سم‌زدايي از کليه‌ با اين خوراکي ها
دوشنبه 6 دي 1395 - 9:48:27 AM
چه خبر - تاثير رژيم غذايي بر پاکسازي کليه

يکي از موثرترين راه‌هاي طبيعي براي پاکسازي کليه و سم‌زدايي از کليه‌ها، پيروي از تغذيه متعادل و يک برنامه غذايي مناسب مي‌باشد که در اين مقاله، شرح داده شده است. امروزه زندگي در شهرهاي بزرگ و صنعتي، استرس هاي کاري، غذاهاي حاضري و ناسالم، مصرف کافئين بيش از حد و الگوي نامناسب خوابيدن، همگي باعث ورود سموم مختلف به بدن مي شود.

اما سوال اينجاست که چه اندامي از بدن مجبور است اين ميزان از سم را تحمل کند؟

جواب اين سوال کليه ها مي باشد. اين عضو از بدن به طور پيوسته در 24 ساعت 7 روز هفته به کار مشغول بوده و همانند يک فيلتر، تمام سموم بدن را خارج مي کند. زماني که ميزان مواد سمي بدن بيشتر از حد توان سم زدايي اين عضو کوچک شود، عملکرد کليه ها آهسته مي شود و در نتيجه به مرور مستعد توليد سنگ، عفونت، کيست و تومور شده و در نهايت مرگ اين عضو حياتي را به دنبال خواهد داشت.

خوراکي هاي مفيد و مضر براي سم زدايي کليه هامصرف آب زياد

مهم‌ترين کار براي سم زدايي منظم کليه ها، مصرف هر چه بيشتر آب طبيعي است. نوشيدن 8 ليوان آب در روز مي تواند کار کليه ها را در پاکسازي سموم بدن آسان کند که در نتيجه، ادراري شفاف و فاقد هرگونه بوي تند و زننده ايجاد مي شود. وقتي رنگ ادرار، زرد بسيار تيره مي شود، يعني دچار غلظت شده و سموم به اندازه کافي از بدن خارج نشده اند. اما رنگ زرد شفاف نشان مي دهد که کليه ها کار خود را به خوبي انجام داده و سموم با موفقيت از بدن خارج شده اند.

کافئين و نوشيدني هاي گازدار به جاي آب

مايعاتي مثل نوشابه هاي گازدار و يا نوشيدني هاي حاوي کافئين هرگز نمي توانند جايگزين هاي مناسبي براي آب باشند. همچنين، بسياري بر اين باورند که انواع چاي و آبميوه هاي مختلف مي توانند به سم زدايي کليه ها کمک کنند. اما از لحاظ پزشکي ثابت شده که تنها آب طبيعي به اين فرآيند ياري مي رساند. عليرغم اينکه اين دسته از نوشيدني ها، انواع ويتامين و مواد معدني مختلفي دارند، اما به دليل داشتن کافئين و شکر زياد، به کليه ها آسيب رسانده و نمي توانند وظيفه آب را در روند سم زدايي کليه ها به درستي انجام دهند.

ميوه ها، دوست کليه ها

ميوه ها و سبزيجات سرشار از ماده معدني پتاسيم هستند و نقش مهمي در پاکسازي کليه ها ايفا مي کند. مرکباتي مثل انگور، ليموشيرين، پرتقال، طالبي، موز، کيوي، زردآلو و آلو بخارا و همچنين شير و ماست حاوي مقدار زيادي پتاسيم مي باشند. گنجاندن اين دسته از مرکبات و ميوه ها در برنامه غذايي روزانه، تعادل الکتروليتي خون را حفظ کرده و عملکرد بهينه کليه ها را در پي خواهد داشت. مثلا، نوشيدن يک ليوان آب انگور، صبح ها و عصرها مي تواند به کليه ها کمک کند تا بدن را از شر اسيد اوريک اضافي خلاص نمايد.

البته جذب پتاسيم بيش از حد نيز باعث بروز اختلالي بنام هايپرکالمي شده که مي تواند باعث ايست قلبي شود. از علائم افزايش پتاسيم در خون مي توان به نامنظمي ضربان قلب و اختلالات نوار قلب (موج p کوتاه و t بلند)، کاهش هوشياري، خستگي و ضعف عضلاني اشاره کرد. نياز روزانه يک فرد سالم به پتاسيم، 4/7 گرم است.

افزودن جو به رژيم غذايي

جو که از خانواده غلات کامل مي باشد، مي تواند کليه ها را از سموم پاک کرده و از رسيدن آسيب به کليه ها در بيماران ديابتي با قند کنترل نشده، ممانعت کند. بنابراين، از جوي کامل و يا آرد تهيه شده از آن به جاي آرد جوي تصفيه شده در برنامه غذايي روزانه خود استفاده کنيد. مثلا مي توانيد مقداري جوي کامل را در يک ليوان آب ريخته و آن را شب تا صبح به حال خود رها کنيد. سپس صبح ناشتا، مايع را صاف کرده و بنوشيد. مطالعات نشان مي دهد که، مصرف منظم اين مايع، باعث تثبيت سطح کراتين خون در بيماران ديابتي مي شود.

اجتناب از مصرف پروتئين بيش از حد

تحقيقات پزشکي ثابت کرده است که تنها غذايي که باعث ايجاد آسيب در کليه ها مي شود، مصرف بيش از حد پروتئين مي باشد، زيرا بدن براي سوخت و ساز پروتئين ها بايد زحمت زيادي بکشد. در نتيجه مواد اضافي زيادي موسوم به کراتين ايجاد مي شود. بدين ترتيب، اگر مقدارکراتين خون بالا برود، کليه ها به خوبي نمي توانند آن را فيلتر کنند و دچار اختلال مي شوند.




منبع:zendegionline.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/49523/سم‌زدايي از کليه‌ با اين خوراکي ها
بستن   چاپ