فوايد ماست يوناني
پنجشنبه 25 آذر 1395 - 12:46:25 PM
چه خبر - ماست يوناني1- ماست يوناني، مغذي تر از ماست معمولي است

هنگامي که ماست، صاف شده (مايعي است که پس از فرايند دلمه بستن، باقي مي ماند) از آن جدا شود، به آن لقب يوناني مي دهند. ماست يوناني غلظتي غليظ تر و کرمي تر با تمرکز بالاتري از پروتئين و پروبيوتيک هاي مفيد دارد، امتياز ديگر آن، محتواي قند پايين تر آن است. به عنوان مثال ماست يوناني dannon light & fit ، 22 گرم پروتئين و 9 گرم قند دارد که از 7 گرم پروتئين و 13 گرم قند موجود در همان مقدار ماست وانيلي معمولي بدون چربي از همين برند، پيشي مي گيرد. آن تعداد پروتئين بالا، يکي از مزاياي ماست يوناني براي گياه خواران است.

2- به شما کمک مي کند به مدت طولاني تري احساس سيري کنيد

يک مطالعه که در مجله اشتها منتشر شد، دريافت که مصرف ماست يوناني به عنوان يک ميان وعده در بعداز ظهر مي تواند درد هاي گرسنگي را کاهش دهد و مانع آن شود که احساس کنيد در ساعت 5 بعداز ظهر نياز به خوردن شام داريد. شرکت کنندگان اين مطالعه براي سه روز متوالي، 3 ساعت بعد از ناهار از ماست يوناني با مقادير پروتئين مختلف استفاده کردند. گروهي که ماست يوناني با بالاترين ميزان پروتئين (24 گرم در هر وعده) خوردند، احساس سيري بيشتري مي کردند و تا تقريبا يک ساعت بعد از گروهي که ماست کم پروتئين خورده بودند، براي خوردن شام به اندازه کافي گرسنه نبودند.

3- مواد مغذي مشابه بدون چربي با پر چربي، با کالري کمتر

در حالي که ممکن است متخصصان تغذيه در مورد مواد غذايي بدون چربي و با چربي کاهش يافته به شما هشدار دهند. چون آنها اغلب محتواي قندشان را براي جبران کمبود طعم چربي، افزايش مي دهند. اما ماست يوناني يک استثناست. اگر مراقب مصرف کالري تان هستيد، به دنبال ماست يوناني با 0 درصد چربي باشيد. آن عموما مقدار پروتين، قند و پروبيوتيک ها و کلسيم مشابهي دارد اما معمولا داراي کالري کمتري مي باشد. اگرچه ممکن است مجبور شويد کمي از غلظت آن را فدا کنيد. با توجه به مطالعه اي که در مجله علوم لبنيات منتشر شد، انواع پرچرب معمولا غليظ تر از انواع کم چرب يا بدون چربي هستند.

4- باعث مي شود دستگاه گوارش تان به خوبي کار کند

مي توانيد به خاطر آن از پروبيوتيک ها تشکر کنيد. اين ميکروارگانيسم هاي مفيد به طور طبيعي در ماست يوناني وجود دارند و مشخص شده که با کاهش عدم تحمل لاکتوز، يبوست، اسهال و سندرم روده تحريک پذير، معده شما را شاد و سرحال نگه مي دارند. ماست به مشکلات جدي تر روده مانند بيماري کرون و کوليت اولسراتيو نيز کمک مي کند. در ليست مواد تشکيل دهنده، عبارت « کشت باکتري هاي زنده و فعال » را جستجو کنيد يا به دنبال نشان « کشت باکتري هاي زنده و فعال انجمن ملي ماست » باشيد، بدين معناست که اين محصول در هر گرم ، حداقل 100 ميليون باکتري زنده دارد (که چيز خوبي است). گذشته از پروبيوتيک ها، ماست يوناني داراي تعداد زيادي مزاياي ديگر نيز مي باشد.

5- مي تواند به تحت کنترل نگه داشتن وزن شما کمک کند

يک مطالعه در سال 2012 که در سالنامه اپيدميولوژي منتشر شد، رژيم هاي غذايي، وزن و دور کمر بيش از 3000 فرد را بررسي کرد و دريافت در حالي که وزن و دور کمر همه افراد به مرور زمان افزايش يافت، اما آنهايي که ماست خورده بودند، باريک تر از آنهايي بودند که ماست نمي خوردند.

6- مقلد هايي نيز وجود دارند

ممکن است ليست مواد تشکيل دهنده روي برچسب يک ماست يوناني واقعي، پيچيده به نظر برسد. به علت وجود پروبيوتيک هايي که تلفظ شان سخت است. اما بايد به طور کلي کوتاه بوده و فقط شامل شير و نام باکتري ها باشد. برخي مارک ها سعي مي کنند از فرايند صاف کردن ماست، طفره رفته و به جاي آن فقط گروهي از مواد غليظ کننده را به ماست اضافه مي کنند. اگر به دنبال يک ماست يوناني واقعي هستيد که به روش سنتي تهيه شده باشد، مراقب ماست هاي تقلبي باشيد که در ليست مواد تشکيل دهنده شان، چيزهايي از قبيل کتين، نشاسته ذرت وجود دارد.

7- به عنوان يک جايگزين سالم در دستورات غذايي به کار مي رود

ممکن است شما از طعم تند و کمي ترش ماست يوناني ساده خوشتان نيايد اما اين طعم، دقيقا همان چيزي است که آن را به يک جايگزين مناسب براي چاشني هايي مانند خامه ترش و مايونز تبديل مي کند. مقداري ماست يوناني به سوپ يا خوراک لوبيا اضافه کنيد يا از آن براي درست کردن يک سس يا ديپ سالم اما خامه اي استفاده نماييد. ماست يوناني همچنين مقداري پروتئين به اسموتي شما اضافه مي کند يا مي توانيد آن را به تنهايي بخوريد يا روي آن شيرين کننده هاي طبيعي مانند عسل يا توت بريزيد تا به يک خوردني لذت بخش و سالم و بسيار خوشمزه، تبديل شود.

8- تهديد سلامتي با مصرف لبنيات پرچرب به ميزان زياد

مطالعه سال 2013 از محققان kaiser permanente نشان داد که لبنيات پرچرب مي توانند بر بيماران مبتلا به سرطان سينه تاثير منفي بگذارد. احتمالا به اين دليل که محصولات لبني حاوي مقادير بالايي از استروژن هستند. اين مطالعه بيماران مبتلا به سرطان سينه را براي 12 سال تحت نظر گرفت و دريافت که خطر مرگ آنهايي که يک يا چند وعده در روز لبنيات پرچرب (مانند ماست، شير، بستني يا پنير) خوردند، 64 درصد بالاتر بود. با اين حال به نظر مي رسد انواع کم چرب، مشکلي ايجاد نکنند.

منبع: fitnessmagazine.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/48829/فوايد ماست يوناني
بستن   چاپ