چند توصيه براي دانش آموزاني که از اول سال درس نخوانده اند
يکشنبه 21 آذر 1395 - 10:44:23 PM
چه خبر -

با همه توصيه هايي که از ابتداي سال تحصيلي براي مطالعه روزانه درس ها به دانش آموزان مي شود، باز هم هميشه کساني هستند که از ابتداي سال درس هايشان را نخوانده و روي هم تلنبار کرده اند و هر قدر به زمان امتحانات ميان ترم نزديک تر مي شوند، مشکل شان حل نشدني‌تر به نظر مي رسد. هر چند بايد بپذيريد که فرصت هاي بسيار خوبي را براي يادگيري از دست داده ايد، اما ماهي را هر وقت از آب بگيريد تازه است. پس تا ديرتر نشده، دست به کار شويد تا در امتحانات ترم اول به مشکل نخوريد.

معرفي روش هاي موفقيت تحصيلي

در هر مقطع تحصيلي که باشيم با نزديک شدن به فصل امتحانات دلهره و اضطراب به سراغمان مي آيد و اين سوال در ذهنمان ايجاد مي شود که آيا مي توانيم نتيجه خوبي در امتحانات کسب کنيم يا نه؟ اين دغدغه خاطر وقتي شديدتر است که از اول سال تحصيلي با برنامه مدون جلو نرفته و به صورت پراکنده مطالعه کرده باشيم و با حجم زيادي از درس هاي مطالعه نشده روبه‌رو شويم و نگران تمام نشدن مطالعه آن ها تا قبل از شروع امتحانات باشيم. در ادامه اين مطلب به معرفي روش هايي مي پردازيم که به دانش آموزان کمک مي کند در مدت زماني محدود براي خود يک برنامه ريزي درسي مفيد طراحي کنند.

تنظيم برنامه درسي جديد

درس خواندن هم مانند ساير کارهاي زندگي به برنامه ريزي و تنظيم وقت نياز دارد. برنامه ريزي به شما کمک مي کند استفاده مفيد تري از زماني که در اختيار داريد داشته باشيد و انرژي خود را بيهوده هدر ندهيد. شما فرصت را از دست داده ايد اما با توجه به نقاط ضعف و قوت خود که بايد به شناخت خوبي از آن ها رسيده باشيد، دوباره برنامه ريزي کنيد و به جاي مرور مباحثي که به آن ها تسلط داريد سراغ بخش هايي از هر درس برويد که کمتر به آن مسلط هستيد و پس از مطالعه کامل کتاب درسي و جزوه معلم، تمام تمرين هاي آن مبحث را حل کنيد و سپس به سراغ حل چند نمونه سوال امتحاني از آن مبحث برويد تا اطمينان حاصل کنيد به آن مطلب تسلط کافي پيدا کرده ايد.

گذشته را فراموش کنيد

نگذاريد استرس نمرات پايين در طول سال يا موفق نشدن در درس ها به شما لطمه بزند. شما بايد از اشتباهات گذشته خود درس بگيريد و به جبران آن ها در آينده اميدوار باشيد. قضاوتي که شما درباره خود مي کنيد مي تواند روي نتيجه امتحانات تأثير منفي بگذارد پس قضاوت بي رحمانه اي درباره توانايي هايتان نداشته باشيد.

از مطالعه هيچ درسي غافل نشويد

هر درسي براي خود اهميت ويژه‌اي دارد پس گزينشي درس نخوانيد و براي همه درس ها ارزش قائل شويد. کنار گذاشتن هر کتابي، اشتباهي بزرگ و جبران ناپذير است.

مکان و زمان مناسب براي مطالعه داشته باشيد

براي مطالعه يک مکان راحت و ساکت انتخاب کنيد. محل مطالعه بايد ساکت و آرام باشد که در آن دچار حواس پرتي نشويد و عوامل مزاحمي مانند تلفن همراه و کامپيوتر را از مکان مطالعه خود حذف کنيد تا از زمان اندک تان، نهايت بهره را ببريد. همچنين تنظيم زمان مطالعه بر مبناي ويژگي شخصيتي هر فرد، نکته اي اساسي است؛ يعني اين که شما چه وقت در بهترين وضعيت هستيد و مطالعه شما بيشترين بازدهي ممکن را دارد. اين زمان طلايي را بشناسيد تا بهره وري تان در حداکثر قرار گيرد.

کارهاي ناتمام خود را کنار بگذاريد

قبل از شروع مطالعه، به هيچ کار ناتمامي نپردازيد چون هنگام مطالعه به آن موضوع نيمه تمام فکر مي کنيد و موجب تخيل و روياپردازي مي شود بنابراين زماني که مي دانيد بايد ذهنتان را درگير مطالعه کنيد ديگر به فکرهاي بيهوده نپردازيد.

خود را درگير منابع درسي متعدد نکنيد

استفاده از جزوات و کتب کمک درسي مختلف در اين ايام، نه تنها سودمند نيست بلکه باعث اتلاف وقت و انرژي و ايجاد سردرگمي خواهد شد؛ بنابراين بهترين شيوه، تمرکز روي مطالب موجود در کتاب درسي است. البته اگر فرصت بيشتري داشتيد، مي توانيد به مباحث بعدي بپردازيد.

فعاليت هاي غير درسي تان را محدود کنيد

اگر در مدت سال تحصيلي، فعاليت هاي فوق برنامه غير درسي داشته ايد با توجه به زمان اندک باقيمانده تا امتحانات، سعي کنيد تا حد امکان آن ها را محدود کنيد و بيشتر وقت و تمرکز خود را روي درس بگذاريد.

سخت کوشي تا رسيدن به نتيجه مورد نظر

يکي از عوامل مهم موفقيت، اراده و خواستن در به دست آوردن آن است. براي اين منظور سماجت و پافشاري لازم است. بايد بدانيد افراد موفق لزوما باهوش تر و با استعدادتر از ديگران نيستند؛ اما براي رسيدن به موفقيت، سخت تلاش مي کنند و پا پس نمي کشند. آن ها مي دانند که موفقيت به سمتشان نمي آيد بلکه بايد به دنبالش بروند.



منبع : khorasannews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/48558/چند توصيه براي دانش آموزاني که از اول سال درس نخوانده اند
بستن   چاپ