي کشف اتفاقي قدرتمندترين آلياژ فلزي جهان عنوان کرد: هنگامي که در آزمايشگاه مشغول خورد کردن آلياژ طلا و تيانيوم براي ادامه تحقيقات بوديم، دريافتيم که خرد کردن اين آلياژ تقريبا غيرممکن است.

وي در ادامه افزود: خرد کردن اين آلياژ حتي با آسياب پوشيده شده از ذرات الماس نيز ممکن نبود، در اينجا بود که متوجه شديم ترکيب يک واحد طلا و سه واحد تيتانيوم آلياژ بسيار مقاومي مي‌سازد، به‌ طوري‌ که اين آلياژ در آينده بهترين جايگزين براي ايمپلنت‌هاي دندان‌پزشکي و استخواني خواهد شد.

نانو ميله‌هاي عجيب

محققان لابراتوار ملي نورث‌وست پاسيفيک در حال مطالعه بر روي ساخت نانو سيم‌هاي مغناطيسي بودند که به طور اتفاقي نانو ميله‌هاي عجيبي ساختند که رفتار متمايزي هنگام برخورد با آب از خود نشان مي‌داد.
نانو ميله‌هاي عجيب هنگامي که رطوبت اتمسفر بين 50 تا 80 درصد باشد عملکرد مخالف اسفنج يا خروج سريع آب را از خود نشان مي‌دهد، به همين منظور محققان آن را اسفنج وارونه ناميدند.
ديويد هلدبرانت، يکي از محققان اين مطالعه معتقد است که اين اکتشاف اتفاقي مي‌تواند از طرق مختلف در کيفيت زندگي ما اثر داشته باشد. يکي از کاربردهاي احتمالي نانو ميله‌هاي عجيب، ساخت البسه ضد عرق خواهد بود.

شيشه خورشيدي

محققان آزمايشگاه ملي بروکهاون در حال تلاش براي ساخت سلول‌هاي خورشيدي از گرافن بودند که پس از قرار دادن اين لايه بر روي شيشه معمولي دريافتند لايه گرافن به سرعت جذب شيشه مي‌شود.
علت اين واکنش اتفاقي انتقال يون‌هاي سديم به شيشه است که سبب انتقال لايه گرافن به درون ماده زمينه شده بود.
در اين آزمايش اتفاقي محققان توانستند لايه گرافن را بدون استفاده از مواد شيميايي، کوره يا اتاق خلاء جذب شيشه کنند.
در صورت موفقيت اين طرح در مراحل بعدي تجهيزات الکترونيک و باتري‌هاي پيشرفته‌تر توليد خواهند شد.

فلز مايع

محققان موسسه فناوري ماساچوست در حال مطالعه بر روي روش جايگزين توليد فلزات از سنگ آهن با استفاده از فرايند الکتريکي و باتري بودند که به طور اتفاقي موفق به توليد عنصر آنتيموان مايع با خلوص 99.9 درصد شدند.
استفاده از فرايند الکتريکي براي استخراج فلزات به مراتب با انتشار کمتر گازهاي گلخانه‌اي همراه خواهد بود، اما باتري ساخته شده از اکسيد آنتيموان در آزمايشگاه هنگام شارژ شدن کارايي نداشت و به طور اتفاقي در فرايند شارژ باتري فلز آنتيموان مايع گران‌قيمت با خلوص بسيار بالا بدست آمد.




منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/49975/5 کشف علمي مهم که بصورت اتفاقي در سال 2016 رخ دادند!
بستن   چاپ