درمان سينوزيت با يک روش موثر خانگي
شنبه 27 آذر 1395 - 11:45:49 AM
چه خبر - روشهاي درمان خانگي سينوزيت

سيد محمد صادق غفوري پزشک عمومي گفت : خروج ترشحات سينوس ها (موکوس) که به دليل ويروس ها، باکتري ها، قارچ ها و برخي عارضه ها مثل آلرژي که به دليل التهابات پوليپ ها، ضربه به سر و صورت، تماس با محرک هاي شيميايي و تومور ها به طور غير طبيعي يا با اختلال انجام شود در اصطلاح به آن سينوزيت مي گويند.

وي اظهار داشت: علائم شايع سينوزيت ترشح و گرفتگي بيني، درد و احساس فشار در صورت، سر درد، سرفه، عطسه، تب، تنفس بد بو و درد دندان به ويژه دندان هاي رديف بالا مي تواند از علائم سينوزيت باشد، همچنين در سينوزيت حاد فرد مبتلا به سينوزيت نواحي پيشاني و گونه با فشار اين نواحي، خم شدن يا به پشت خوابيدن دچار احساس درد شود.

غفوري تصريح کرد: دو نوع سينوزيت حاد و مزمن وجود دارد که اگر علائم کمتر از چهار هفته ايجاد شود، سينوزيت حاد و اگر بيشتر از 12 هفته به طول بيانجامد سينوزيت مزمن ناميده مي شود.

اين پزشک عمومي بيان کرد: تشخيص سينوزيت حاد با سه علائم مهم ترشح چرکي، گرفتگي بيني و درد صورت است که در بزرگسالان بيش از 10 روز و در کودکان بيش از 10 تا 14 روز به طول مي انجامد، در صورت طولاني شدن اين علائم احتمال ايجاد سينوزيت مزمن تشديد مي شود که در اين نوع عارضه استفاده از سي تي اسکن به تاييد تشخيص و کشف پليپ هاي موثر در ايجاد سينوزيت کمک مي کند.

وي عنوان کرد : در اغلب موارد ويروس ها موجب ايجاد سينوزيت حاد مي شوند که نياز به درمان آنتي بيوتيکي ندارد، همچنين سينوزيت مزمن بيش از 12 هفته طول مي کشد و علل اصلي ايجاد آن باکتري ها و قارچ ها است.

غفوري تصريح کرد: مهم ترين راهکار براي درمان سينوزيت تسهيل خروج ترشحات است که استفاده از داروهاي ضد احتقان خوراکي يا موضعي مانند اسپري هاي بيني با تشخيص پزشک توصيه مي شود.

اين پزشک عمومي تاکيد کرد: همچنين فرد مي تواند با استفاده از قطره ها يا سرم هاي شستشو يا شست وشوي بيني به کمک آب (ورود آب از طريق مجاري بيني و خروج آن از طريق دهان ) به باز شدن مجاري، تخليه ترشحات و درمان سينوزيت کمک مي کند.

وي افزود: پوشاندن پيشاني در برابر باد براي پيشگيري از ابتلا به سينوزيت تاثير چنداني ندارد، اما پس از ابتلا به اين عارضه پرهيز از قرار گرفتن در مجاورت باد سرد و کاهش استفاده از ادويه ها مي تواند مفيد باشد.

غفوري اظهار داشت : استفاده از بخور آب گرم در اين فصل مي تواند به رقيق نمودن ترشحات و تخليه آن بسيار موثر باشد، همچنين در فصل سرما استفاده از لباس گرم و تماس نداشتن با افراد سرماخورده توصيه مي شود.

اين پزشک عمومي بيان کرد : در اين فصل به دليل افزايش سرماخوردگي و تاثير ويروس ها در ايجاد سينوزيت استفاده خودسرانه از آنتي بيوتيک ها نه تنها هيچ تاثير در درمان بيماري ندارد بلکه سبب مقاومت بدن فرد در برابر اين دارو مي شود که در صورت تبديل سينوزيت حاد به مزمن درمان آنتي بيوتيکي ممکن است پاسخگو نبوده و نياز به بستري بيمار شود.

وي يادآور شد: گاهي سينوزيت ممکن است در اثر ايجاد پوليپ و تومور در بزرگسالان و کودکان باشد که در صورت طولاني شدن آن( بيش از 12 هفته) مراجعه به پزشک متخصص و بررسي آن ضرورت دارد.



منبع : yjc.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/48915/درمان سينوزيت با يک روش موثر خانگي
بستن   چاپ