فلفل سياه را با چه غذاهايي و چقدر بخوريم؟
سه شنبه 16 آذر 1395 - 10:46:55 AM
چه خبر - خواص فلفل سياه

دکتر سيد مهدي ميرغضنفري متخصص فيزيولوژي، با اشاره به اينکه فلفل باعث گرم شدن معده، کبد و اعضا مي شود افزود: مي توان به غذاهايي که سرد و نفاخ هستند فلفل اضافه کرد تا از سردي و مضرات آنها کاسته شود. با توجه به اينکه فلفل سياه در مقايسه با ساير انواع آن مزاجش گرم تر و قويتر است و حرارت زيادي توليد مي کند، نبايد دائم و روزمره استفاده شود. چون وقتي حرارت در بدن زياد باشد رطوبت کم مي شود و بدن رو به خشکي مي رود، پس کساني که زياد فلفل مي خوردند به تدريج بدن هاي چروکيده و لاغر پيدا مي کنند.

اين متخصص با تاکيد بر اينکه براي دوري از مضرات برخي از ادويه‌ها بايد اصولي را رعايت کنيم تصريح کرد: طبق قاعده، ادويه اي که به غذا زده مي شود بايد متناسب با مزاج غذا و مصلح آن باشد و ترجيحا نبايد براي يک غذا از چند جور ادويه استفاده کنيم. مثلاً اگر مزاج غذا گرم باشد همچون اغلب سرخ کردني ها يا کباب گوشت قرمز، نبايد همراه با اينها، ادويه هاي گرم مثل فلفل استفاده شود چون حرارت غذا بالاتر رفته و در بدن اخلاط و مواد سوخته و سمي و صفراي غيرطبيعي توليد مي کند و منجر به عوارض کوتاه مدت نظير داغي بدن، جوش، کهير، سوزش ادرار، خارش پوست و... و در بلندمدت نيز سبب بروز لک هاي پوستي، التهاب، زخم هاي گوارشي و حتي سرطان مي شود.

اين عضو هيئت علمي دانشگاه با اشاره به مفيد بودن مصرف فلفل سياه به صورت معتدل، و متناسب با غذا، فصل و اقليم گفت: اين ماده خاصيت خشک کنندگي، تحليل مواد و اخلاط زائد و غليظ دارد و با همين مکانيزم مي تواند موجب خوشبو شدن بدن و پاکسازي اعضا و جوارح شود. همچنين با دفع رطوبت هاي زائد مغز و تحريک نسبي آن، باعث تقويت حافظه و افزايش توجه و گيرايي مطالب و کاهش منگي مي شود و براي برخي انواع فلج و سستي ها که ريشه مغزي دارند هم مفيد است.

فلفل براي رفع سرفه ناشي از سردي و تنگي نفس بسيار مفيد است و کساني که در سيستم ريوي بلغم زائد دارند مي توانند از فلفل بهره مند شوند. نياز به تاکيد نيست که براي رسيدن به اين خواص، بايد به طور معقول و منطقي از اين دارو استفاده کرد و نه سرخود و در مقادير زياد که قطعا بسيار مضر خواهد بود.

به گفته اين پژو هشگر طب سنتي، فلفل مسکن درد است و روغن گياهي حاوي آن نيز همين خاصيت را دارد و معمولا به صورت موضعي براي دردهاي مزمن عضلات و مفاصل که ناشي از سردي و اسپاسم باشند، مفيد است.




منبع:salamatonline.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/48160/فلفل سياه را با چه غذاهايي و چقدر بخوريم؟
بستن   چاپ