تبليغ مازوخيست در تلويزيون و بهانه‌ جويي تازه
دوشنبه 6 دي 1395 - 3:38:52 PM
چه خبر - انتقاد از مسائلي که خودشان تبليغ کرده بودندصداوسيما در حالي سعي دارد عملکرد فرهنگي سفارت ايران در آلمان را زيرسؤال ببرد که برخي از فعاليت‌هاي مورد اشاره اساساً انجام نشده و خود تلويزيون هم برخي از مسائلي که به آن انتقاد مي‌کند را پيش‌تر تبليغ کرده بود. پس از آنکه برخي رسانه‌ها از جمله رسانه ملي خبر از همکاري رايزني فرهنگ سفارت ايران در آلمان خبر دادند، اطلاعات تازه حکايت از آن دارد که اين همکاري هيچ‌گاه شکل عملي نگرفته و پيش از آنکه همکاري سر بگيرد، اين قرارداد لغو شده و خسارت لغو قرارداد نيز از حساب شخصي رايزن فرهنگي ايران در آلمان پرداخته شده است.

رايزني‌هاي فرهنگي با توجه به ماموريت‌هاي مرسومشان، به دنبال چهره‌هايي هستند که نگاه‌هاي تازه‌اي نسبت به آيين‌هاي تشيع از جمله عاشوراي حسيني داشته باشند و در همين راستا رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در برلين، با فردي به نام «جان جان آرياز» مواجه شده که سازنده يک مستند درباره عاشورا بوده است.

پس از مشاهده بخش‌هايي از اين اثر، با او قراردادي بسته شده که بر اساس آن، بخش فرهنگي سفارت ايران به اين فرد جهت برگزاري يک مراسم با محوريت عاشورا و همچنين سخنراني در آن مراسم، کمک کند. اندکي بعد، براي رايزني فرهنگي ايران در برلين اين مسأله مسلم مي‌شود که اين شخص سوابق درستي ندارد و يک مازوخيست است و با بررسي‌هاي بيشتر روند فسخ قرارداد در دستور کار قرار مي‌گيرد.

بدين ترتيب پيش از آنکه اتفاقي رخ داده باشد، اين قرارداد لغو مي‌شود و خسارت فسخ قرارداد نيز توسط سيدعلي موجاني رايزن فرهنگي سفارت به صورت شخصي پرداخت مي‌شود، تا بدين ترتيب ثلمه‌اي به دارايي سفارت ايران در آلمان نيز وارد نشده باشد. با گذشت مدت زمان قابل توجهي از اين اتفاق، به يک باره اين موضوع رسانه‌اي مي‌شود و حتي رسانه ملي نيز به اين ماجرا مي‌پردازد اما روايت مطرح شده، بر مبناي برگزاري چنين مراسمي است، حال آنکه اساساً مراسم برگزار نشده است.

نکته جالب اينکه «جان جان آرياز» که از سوي صداوسيما به عنوان چهره منفي معرفي شده، پيش از اين به عنوان مستندساز غربي مورد توجه قرار گرفته و دقيقاً درباره عاشورا با اين مستندساز گفت‌وگو شده و اين گفت‌وگو نيز پخش شده است. با اين اوصاف به نظر نمي‌رسد نقدي که درباره اين اتفاق مطرح مي‌شود، چندان با انصاف همراه باشد و چنين تصور مي‌شود که نگاه سياسي در اين مسأله پررنگ‌تر است.

برخورد سياسي با اين مسأله زماني به عنوان رويکرد قالب در اين موضوع قابل توجه است، که به ساير خبرهاي منتشر شده درباره رايزني فرهنگي ايران در روزهاي اخير توجه کرد. در نمونه‌اي ديگر ادعا شده بود که اين رايزني فرهنگي در برنامه‌اي مشروب سرو کرده اما در نهايت مشخص شد که اساساً اين برنامه توسط وزارت امور خارجه آلمان برگزار شده و هيأت ايراني به مراسم پذيرايي نرفته است.

با توجه به پيچيدگي فعاليت‌هاي فرهنگي در رايزني‌هاي ايران، طبيعتاً وقوع برخي اتفاقات در رايزني‌ها امري دور از ذهن و غيرمنتظره نيست و از اين حيث نبايد انتظار داشت که دقيقاً همان رويه‌اي که در تبليغات فرهنگي در ايران به کار گرفته مي‌شود، در ساير کشورها به کار گرفته شود و کارآمدي داشته باشد. در عين حال نمي‌توان ضريب خطا را در اين حوزه صفر در نظر گرفت اما انصاف و اخلاق حکم مي‌کند به صورت يکجانبه به قضاوت در اين عرصه نپردازيم.




منبع: ايسنا


http://www.CheKhabar.ir/News/49562/تبليغ مازوخيست در تلويزيون و بهانه‌ جويي تازه
بستن   چاپ