کدام نوع از هپاتيت ها خطرناک هستند؟
پنجشنبه 2 دي 1395 - 7:46:38 PM
چه خبر - هپاتيت، انواع و علائم

دکتر کامبيز مهدي‌زاده معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي بيرجند، اظهارداشت: هپاتيت ويروسي توسط ويروس‌هاي مختلفي ايجاد و به انواع a، b، c، d، e، g و f تقسيم مي‌شود.هپاتيت a يک بيماري خوش خيم است که معمولا خود به خود بهبود مي‌يابد، اين نوع هپاتيت بيشتر در اطفال ديده مي‌شود. هپاتيت a از طريق آب و غذا منتقل مي‌شود و در کشورهاي فقير و پرجمعيت که مسائل بهداشتي به خوبي رعايت نمي‌شود، شيوع بالاتري دارد. علائم اين بيماري معمولا خفيف بوده و شامل بي‌اشتهايي، تهوع و استفراغ، درد در قسمت بالا و راست شکم، ادرار تيره رنگ و زردي است.

هپاتيت b از نظر علائم باليني شبيه هپاتيت a است ولي مي‌تواند مزمن شده و به عوارض وخيم و کشنده‌اي منجر شود. در حدود 5 تا 10درصد افراد مبتلا مي‌توانند به صورت ناقل سالم در جامعه حضور داشته باشند و موجب انتقال بيماري به ديگران شوند. در حدود 350 ميليون نفر ناقل مزمن اين ويروس در سراسر جهان وجود دارند که بيشتر آن‌ها در آسياي جنوب شرقي زندگي مي‌کنند.

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي بيرجند با اشاره به اينکه هر سال 800 هزار نفر در اثر ابتلا به اين ويروس و عوارض آن در جهان جان مي‌بازند، تصريح کرد: راه انتقال بيماري از طريق خون و مايعات بدن از جمله تزريق خون، ارتباط جنسي، وسايل تيز آلوده، خال کوبي و طب‌سوزني است. مطالعات نشان مي‌دهد که هپاتيت b، شايع‌ترين علت سيروز و سرطان کبد به شمار مي‌رود که خوشبختانه واکسن اين نوع هپاتيت در دسترس است.

در دهه70 محققان متوجه نوعي هپاتيت شدند که به هپاتيت a و b شباهت نداشت. اين بيماري هپاتيت nonb_nona نامگذاري شده بود که دريافت کنندگان يک خون را آلوده مي‌کرد. هپاتيت c امروزه باعث آلودگي بسياري از دريافت کنندگان خون و محصولات خوني شده و تخمين زده مي‌شود که حدود 170 ميليون نفر در سراسر جهان توسط اين ويروس آلوده شده‌اند.

مهدي‌زاده با اشاره به اينکه راه انتقال اين بيماري عمدتا خون و درصد کمي تماس‌هاي جنسي است، گفت: تحقيقات براي ساخت واکسن اين بيماري در حال انجام است که مي‌تواند قدم مثبتي براي کاهش شيوع بيماري باشد. هپاتيت d عمدتا به دنبال يا همزمان با هپاتيت b بروز مي‌کند و به عنوان يک عارضه هپاتيت b شناخته مي‌شود و واکسن هپاتيت b از بروز هپاتيت d نيز جلوگيري مي‌کند. در واقع عامل ايجاد کننده هپاتيت d ويروس غيرکامل rna دار بوده که براي رشد و تکثير به ويروس هپاتيت b محتاج است.

هپاتيت e نوعي هپاتيت nonb_nona است که بر خلاف هپاتيت c از راه آب و غذاي آلوده منتقل مي‌شود. وي با اشاره به اينکه اين نوع هپاتيت يک عفونت حاد است، اما به خودي خود برطرف مي‌شود، تصريح کرد: ويروس اين بيماري در نواحي جنوب، شرق و مرکزي آسيا، خاورميانه و نيز در قسمت‌هاي شمالي، شرقي و غربي آفريقا و در مکزيک ديده شده است. هپاتيت e معمولا در نواحي پرجمعيت و غير بهداشتي وجود دارد و اين بيماري معمولا مزمن نبوده و علائم آن و تست‌هاي کبدي بعد از شش ماه نرمال مي‌شوند.

از عوامل ويروسي ديگري که در ايجاد هپاتيت دخيل هستند مي‌توان به هپاتيت g، f و ttv اشاره کرد.




منبع:isna.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/49293/کدام نوع از هپاتيت ها خطرناک هستند؟
بستن   چاپ