توصيه پزشکان به خوردن خوراکي هاي پروبيوتيک
شنبه 20 آذر 1395 - 11:50:36 AM
چه خبر - غذاي پروبيوتيک چيست؟

دکتر مريم تاج‌آبادي رييس انجمن پروبيوتيک و غذاهاي فراسودمند ايران درباره محصولات و فراورده‌هاي پروبيوتيک توضيح داد. ايشان در سومين کارگاه بين‌المللي آسيا – اقيانوسيه پروبيوتيک‌ها که در پارک علم وفناوري خراسان برگزار شد، با اعلام اينکه انجمن پروبيوتيک‌ها شش سال گذشته تاسيس و اکنون 400 متخصص حقوقي و دانشجو در اين کارگاه فعاليت دارند، عنوان کرد: با توجه به طرح مميزي که توسط رييس جمهور بر روي پروبيوتيک‌ها انجام شده و همچنين بر اساس مقالات علمي ‌تحقيقي، ايران رتبه نخست در خاورميانه را در اين زمينه داراست. پروبيوتيک‌ها اگر به ميزان کافي مصرف شوند، براي سلامتي مصرف کننده مفيد هستند.

رييس انجمن پروبيوتيک و غذاهاي فراسودمند ايران با بيان اينکه صنايع غذايي مانند ماست، دوغ، پنير، بيسکويت در بازار ارائه مي‌شوند که داراي پروبيوتيک‌ هستند، افزود: وجود پروبيوتيک در خوراک دام مانند مرغداري‌ها و دامداري‌ها به مراتب مفيدتر از فرآورده‌هاي لبني است. محصولات داراي پروبيوتيک در قيمت اين محصولات تغيير چشمگيري ندارد. ما سعي بر اين داريم که ريشه پروبيوتيک‌ها از فرآورده‌هاي لبني تخميري بومي باشد.

در تمام دنيا از آنتي بيوتيک‌ها به عنوان محرک رشد استفاده مي‌شود. بايد پروبيوتيک‌ها جايگزين آن شوند، تا مصرف آنتي بيوتيک‌ها کاهش يابد. بزرگ‌ترين مشکل ما اين است که مردم هنوز پروبيوتيک‌ها را نمي‌شناسند و آگاهي در اين بخش بسيار مهم است. وي با اشاره به سخن بقراط که گفته ريشه مرگ در روده است، بيان کرد: پروبيوتيک‌ها باکتري‌هاي مفيد هستند و به تنظيم فعاليت‌هاي گوارش، تعديل سيستم ايمني کمک مي‌کنند و روي خلق و خوي افراد تاثيرگذار هستند.

در ادامه دکتر مرضيه حسيني‌نژاد، دبير سومين کارگاه بين‌المللي آسيا – اقيانوسيه پروبيوتيک‌ها نيز با اعلام اينکه ايران به عنوان يکي از کشورهاي پيش قدم در زمينه پروبيوتيک‌ها در آسيا محسوب مي‌شود، اظهار کرد: اين کارگاه به ميزباني پژوهشکده علوم و صنايع غذايي و همکاري انجمن ايراني پروبيوتيک‌ها و غذاهاي فراسودمند، اتحاديه کشورهاي حاشيه هند، انستيتو اقيانوسيه متخصصين علوم، صنايع غذايي و دانشگاه جينان چين برگزار شده است.

پروبيوتيک‌هابه نوعي غذا - دارو هستند که در سيستم گوارش انسان و حيوانات خونگرم وجود دارند. در محصولات پروبيوتيک، ميکروکانيزه‌ها به‌طور زنده درون‌شان نگهداري مي‌شوند، به همين دليل فرايند توليد محصولات، پرچالش است. دبير سومين کارگاه بين‌المللي آسيا – اقيانوسيه پروبيوتيک‌ها در خصوص خاصيت پروبيوتيک‌ها، عنوان کرد: اين محصولات اهميت تخصصي، دارويي، پزشکي، تغذيه و باليني دارند که منجر به بهبود سيستم گوارشي و ايمني بدن شده و خاصيت ضد سرطاني دارند.

تجارت اين محصول در سطح دنيا رو به گسترش است و هدف از اين کارگاه، آشنايي متخصصين داخلي با پيشرفت‌هاي ساير کشورهاي آسيا- اقيانوسيه از نظر توليد، تجارت، تحقيق، بازاريابي و قوانين کنترل آن در ساير کشورها است. در اين کارگاه از 9 کشور (نيوزلند، ‌استراليا، ‌چين، مالزي، ويتنام، مجارستان، پاکستان، عراق و ايران) از انستيتوهاي علمي، مسئولين دپارتمان‌هاي صنايع غذايي، روسا و معاونان دانشگاه شرکت داشته‌اند.

دبير سومين کارگاه بين‌المللي آسيا – اقيانوسيه پروبيوتيک‌ها با اشاره به اينکه ما در اين کارگاه از شرکت‌کنندگان مقاله يا پوستر دريافت نکرده‌ايم، گفت: شش متخصص بين‌المللي از معتبرترين دانشگاه‌هاي اقيانوسيه سخنراني دارند. به تازگي شرکت‌هاي داخلي ايراني شروع به توليد محصولات پروبيوتيک کرده‌اند و روز به روز گسترش مي‌يابند.




منبع:shafaonline.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/48441/توصيه پزشکان به خوردن خوراکي هاي پروبيوتيک
بستن   چاپ