اشتباهات بزرگ در خوردن ميوه که هر روز تکرار مي کنيم!!
چهارشنبه 17 آذر 1395 - 11:46:25 AM
چه خبر - 7 اشتباه بزرگ در خوردن ميوهفکر مي کنيد همه ميوه ها يکسان هستند

چه چيزي آناناس و توت را از يکديگر متفاوت مي کند؟ با اينکه هر دو حاوي ويتامين هاي مفيد براي بدن هستند ( آناناس منبعي غني از فولات و ويتامين b6 و توت نيز سرشار از فيبر و ويتامين c است ) اما مقدار متفاوتي کربوهيدرات قند و فيبر در خود دارند. بهترين ميوه ها مقدار زيادي پلي فنل ( ماده شيميايي که با التهاب مبارزه مي کند ) در خود دارند و شاخص گليسمي شان نيز پايين است. شاخص گليسمي نشان مي دهد که يک غذا چقدر سريع مي تواند قند خونتان را افزايش دهد. ميوه هايي که شاخص گليسمي پايين دارند انتخاب هاي بهتري هستند چون آرام تر هضم مي شوند، بنابراين باعث افزايش ناگهاني قند خونتان نمي شوند و کمکتان مي کنند براي مدت زمان بيشتري سير بمانيد.
توت ها مقدار زيادي پلي فنل دارند و شاخص گليسمي شان نيز پايين است. به صورت کلي بيشتر ميوه هايي که رنگ تيره تري دارند، مانند انگور هايي تيره رنگ در مقايسه با ميوه هايي با رنگ روشن مانند موز و ملون ها آنتي اکسيدان بيشتري دارند و در هر وعده ميزان قندشان نيز پايين تر است.

ميزان نامشخصي ميوه مي خوريد

برخي برنامه هاي کاهش وزن اجازه مي دهند هر چقدر دلتان مي خواهد ميوه و سبزيجات مصرف کنيد اما اين کار به نظر خيلي هوشمندانه نمي آيد. مسلما مي توانيد مقدار بسيار زيادي سبزيجات غير نشاسته اي ميل کنيد اما ميوه ها چيزهايي هستند که بايد بيشتر حواستان را در موردشان جمع کنيد، دليلش هم گليسمي بالايي است که بعضي از آنها دارند. از آنجا که طعم ميوه ها شيرين و دلچسب است، ممکن است بدون اينکه متوجه شويم پرخوري کنيم. در اين حالت قند خون به دليل گلوکز و کالري بالا مي رود و منجر به افزايش وزن مي شود.

چه مقدار بايد ميوه بخوريم؟ براي بيشتر افراد بالغ دو فنجان در روز توصيه مي شود ولي باز هم اين مقدار بسته به سن و سطح تناسب اندام متفاوت است. اگر توت يا ميوه هايي استفاده مي کنيد که برش خورده اند هيچ اشکالي ندارد که از فنجان هاي اندازه گيري استفاده کنيد ( سعي کنيد هر وعده يک دوم فنجان باشد ).

بر اساس ميزان گرسنگي تان انتخاب متفاوتي نمي کنيد

صداي شکمتان درآمده و هنوز چند ساعتي تا آماده شدن غذا باقي است؟ يا فقط دوست داريد چيزي بخوريد که هوستان به شيريني را فرو بنشاند؟ قبل از اينکه بخواهيد چيزي انتخاب کنيد ابتدا اين مورد را براي خود روشن کنيد. براي مثال يک سيب بزرگ 120 کالري دارد اما يک سيب کوچک فقط 53 کالري. همچنين هنگام انتخاب يک سيب را هرگز در اندازه با يک پرتقال مقايسه نکني. کالري يک پرتقال بزرگ در واقع برابر است با کالري يک سيب کوچک.

ميوه را به تنهايي مي خوريد

با اينکه يک قطعه ميوه از يک قطعه شکلات شيرين بهتر است اما همچنان پتانسيلش را دارد که قند خونتان را بالا ببرد و سپس باعث سقوط آن شود. ميوه را با مقداري پروتئين ترکيب کنيد ، مثلا مقداري پنير يا کره بادام زميني اين کار باعث مي شود ميوه باعث فراز و فرود ناگهاني در قند خونتان نشود. ميوه باعث افزايش سطح انسولين و پروتئين باعث بالا رفتن هورمون گلوکاگون مي شود. اين دو هورمون براي ثابت نگه داشتن سطح قند خون با يکديگر کار مي کنند.
مخصوصا اگر ديابت يا پيش ديابت داريد خوردن پروتئين به همراه ميوه بسيار با اهميت مي شود. در غير اين صورت ممکن است علائم بالا رفتن قند خون از جمله افزايش ضربان قلب را تجربه کنيد.

ميوه اورگانيک نمي خريد

بله هزينه اش بيشتر مي شود اما بسياري از متخصصان بر اين عقيده هستند که ارزشش را دارد ،حداقل در مورد بعضي از انواع ميوه. متخصصان توصيه مي کنند انواع سيب، انگور و ديگر ميوه هايي که زياد از آفت کش ها در آنها استفاده مي شود را به صورت اورگانيک خريداري کنيد. اين کار باعث مي شود کمتر در معرض آفت کش ها قرار بگيريد و همچنين ممکن است مواد مغذي بيشتري دريافت کنيد.

پوست ميوه را نمي خوريد

پوست ميوه معمولا بهترين بخشش از نظر ويتامين و آنتي اکسيدان است، براي مثال پوست سيب سرشار است از ويتامين c، فيبر و ويتامين a. تحقيقات همچنين نشان داده پوست سيب مي تواند از چاقي جلوگيري کند و خواص ضد سرطاني نيز دارد.

ميوه ها را نمي خوريد، مي نوشيد

آب ميوه داراي قطعات حاوي فيبر ميوه نيست. فيبر از آزاد شدن سريع گلوکز در خون جلوگيري مي کند بنابراين وجودش بسيار مهم است. بهتر است هميشه ميوه را به صورت کامل ميل کنيد و يا حداقل به صورت اسموتي ( تا پروتئين داشته باشد ) . ميوه هاي خشک نيز همينطور هستند، درست مانند آب ميوه ممکن است در خوردنشان زياده روي کنيد.



منبع : دکتر کرماني

http://www.CheKhabar.ir/News/48244/اشتباهات بزرگ در خوردن ميوه که هر روز تکرار مي کنيم!!
بستن   چاپ