علت خونريزي و کبودي پوست چيست؟
شنبه 20 آذر 1395 - 9:47:26 AM
چه خبر -

کارشناسان سلامت معتقدند: افرادي که هر از گاهي روي بدنشان لکه‌هاي کبود رنگ ظاهر مي‌شود بايد براي آشکار شدن دليل آن تحت نظر پزشک قرار بگيرند. بسياري از فاکتورهاي مختلف مرتبط با سبک زندگي و انواع بيماري‌ها مي‌تواند موجب خونريزي و کبودي روي بدن شود و ضرورت دارد نسبت به مشخص شدن دليل بروز آن اقدام شود.

عوامل خونريزي و کبودي پوست مصرف مواد الکلي

الکل و آسيب ديدگي کبدي ناشي از الکل، مي‌تواند موجب کاهش تعداد سلول‌ها و از دست رفتن خون شود. در اين شرايط ميزان پلاکت‌هاي خون کاهش مي‌يابد که نشانه‌اي از افزايش خونريزي است. در واقع الکل مستقيما موجب خونريزي نمي‌شود، اما به دليل آسيب رساندن به کبد روند توليد پروتئين‌ لازم براي توقف خونريزي را کند مي‌کند.

سرطان خون

اين نوع سرطان موجب کاهش تعداد پلاکت‌هاي خون شده، در نتيجه روند لخته شدن خون به سختي انجام مي‌شود. افراد مبتلا به سرطان خون از ناحيه لثه يا بيني دچار خونريزي شده يا ممکن است در ادرار و مدفوع خون مشاهده کنند. همچنين ممکن است بر اثر ضربات کوچک بدنشان دچار کبودي شود.

سن

در برخي مواقع روي بدن افراد کبودي‌هايي ظاهر مي‌شود، اما با بالا رفتن سن و بروز تغييرات در بدن اين کبودي‌ها شايع‌تر مي‌شود. به گفته کارشناسان اين کبودي‌ها به طور معمول در نتيجه پاره شدن مويرگ‌هاست. زمانيکه بدن مجدد خون پخش شده ناشي از پارگي مويرگ را جذب کند، لکه‌هاي سياه و آبي رنگ روي پوست ناپديد مي‌شوند.

مُسکن‌ها

برخي از انواع مسکن‌هاي غيرنسخه‌اي، همچون ايبوپروفن مي‌توانند خون را رقيق کنند. اين داروها مي‌توانند به راحتي به خونريزي و کبودي منجر شوند. اين خطر براي افرادي که از داروهاي رقيق کننده خون استفاده مي‌کنند، بيشتر است.

هموفيلي و فون ويلبراند

اين دو اختلالِ خونريزي، از کمبود فاکتورهاي لخته کننده خون ناشي مي‌شوند. درحاليکه اين دو بيماري به طور معمول ارثي هستند، در برخي موارد نادر افراد در سنين بالاتر به آن مبتلا مي‌شوند. در اين دو بيماري از آنجاييکه خون فاقد فاکتورهاي لخته کننده است، هر نوع جراحت يا بريدگي، خطر خونريزي فزاينده را تشديد مي‌کند. علاوه بر اين، افراد مبتلا به هموفيلي ممکن است دچار خونريزي‌هاي داخلي شوند که با گذشت زمان به مفاصل، اعضا و بافت‌ها آسيب وارد مي‌کند.

اسکوروي

اسکوروي نوعي بيماري است که در ميان دريانوردان شناخته شده‌ است، اما احتمال ابتلاي افراد ساکن در خشکي به آن نيز وجود دارد. اين بيماري از کمبود ويتامين c ناشي مي‌شود. افراد مبتلا به اسکوروي علاوه بر آنکه احساس خستگي دارند در ناحيه لثه‌ها دچار خونريزي شده، دندان‌هايشان را از دست مي‌دهند، احساس درد مفاصل داشته و افسرده مي‌شوند، روي بدنشان کبودي‌هايي ظاهر مي‌شود.

سندرم کوشينگ

اين بيماري از وجود مقدار بالايي هورمون کورتيزول در بدن بوجود مي‌آيد. اين هورمون که در غدد آدرنال ترشح مي‌شود به تنظيم فشارخون و سيستم قلبي عروقي کمک مي‌کند، مواد مغذي را به انرژي تبديل کرده و براي واکنش بدن به استرس، فاکتور کليدي است. سندرم کوشينگ در اثر افزايش فعاليت قشر غده آدرنال ايجاد مي‌شود. اين سندرم را هايپرکورتيزوليسم (افزايش کورتيزول) نيز مي‌نامند و بر اثر اين بيماري پوست به ميزاني نازک مي‌شود که به راحتي کبود مي‌شود.




منبع:isna.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/48414/علت خونريزي و کبودي پوست چيست؟
بستن   چاپ