برترين مستندهاي سال 2016
چهارشنبه 8 دي 1395 - 3:46:59 AM
چه خبر - برترين مستندهاي سال 2016 به انتخاب نشريه هاليوود ريپورتر

منتقدان فيلم نشريه هاليوود ريپورتر بهترين مستند‌هاي سال 2016 با موضوعاتي چون نژادپرستي، جنايت، ستاره‌هاي لس‌آنجلس، رسوايي در سياست و چهره غيرمعمول ورزش انتخاب و معرفي کرده اند.

-مستند سينمايي «عمو هاوارد»:


عمو هارواردعمو هاروارد

عمو هاروارد

اين مستند داستان زندگي شخصي و حرفه‌اي «هاوارد بروکنر»، کارگردان هاليوودي را روايت مي‌کند که سال 1989 بر اثر ابتلا به بيماري ايدز در نيويورک درگذشت. «بروکنر» زماني تسليم بيماري‌اش شد که در حال انجام مراحل پس از توليد يک پروژه عظيم هاليوودي بود. براي 30 سال همه چيز به فراموشي سپرده شد تا آنکه «آئرونبروکنر»، برادرزاده 33 ساله «هاوارد»، با ساخت مستند «عمو هاوارد» تلاش کرد تا بار ديگر ياد و خاطره عمويش را زنده کند.

_مستند سينمايي «قلقلک دادن»:

قلقلک دادنقلقلک دادن

قلقلک دادن

مستند سينمايي «قلقلک دادن» داستان روزنامه‌نگاري به نام «ديويد فرير» را روايت مي‌کند که مي‌خواهد از مسابقات آنلاين مستندي بسازد، اما در عوض وارد دنياي عجيب و غريب اين مسابقات شده و با تهديدات شخصي ثروتمند روبرو مي شود که همه کاره اين مسابقات است.کارگرداني اين مستند را «ديلان ريو» به عهده داشته که اين فيلم، اولين تجربه کارگرداني‌اش محسوب مي‌شود ولي اين مستند توانسته در ميان منتقدان و مخاطبان از محبوبيت برخوردار شود.

_انيميشن سينمايي «زندگي انيميشني»:

 زندگي انيميشني زندگي انيميشني

زندگي انيميشني

اين انيميشن سينمايي به کارگرداني «راجر راس ويليامز» داستان «اوون»، پسري مبتلا به بيماري اوتيسم است که براي خودش در قالب انيميشن‌هاي والت ديزني دنيايي ساخته که در آنجا به راحتي با مشکلات و چالش‌هايش در زندگي واقعي کنار مي‌آيد.

_ مستند سينمايي «وينر»:

وينروينر

وينر

اين مستند سينمايي به کارگرداني «جاش کرگمن» براساس داستان واقعي زندگي «آنتوني وينر» anthony weiner و رسوايي اخلاقي او ساخته شده است.«انتوني وينر»، سياست‌ مدار آمريکايي و نماينده سابق مجلس آمريکا و عضو حزب دموکرات است، وي هفت دوره به نمايندگي برگزيده شد که در هيچ‌ يک از آنها کمتر از 59٪ آرا را نياورد. وينر در سال 2011 در پي رسوايي اخلاقي مجبور به استعفاء شد.

او در سال 2010 با «هما عابدين»، دستيار «هيلاري کلينتون»، وزير سابق امور خارجه آمريکا و نامزد حزب دموکرات در انتخابات رياست جمهوري سال 2016 ازدواج کرد. عابدين، اوت 2016 به دليل ادامه دار بودن بي‌اخلاقي‌هاي وينر، از او جدا شد.

_ مستند سينمايي «آتش در دريا»:

atashdardarya.jpgatashdardarya.jpg

آتش در دريا

مستند سينمايي «آتش در دريا» که توانست خرس طلايي جشنواره بين‌المللي فيلم برلين را از آن خود کند، به کارگرداني «جانفرانکو رزي» ساخته شده است.
اين مستند در جزيرهٔ لامپدوسا در جريان بحران مهاجرتي اروپا فيلمبرداري شده است و تصويرگر زندگي در جزيرهٔ لامپدوزاست. اين جزيره يکي از محل‌هاي ورود پناهجويان آفريقايي به اروپاست. در صحنه‌اي نشان داده مي‌شود که چه خطراتي در انتظار پناهجويان است، از تشنگي و خطر غرق شدن گرفته تا بيماري و گرسنگي.

_ مستند سينمايي «من کاکاسياه تو نيستم»:

من کاکاسياه تو نيستممن کاکاسياه تو نيستم

من کاکاسياه تو نيستم

اين مستند به کارگرداني «رائول پک» که در جشنواره بين‌المللي فيلم تورنتو برنده‌ جايزه‌ي بهترين مستند به انتخاب مردم شد، از رمان تمام‌نشده‌ «جيمز بالدوين» به همين نام، به عنوان نقطه‌ شروعي استفاده کرده است تا نگاهي جدي به تاريخ سياهان و حال‌و روزشان در زمان حال بيندازد.

در بخشي از خلاصه‌ي داستان فيلم چنين آمده است: در سال 1979 جيمز بالدوين نامه‌اي به مدير برنامه‌هايش نوشت و در آن پروژه‌ي بعدي‌اش را توضيح داد: اين خانه را به خاطر بسپار. اين کتاب روايتي شخصي و انقلابي از زندگي‌ها و ترورهاي پي‌درپي سه تن از دوستان نزديک او بود: مِدگِر اِوِرز، مالکوم ايکس و مارتين لوتر کينگ جونيور.

از قرار معلوم بالدوين در زمان مرگش در سال 1987 فقط سي صفحه از کتاب «من کاکاسياه تو نيستم» را به پايان رسانده بود و حالا اين مستند جسورانه از رائول پک، تجسم کتابي است که او هرگز تمام نکرد.

اين فيلم سوم فوريه 2017 روي پرده‌ي سينماها خواهد رفت.

_مستند سينمايي «سيزدهمي»:

سيزدهميسيزدهمي

سيزدهمي

اين مستند به کارگرداني «آوا دوورني» يکي ديگر از مستندهاي سال ميلادي جاري است که در آن به موضوع نژادپرستي در آمريکا پرداخته مي‌شود.اين مستند بيشتر به مشکل مجازات‌ها و حبس‌هاي بي‌شمار و طولاني براي سياه‌پوستان آمريکا مي‌پردازد، همچنين در اين مستند به موضوعات صنعت زندان‌داري در اين کشور و تبعيضي که در حق رنگين‌پوستان مي‌شود پرداخته مي‌شود.

اين مستند با تصاويري از فيلم «تولد يک ملت» اثر «دي‌دبليو گريفيت» در سال 1915 ميلادي و با پيام اولويت سفيدپوستان و تفکيک نژادي سياهان آغاز مي‌شود و دوورني مي‌گويد که ما همچنان با اين معضل سروکار داريم.

در اين فيلم آمده که جمعيت کنوني زندانيان ايالات متحده دو ميليون و سيصد هزار نفر است و از هر سه نفر سياهپوست يک نفر در طول عمرش به زندان مي‌رود. در جايي ديگر از فيلم آمار نشان مي‌دهد که ايالات متحده 5درصد جمعيت جهان را شامل مي‌شود ليکن 25 درصد زندانيان دنيا را داراست و سياهان شش و شش دهم درصد جمعيت آمريکا را تشکيل مي‌دهند ولي 40 درصد زندانيان اين کشور سياهپوستان هستند.

دوورني که دو سال پيش فيلم «سلما» را براي شبکه «نت‌فليکس» ساخته مي‌گويد: از زمان بچگي و با بزرگ‌تر شدن با ديدن پليس احساس ناامني مي‌کردم و اين يکي از انگيزه‌هايم شد که در دانشگاه «يو‌سي‌ال‌اي» در مورد آمريکايي‌هاي آفريقايي تحقيق و مطالعه کنم. مستند «سيزدهمي» 30 سپتامبر در جشنواره فيلم نيويورک به نمايش درآمد و با استقبال مواجه شد.

_مستند سينمايي «اُ.جي: ساخت آمريکا»:

اُ.جياُ.جي

اُ.جي

«اُ.جي: ساخت آمريکا» براساس داستان واقعي زندگي «او.جي.سيمپسون»، بازيکن فوتبال آمريکايي مي‌پردازد که بعدها به اتهام قتل به زندان افتاد.اين مستند هشت ساعت و نيمه نخستين بار 22 ژانويه 2016 در جشنواره فيلم ساندنس به نمايش درآمد و پس از آن نام آن در تقريبا تمامي فهرست برترين‌هاي مستند به عنوان نامزد وجود داشت.اين مستند اولين بار در پنج قسمت در سينماهاي لس‌آنجلس و نيويورک روي پرده رفت، در مرحله بعدي رقابت مستندهاي بلند اسکار 2017 جاي دارد.


گروه فرهنگ و هنر

منبع:farsnews.com


http://www.CheKhabar.ir/News/49655/برترين مستندهاي سال 2016
بستن   چاپ