بايد فيلتر توييتر و فيس‌ بوک برداشته شود!
شنبه 11 دي 1395 - 5:39:05 PM
چه خبر - علي مطهري: فيلتر توييتر و فيس‌ بوک برداشته شود

علي مطهري درباره تداوم فيلترينگ برخي شبکه‌هاي اجتماعي نظير فيس بوک و توييتر گفت: فيلتر اين شبکه‌ها، امري موقت و مربوط به همان زماني است که فيلتر شده‌اند.نماينده مردم تهران، ري، شميرانات، اسلامشهر و پرديس در مجلس شوراي اسلامي درباره پيوستن خود به شبکه اجتماعي توييتر افزود: با توجه به اينکه فيلتر اين شبکه‌ها پس از ناآرامي‌هاي سال 88 اتفاق افتاد، برداشت من اين است که چنين تصميمي براي همان دوره است و ديگر مشکلي بابت استفاده از اين شبکه‌ها وجود ندارد؛ ضمن آنکه دفتر رهبري و بسياري از اعضاي کابينه و مقامات کشور در اين شبکه عضويت دارند.

البته راه حل اساسي اين است که شبکه ملي اطلاعات و شبکه هاي اجتماعي داخلي زودتر راه اندازي شود و در اختيار قرار گرفتن خدمات شبکه هاي داخلي با سرعت بسيار زياد و ارزان قيمت باشد تا مردم به شبکه هاي اجتماعي خارجي مراجعه نکنند يا کمتر مراجعه کنند.

وي تاکيد کرد: اين فيلتر مي تواند براي همه مردم برداشته شود. کارگروه تعيين مصاديق جرايم رايانه اي متولي اين کار است و بايد بررسي مجددي در اين موضوع داشته باشد.

نايب رييس مجلس درباره سخنان معاون قضايي دادستان کل کشور مبني بر اينکه توئيتر به هيچ وجه رفع فيلتر نمي‌شود، گفت: مرجع رسيدگي به اين موضوع همان کارگروه است و اگر اينها رفع ممنوعيت کنند، قوه قضاييه نمي‌تواند مانع شود.

وي افزود: مقام قضايي رأسا نمي‌تواند ممنوعيت اين شبکه‌ها را اعلام کند و صرفا مي تواند و بايد به شکايت‌ها رسيدگي کند. لذا اين استدلال که «با توجه به نقشي که شبکه اجتماعي توئيتر در فتنه سال 88 داشته، اين شبکه به هيچ وجه رفع فيلتر نمي‌شود» قابل قبول نيست چون آن شرايط از بين رفته است.

مطهري ادامه داد: اين بحث در مورد فيس بوک هم قابل طرح است زيرا فيلتر شدن اين شبکه هم مقارن با اتفاقات سال 88 انجام شد و ديگر آن بحث موضوعيت ندارد؛ ضمن اينکه مقامات زيادي در آنجا هم صفحه دارند.

قانون ممنوعيت ماهواره بايد مجددا بررسي شود

عضو کميسون فرهنگي مجلس تصريح کرد: احکامي نظير اين فيلتر کردن‌ها يا قوانيني مانند قانون ممنوعيت ماهواره بايد مجددا بررسي شود. زيرا فلسفه صدور اين احکام يا وضع اين قوانين شرايط خاص بوده و اکنون که آن شرايط از بين رفته، بايد بازنگري شود. در واقع مسئله، استفاده از جهات مثبت اين پديده‌هاست که با تربيت ديني جامعه، مردم خودشان بايد از مضار و زيان‌هاي اين پديده‌ها که مانند تيغ دو دم هستند، پرهيز کنند.

وي بيان کرد: همه خوبي‌ها را نمي توان با زور قانون در جامعه حاکم کرد بلکه گاهي نياز به قانون نيست و بايد با تربيت صحيح و اصلاح فرهنگ عمومي يک کار درست را در جامعه نهادينه کرد. اين که بخواهيم همه رسانه‌ها را ممنوع کنيم و مردم فقط از يک کانال و رسانه اطلاعات دريافت کنند همان روش حکومت‌هاي کمونيستي است که مردم فقط از يک راديوي تک موج اطلاعات دريافت مي‌کردند و ديديم که نتوانستند آن ساختار را حفظ کنند.

نايب رييس مجلس گفت: ما بايد رشد اجتماعي و سياسي مردم را بالا ببريم به طوري که با وجود رسانه‌هاي مختلف، مردم قدرت تشخيص حق از باطل را داشته باشند و فريب دشمنان انقلاب اسلامي را نخورند، يا با وجود آزادي ماهواره، به دليل خطراتش از آن استفاده نکنند، همان طور که در زمان رژيم گذشته بسياري از خانواده‌ها تلويزيون نداشتند چون آن را مضر به حال خود مي‌دانستند. به نظر من امروز مردم ما تا حد زيادي اين رشد را دارند. البته راه‌اندازي شبکه ملي اطلاعات و شبکه‌هاي اجتماعي داخلي بسيار ضروري است تا از تاثير و مراجعه به شبکه‌هاي اجتماعي خارجي بکاهد.

منبع: خانه ملت

http://www.CheKhabar.ir/News/49953/بايد فيلتر توييتر و فيس‌ بوک برداشته شود!
بستن   چاپ