عرضه زعفران‌هاي تقلبي در مترو
جمعه 19 آذر 1395 - 8:38:51 AM
چه خبر - خبرگزاري ايسنا: کارشناس اداره کل نظارت و ارزيابي فرآورده‌هاي خوراکي، آرايشي و بهداشتي سازمان غذا و دارو گفت: مصرف کنندگان براي اطمينان از سلامت زعفران، بايد آن را از فروشگاه‌هاي معتبر خريداري کنند و به مشخصات برچسب که شامل تاريخ توليد، انقضاء، پروانه ساخت، آدرس واحد توليدي همراه با شماره تماس و آرم سازمان غذا و دارو است، دقت کنند.

مهندس مينو حاجيان افزود: زعفران در معرض تقلب‌هاي زيادي قرار مي‌گيرد. اين محصول از پرچم گل‌هاي گياه زعفران تهيه مي‌شود.

حاجيان اظهار داشت: براي تقلب در زعفران از پرچم گياه گل رنگ و گياهان مشابه استفاده مي کنند و آن را با زعفران مخلوط مي‌کنند و عده‌اي ديگر از ريشک‌هاي اطراف ذرت استفاده کرده و آن را با رنگ‌هاي مصنوعي به رنگ زعفران در مي‌آوردند. ريشک ذرت مستقيم ولي پرچم زعفران انحنا دارد. سرشاخه‌هاي کلاله زعفران سه شاخه و قسمت بالاي آن شيپوري بوده که هر چه پايين‌تر مي‌آيد، باريک‌تر مي‌شود. همچنين زعفران داراي مقداري طعم تند است.

کارشناس اداره کل نظارت و ارزيابي فرآورده هاي خوراکي، آرايشي و بهداشتي سازمان غذا و دارو ادامه داد: چنانچه زعفران پورد شده باشد اصالت آن تنها با دستگاه هاي آزمايشگاهي قابل تشخيص است. زعفران بويژه بعد از آسياب شدن بايد دور از نور و رطوبت و در جام شيشه‌اي نگهداري شود؛ زيرا با توجه به اسانس (مواد معطر) زعفران قابل تبخير شدن است. در صورت نگهداري نامناسب به مرور زمان اسانس آن تبخير شده و از اثرات دارويي و طعم و مزه آن کاسته مي‌شود و مرغوبيت آن از دست مي‌رود.

حاجيان خاطر نشان کرد: مصرف کنندگان زعفران در زمان خريد زعفران بايد به نوع بسته بندي و مشخصات درج شده بر روي بسته ها، از جمله داشتن شماره پروانه ساخت و پروانه بهره برداري ازسازمان غذا و دارو، تاريخ توليد و انقضاء و آدرس کارخانه توليد کننده توجه کنند.

بنابر اعلام روابط عمومي سازمان غذا و دارو، وي تصريح کرد: پودرهاي مشابه زعفران که در اماکن مختلف از جمله به صورت دستفروشي در متروها با قيمت هاي بسيار پايين به فروش مي رسند و برخي از مردم اقدام به خريداري از آن ها مي کنند و فاقد پروانه ساخت و مشخصات برچسب گذاري هستند، به هيچ عنوان مورد تأييد نيستند. اين پودرها کاملا تقلبي و از رنگ هاي شيميايي تشکيل شده اند.

کارشناس اداره کل نظارت و ارزيابي فرآورده هاي خوراکي، آرايشي و بهداشتي سازمان غذا و دارو در پايان گفت: مصرف کنندگان براي اطمينان از سلامت زعفران، بايد آن را از فروشگاه هاي معتبر خريداري کنند و به مشخصات برچسب که شامل تاريخ توليد، انقضاء، پروانه ساخت، آدرس واحد توليدي همراه با شماره تماس و آرم سازمان غذا و دارو مي باشد دقت کنند. بسته بندي محصولات تقلبي فاقد مشخصات کامل و صحيح توليد کننده است.







http://www.CheKhabar.ir/News/48347/عرضه زعفران‌هاي تقلبي در مترو
بستن   چاپ