5 مشکلي که استفاده بيش از حد از موبايل براي شما بوجود مي آورد
سه شنبه 30 آذر 1395 - 11:45:44 AM
چه خبر - مشکلات استفاده بيش از حد از موبايل

ورود تکنولوژي به زندگي گرچه مي‌تواند تاثيرات مثبتي داشته باشد اما آسيب‌هايي نيز در پي دارد که غالبا در صورت عدم استفاده صحيح و به اندازه است. از آنجا که بسياري از کودکان و نوجوانان نيز از اين وسيله استفاده مي‌کنند، شناخت اين مشکلات قطعا ضروري خواهد بود.

در ادامه به مهم‌ترين آسيب‌هاي تلفن همراه (موبايل) بر جسم اشاره مي‌شود که شايد چندان مورد توجه نباشد.

1. درد پشت: ارسال پيامک، کنترل ايميل‌ها، بازي و به‌طورکلي استفاده از تلفن همراه وزني معادل 27 کيلوگرم تقريبا معادل وزن يک کودک 8 ساله را بر گردن وارد مي‌کند. در زمان نگاه کردن به صفحه نمايشگر، ستون فقرات در حد 60 درجه خم مي‌شود. اين موقعيت در کوتاه‌مدت موجب بروز درد پشت و در طولاني‌مدت، ساييدگي مهره‌ها و حتي نياز به عمل جراحي را در پي دارد.

2. اختلالات خواب: به‌جرات مي‌توان گفت که امروزه بيشتر افراد در رختخواب نيز زماني را سرگرم استفاده از تلفن همراه، تبلت و... هستند؛ درحالي‌که اين عادت به کيفيت خواب صدمه مي‌زند. نور آّبي که از صفحات نمايشگر پخش مي‌شود توليد ملاتونين، هورمون آرامش، را مختل مي‌کند. اين مساله با ايجاد اختلال در توليد ملاتونين و خواب مي تواند هورمون هاي مربوط به کنترل گرسنگي را مختل کند که به طور بالقوه خطر چاقي و اضافه وزن را افزايش مي‌دهد. درواقع، اگر اين وسايل دو ساعت پيش از خواب کنار گذاشته شوند مي‌توان از خواب آرام و خوب بهره برد.

3. آسيب‌هاي پوستي: نگاه کردن مداوم به صفحات نمايشگر موجب ايجاد چين‌وچروک مي‌شود. خيره شدن به صفحات کوچک براي تماشاي عکس يا نوشتن متن‌هاي طولاني فرد را مجبور به حفظ يک حالت مي‌کند. اين حالت باعث ايجاد چين‌وچروک، خطوط اطراف چشم و چانه مي‌شود. همچنين گرماي حاصل از زمان گفتگو با گوشي نيز مي‌تواند در آينده لکه‌هاي قهوه‌اي روي پوست ايجاد مي‌کند.

4. مشکلات بينايي: تماشا و توجه مداوم به صفحه نمايشگر مي‌تواند زمينه‌ساز سوزش چشم‌ها و همچنين سردرد شود. البته ازلحاظ علمي صفحات نمايشگر به‌طور مستقيم چشم‌ها را ضعيف نمي‌کند اما خستگي بيش‌ازاندازه مي‌تواند عامل چنين مشکلي باشد.

5. دست‌ها: زماني که از تلفن همراه استفاده مي‌کنيم، دست‌ها نيز بسيار تحريک مي‌شوند. امروزه بسياري از کاربران کم‌سن از التهاب تاندون انگشتان به‌خصوص انگشت شست شکايت دارند که گاه با درد يا مشکل در حرکت همراه است. چنين ناراحتي‌هايي معمولا در افراد 40 تا 60 ساله بروز مي‌کرد اما متاسفانه نوجوانان امروزي نيز درگير شده‌اند.




منبع: روزنامه سپيد


http://www.CheKhabar.ir/News/49144/5 مشکلي که استفاده بيش از حد از موبايل براي شما بوجود مي آورد
بستن   چاپ