آيا خبر پني سيلين هاي آلوده حقيقت دارد؟
چهارشنبه 17 آذر 1395 - 9:47:34 AM
چه خبر - خبر پني سيلين هاي آلوده در فضاي مجازي

هفته گذشته زن جواني در نيشابور با علائم سرماخوردگي به يکي از مراکز درماني اين شهرستان مراجعه کرد و پس از تزريق پني سيلين 6.3.3 جان خود را از دست داد. در پي اين ماجرا معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي نيشابور در نامه‌اي از مديران بيمارستان‌ها، درمانگاه و داروخانه‌‌هاي اين شهرستان خواست از تجويز و تزريق ويال پني سيلين ٦.٣.٣ شرکت جابر ابن حيان خودداري کنند.

اکبر عبدالهي اصل، مدير کل دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو در اين زمينه مي‌گويد: براساس مستندات و در بازديدهاي صورت گرفته از خط توليد و منابع اين دارو مشخص شد منبع تامين ماده اوليه توليد پني سيلين، منبع قابل قبولي بوده و حتي تاکنون از منبع فوق مرجوعي ماده اوليه گزارش نشده است. بر همين اساس در نامه‌اي به معاونان غذا و داروي سراسر کشور اعلام شد، خط توليد ويال‌هاي تزريقي پني سيلين شرکت جابر داراي شرايط مناسب و قابل قبول توليد ويال‌هاي تزريقي است.

وي در مورد بازتاب نامه معاونت غذا و داروي نيشابور مبني بر دستور جلوگيري از توزيع ويال پني سيلين 6.3.3 با شماره ساخت 5g1601 به تاريخ 10/2019 در فضاي مجازي مي‌گويد: نحوه برداشت و درج نامه از اساس اشتباه بوده، زيرا طبق بررسي‌هاي انجام شده بر روي نتايج کيفي و آزمايشگاهي، تمامي موارد مصرفي در توليد داروي فوق مطابق با فارماکوپه‌هاي معتبر و بر اساس پروانه ساخت دارو بوده است. با توجه به بررسي‌هاي به عمل آمده تاکنون دليلي بر کيفيت نداشتن داروي مذکور وجود ندارد، بر همين اساس اين دارو قابل استفاده است.

تصوير اصل نامه معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي نيشابور

penicillin_infected_copy.jpgpenicillin_infected_copy.jpg

رسول ديناروند، رئيس سازمان غذا و دارو نيز پيش از اين در واکنش به اين خبر گفته بود: گزارش مرگ متعاقب تزريق پني سيلين ٦.٣.٣ را تاييد مى‌کنم، اما هنوز علت مرگ قطعي نشده است. همچنين بايد توجه کرد که تزريق پني سيلين در برخي افراد به بروز شوک آنافيلاکسي منجر مي‌شود، اما به هر حال داروي مورد نظر در حال بررسي است و نمونه‌هاي ديگري از اين دارو براي بررسي‌هاي بيشتر به اداره کل آزمايشگاه‌هاي کنترل غذا و دارو ارسال شده است.

البته همه اين گفته‌ها درحالي‌ است که در خرداد ماه امسال نيز روابط عمومي سازمان غذا و دارو از جمع آوري ويال پني‌سيلين اين شرکت دارويي خبر داده و اعلام کرده بود: ويال پني‌سيلين شرکت داروسازي جابربن‌حيان با سري ساخت 4m 1404 و تاريخ توليد 3/2016 با علت احتمال آلودگي و ايراد در فرمولاسيون دارو از سطح عرضه جمع‌آوري مي‌شود.

پني سيلين 3-3-6، براي درمان و پيشگيري در فارنژيت‌هاي عفوني(التهاب گلو)، عفونت‌هاي حاد و شديد و عفونت‌هاي مزمن کاربرد دارد. افرادي که حساسيت شديد به هر يک از انواع پني سيلين‌ها يا سفالوسپورين‌ها دارند بايد از تزريق اين دارو خودداري کنند. همچنين افرادي که اختلال در عملکرد کليه دارند، افرادي که سابقه آلرژي و حساسيت به آلرژن‌هاي مختلف دارند و افرادي که سابقه اختلالات خونريزي دهنده به دنبال مصرف پني سيلين‌ها دارند، نيز بايد در مصرف اين دارو احتياط کنند، زيرا در صورت مصرف همزمان اين دارو با داروهاي مسدود کننده بتا آدرنرژيک باعث افزايش خطر و شدت بروز واکنش‌هاي آنافيلاکتيک (حساسيتي) مي‌شود. تشنج (در دوزهاي بالا )، اسهال، تهوع، استفراغ،‌ نارسايي احتقاني قلب (در دوزهاي بالا ) و واکنش افزايش حساسيت (راش، کهير، لرز، تب، ادم، آنافيلاکسي) نيز از عوارض جانبي مصرف اين دارو است.




منبع:ana.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/48227/آيا خبر پني سيلين هاي آلوده حقيقت دارد؟
بستن   چاپ