زنگ خطر يک بحران زنانه در ايران زده شد
يکشنبه 28 آذر 1395 - 1:39:13 PM
چه خبر - بحران زنانه در ايران/ آسيب هاي اجتماعي زنانه شدندخبرگزاري ايسنا: رئيس سازمان بهزيستي کشور رشد غير منطقي پديده‌ حاشيه‌نشيني، فقر و بيکاري را مهمترين تهديدات حوزه‌ اجتماعي کشور دانست و گفت: در برنامه‌اي که از سوي ستاد بازآفريني سکونتگاه‌هاي غير رسمي به اجرا درآمده، نقشي به بهزيستي نداده‌اند در حاليکه در سياست‌هاي کلي حوزه اجتماعي، نظام سازمان بهزيستي جداي از وزارت رفاه مطرح شده است.

انوشيروان محسني بندپي با بيان آنکه رشد فناوري و تغيير سبک زندگي، آسيب‌هاي اجتماعي روبه رشدي را درجوامع امروز به دنبال داشته است، اظهار کرد: طلاق، اعتياد، اختلالات رواني و... از جمله اين آسيب هاي اجتماعي است و جامعه اي در مقابله با اين آسيب ها موفق است که داراي برنامه هاي استراتژيک و علمي در اين زمينه باشد.

وي افزود: متاسفانه در طول 5برنامه توسعه کشور ردپايي از برنامه ريزي در زمينه مقابله علمي با آسيب هاي اجتماعي ديده نمي شد؛ به همين دليل مقام معظم رهبري مسئولان را مکلف به ايجاد برنامه و قوانيني در اين خصوص کردند.

رئيس سازمان بهزيستي کشور همچنين زنانه شدن آسيب هاي اجتماعي را نيز يک بحران جدي و زنگ خطري براي اجتماع دانست و گفت: زنانه شدن آسيب هاي اجتماعي سبب افزايش ديگر آسيب ها از جمله طلاق و اعتياد مي شود.

بندپي در ادامه ضمن ابراز نگراني از رشد مصرف مواد صنعتي و کاهش ميانگين سن مصرف اظهار کرد: در سنين 15 تا 25 سال نسبت مرد به زن 6 به يک، در 25 تا 40 سال 16 به يک و 40 تا 70 سال از هر 17 نفر مرد يک زن به سمت مصرف مواد مخدر گرايش پيدا مي کند.

وي با تاکيد بر اينکه بسياري از جرائم خرد و زنداني ها ناشي از اعتياد است، افزود: در حال حاضر دو ميليون و 650 زن سرپرست خانوار در سطح کشور زندگي مي‌کنند که اين آمار شامل يک ميليون و 800 هزار زن که شوهران آن ها فوت شده، 350 هزار نفر همسر زنداني يا از کار افتاده، 250 هزار زن جوان طلاق داده شده و 150 هزار نفر دختراني هستند که در سن 35 تا 40 سال هنوز ازدواج نکرده و به تنهايي زندگي مي کنند، است.

رئيس سازمان بهزيستي کشور همچنين به آمار خودکشي در کشور نيز اشاره کرد و گفت: اين آمار در برخي استان ها 6 در 100 هزار نفر است. هر چند آمار ما با استاندار جهاني فاصله دارد ولي همين نرخ خودکشي را بايد کاهش داد.

بندپي تصريح کرد: اينها دغدغه هايي است که براي اولين بار در سلامت اجتماعي توانسته جايگاه خود را در نظام برنامه ريزي باز کند و همه اين موارد و توجه صرف به سلامت جسمي و عدم نگاه عميق و ريشه اي در ادوار گذشته به اين حوزه سبب شده تا با اين واقعيت‌هاي نگران کننده مواجه شويم.

وي افزود: در بحث توانمندسازي نيز دولت قطعا به دنبال صدقه دادن به صورت دراز مدت نيست و در اين خصوص بحث نظام لايحه رفاه در دست بررسي است تا با افزايش مهارت و دانش همه آحاد جامعه را توانمند سازد.

رئيس سازمان بهزيستي کشور در پايان اظهار کرد: در حال حاضر تمامي کارهاي سامانه رصد آسيب هاي اجتماعي انجام شده است و در انتظار تصميم سازمان مديريت و برنامه ريزي در اين خصوص هستيم.





منبع: ايسنا

http://www.CheKhabar.ir/News/48992/زنگ خطر يک بحران زنانه در ايران زده شد
بستن   چاپ