پيري را با اين خوراکي ها به تاخير بيندازيد
پنجشنبه 2 دي 1395 - 3:46:32 AM
چه خبر -

قرار گرفتن در معرض سيگار و دود سيگار، آلودگي ها، مواد شيميايي غير ضروري، اشعه و حتي استرس، منجر به توليد راديکال هاي آزاد در بدن و ايجاد آسيب از طريق اکسيدان ها مي شود. اکسيدان ها در طولاني مدت ايجاد کننده بسياري از بيماري هاي مزمن هستند. در اين ميان، آنتي اکسيدان ها از عواملي هستند که سلول ها را در مقابل اکسيدان ها محافظت کرده و مانع از تخريب سلولي و آسيب هاي مزمن از جمله انواع سرطان ها، بيماري هاي قلبي، ديابت و... مي شوند. علاوه بر اين، تحقيقات جديد، نقش آنتي اکسيدان ها در به تاخير انداختن روند پيري را ثابت کرده است.

آكادمي ملي علوم آمريكا، توصيه مي‌كند كه مصرف روزانه حداقل پنج نوبت از غذاهاي سرشار از آنتي اكسيدان كه مهمترين آنها ميوه ‌ها و سبزي‌ ها هستند، ضروري است. بعلاوه مصرف اين مواد غذايي را مي ‌توان به 9 نوبت در روز افزايش داد، اما با اين حال اكثر مردم فقط يك تا دو نوبت در روز از اين خوردني‌ هاي مفيد و سالم استفاده مي ‌كنند.

منابع خوراکي آنتي اکسيدان

انگور: اين ميوه به خصوص نوع تيره رنگ آن حاوي فيتوکميکال ها يا مواد شيميايي گياهي و آنتي اکسيدان ها براي محافظت در برابر سرطان و بيماري هاي قلبي است. دو ماده شيميايي گياهي موجود در انگور، شناخته شده به عنوان آنتوسيانين و پروآنتوسيانيدين براي تقويت سيستم ايمني بدن مفيدند. انگور همچنين حاوي ويتامين ث و سلنيوم، دو آنتي اکسيدان بسيار قوي است.

زغال اخته: مطالعات اخير نشان مي دهد که مصرف اين ميوه منجر به حفاظت از سلول ها در برابر آسيب ها و کمک به رفع التهاب مي شود. زعال اخته حاوي بسياري از ويتامين ها و مواد معدني شناخته شده براي تقويت سيستم ايمني بدن است، ضمن اين که مواد شيميايي گياهي کليدي براي حفاظت در برابر سرطان و بيماري هاي قلبي دارد.

توت قرمز: انواع توت بخصوص تمشک و توت فرنگي حاوي اسيد الاژيک، يک ماده شيميايي گياهي ديگر هستند که ممکن است به محافظت در برابر برخي از عوامل سرطان زا در رژيم غذايي و محيط زيست کمک کند.

آجيل: يکي از متعادل ترين غذاهاي شناخته شده براي بشر است که دوز خوبي از چربي هاي سالم همراه با مقادير کمتر پروتئين و کربوهيدرات دارد. مواد معدني مثل سلنيوم و مواد شيميايي گياهي مثل رسوراترول و استرول ها موجود در آجيل بعلاوه اسيدهاي چرب امگا 3 به کاهش سطح کلسترول خون کمک مي کند.

سبزيجات تيره رنگ: کلم بروکلي و اسفناج، حاوي ويتامين هاي آ، ث و اي بعلاوه کلسيم هستند که با منيزيم و پتاسيم نيز لود مي شوند. اين سبزيجات سرشار از مواد شيميايي گياهي و آنتي اکسيدان هايي مانند کامفرول هستند که باعث گشاد شدن عروق خوني مي شوند و خاصيت ضد سرطاني دارند. اين سبزيجات حاوي لوتئين و کوئرستين، دو آنتي اکسيدان قوي هستند.

علاوه بر اين، به گفته پزشكان، مصرف كارتنوئيدها موجب بهبود قدرت و شفافيت بينايي، سلامت بيشتر پوست، جلوگيري از پيري زودرس پوست، كاهش خطر تحليل ماكولار چشم (عارضه چشمي ناشي از پيري) و نيز موجب كاهش خطر بروز آب مرواريد و نابينايي مي ‌شود. سبزي‌ هاي حاوي كارتنوئيدها اغلب به رنگهاي زرد، قرمز، نارنجي و يا برگ‌ هاي سبز تيره هستند كه از مهمترين آنها مي ‌توان به اسفناج، كلم بروكلي، فلفل سبز و قرمز، هويج و سيب‌ زميني شيرين اشاره كرد.

چاي: آنتوسيانين و پروآنتوسيانيدين موجود در چاي به مبارزه با التهاب در بدن کمک مي کنند. همچنين چاي حاوي کاتچين، يک آنتي اکسيدان قوي است که تصور مي شود به جلوگيري از آسيب سلولي منجر به سرطان کمک مي کند.

غلات سبوس دار: مصرف نوع سبوس دار غلات، مانند نان سبوس دار به جاي نان سفيد و برنج قهوه اي به جاي برنج سفيد حداقل براي يک وعده در روز، خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي از قبيل سکته قلبي را کاهش مي دهد. اين نوع غلات حاوي روي و سلنيوم براي محافظت در برابر سرطان است.

ماهي: اسيدهاي چرب امگا 3 در آن منجر به جلوگيري از بيماري هاي التهابي مانند بيماري عروق کرونر قلب مي شود.




منبع:avayesalamati.com



http://www.CheKhabar.ir/News/49249/پيري را با اين خوراکي ها به تاخير بيندازيد
بستن   چاپ